מתכון בריאות יש דבר כזה חלות שעשויות מקמח שהוא יותר בריא מקמח לבן שנראות וטועמות אותו דבר כמו לבן?

חייצ'ו

משתמש פעיל
80% כוסמין של רובינפלד (ואולי גם של חברות אחרות. צריך לבדוק)
לא האמינו לי שזה כוסמין 80%
 

KATZEFET

משתמש רשום
אם חשוב לך שיהיה לבן
פעם שמעתי לשים כף חומץ בבצק - נותן צבע לבן
 

ציפי ב.

משתמש חדש
אופה מקמח חיטה רובינפלד 80%
החלות בהירות כמו מקמח לבן.
והילדים הרגישים ביותר לא חשים בהבדל בין הלבן למלא
שאלה לגבי הקמח חיטה של רובינפלד שכתוב עליו קמח חיטה 80%
האם 80% קמח מלא ? נשמע לי מוזר כי הצבע שלו לגמרי לבן...
 

תפוח זהב

משתמש מקצוען
משתמשת בקמח שטיבל
כמח מצויין!
קונה איזה סוג שיש על המדף
אף פעם לא מרגישה הבדל בטעם החלות
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כוסמין לבן הוא ריק מכל דבר בריא
למעט צורת עיכול שונה למי שרגיש
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
קצת סדר
חיטה, הן לבנה והן מלאה- היא חיטה מהונדסת שבמקום 7 גרם גלוטם ב100 גרם יש בה 27 גרם גלוטן! כמות שמערכת העיכול שלא לא בנויה להסתדר איתה.
הכוסמין לעומתו לא עבר הינדוס ולכן הרכב הגרעין מתאים יותר לעיכול.
מצד שני-חיטה לבנה וכוסמין לבן ריקים מכל החלקים המזינים של הגרעין-הקליפה, הסובין וכו
שהם בעלי ערך תזונתי גבוה מאוד
כך ש-קמח חיטה לבן מול קמח כוסמין לבן-הכוסמין עדיף
קמח חיטה מלא/80% למול כוסמין מלא או 80%
כוסמין עדיף (גם מבחינת המראה והטעם, שבכוסמין כמעט בכל החברות יוצא בהיר, והטעם עדין וטעים)
קמח חיטה מלאה למול כוסמין לבן-שאלה קשה :)
אני ניסיתי את הכוסמין של שטיבל, בר ולחם, טחנות ישראליות והטחנות הגדולות של א"י
וכולם טעימים מאוד ובהירים מאוד עד כדי צבע כמעט לבן.
הקמח שמשווק תחת המותג של יש (ומיוצר על ידי שטיבל) הוא כהה ודחוס ולא מומלץ
קמח כוסמין בדכ סופח יותר מים כך שלעיתים נצטרך לשנות מעט את כמות המים מהמתכון
והחברות הנל תופח לי יפה מאוד לגובה (לא תמיד יביא את התוצאות הגבוהות מאודד של הקמח הלבן
אבל זו רק הוכחה שאין בו את הכמות המוגזמת של הגלוטן שבקמח הלבן...)

נקודה נוספת, עם הקמחים הנל אני משתמשת ל-ה-כ-ל!!
עוגות, עוגיות ומאפים והטעם נשאר אותו דבר (בבצקי שמרים בעיני הטעם רק משתבח מהכוסמין)

בתאבון!
 

מה יש

משתמש מקצוען
קצת סדר
חיטה, הן לבנה והן מלאה- היא חיטה מהונדסת שבמקום 7 גרם גלוטם ב100 גרם יש בה 27 גרם גלוטן! כמות שמערכת העיכול שלא לא בנויה להסתדר איתה.
הכוסמין לעומתו לא עבר הינדוס ולכן הרכב הגרעין מתאים יותר לעיכול.
מצד שני-חיטה לבנה וכוסמין לבן ריקים מכל החלקים המזינים של הגרעין-הקליפה, הסובין וכו
שהם בעלי ערך תזונתי גבוה מאוד
כך ש-קמח חיטה לבן מול קמח כוסמין לבן-הכוסמין עדיף
קמח חיטה מלא/80% למול כוסמין מלא או 80%
כוסמין עדיף (גם מבחינת המראה והטעם, שבכוסמין כמעט בכל החברות יוצא בהיר, והטעם עדין וטעים)
קמח חיטה מלאה למול כוסמין לבן-שאלה קשה :)
אני ניסיתי את הכוסמין של שטיבל, בר ולחם, טחנות ישראליות והטחנות הגדולות של א"י
וכולם טעימים מאוד ובהירים מאוד עד כדי צבע כמעט לבן.
הקמח שמשווק תחת המותג של יש (ומיוצר על ידי שטיבל) הוא כהה ודחוס ולא מומלץ
קמח כוסמין בדכ סופח יותר מים כך שלעיתים נצטרך לשנות מעט את כמות המים מהמתכון
והחברות הנל תופח לי יפה מאוד לגובה (לא תמיד יביא את התוצאות הגבוהות מאודד של הקמח הלבן
אבל זו רק הוכחה שאין בו את הכמות המוגזמת של הגלוטן שבקמח הלבן...)

נקודה נוספת, עם הקמחים הנל אני משתמשת ל-ה-כ-ל!!
עוגות, עוגיות ומאפים והטעם נשאר אותו דבר (בבצקי שמרים בעיני הטעם רק משתבח מהכוסמין)

בתאבון!
מהנסיון שלי קמח כוסמין סופח קצת פחות מים.
אני מכינה עם קמח כוסמין 80% הכל ובלבד שהחברה טובה
ויוצא מושלם
ברמה שבאמת לא מאמינים לי
לבן קליל טעים אוורירי...
 

המורה המנהלת

משתמש רשום
קמח כוסמין לבן
אותו מתכון שיש לך רק תורידי 50 מ"ל מים פחות לק"ג
יוצא מעולה כמו רגיל וקל לעיכול
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה