לקראת ר"ה הקרוב רציתי לשתף אתכם בשיטה שלי להכנת סלטים חיים לחגים ושבתות, ועל הדרך לקבל מכם רעיונות לשילובים.
את השיטה קיבלתי ממרים קופרמן - קייטרינג על-מגש.
זה הולך ככה:
לפני החג מכינים קופסאות של:
- חסה שטופה ומנוגבת או לחילופין חסה אייסברג מוכנה מהחנות,
- כרוב קצוץ (קוצצים בבית או קונים מוכן)
- גזר מגורר
- רוטב לסלטים
ואז בכל סעודה משלבים מוסיפים תוספות אחרות ויוצרים שילובים חדשים, וככה בכל סעודה יש סלטים חדשים.
רעיונות לשילובים:
חסה:
קוביות בטטה בתנור, שקדים פרוסים
חמוציות, נבטים סיניים, גרעיני חמניה
רימון, קוביות מנגו, תמרים קצוצים
עגבניה, פטריות, גרעיני דלעת/חמניה, נבטים
כרוב:
טבעות זיתים, נבטים סיניים, בצל ירוק, נשנושים בטעם שמנת בצל - ללא רוטב
חמוציות, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, מנצ'ס, רוטב סויה וסילאן
קולסלאו - כרוב וגזר עם מיונז מלח פלפל ומיץ לימון
גזר:
מיץ לימון, שום גבישי, פטרוזיליה קצוצה, מנצ'ס
וכמובן שאפשר לשלב את החסה הכרוב והגזר ביחד.
הבעיה היא שכמו שאתם רואים, המוח שלי תקוע ואין לי עוד רעיונות לשילובים...
אז אשמח שתכתבו לי כאן רעיונות נוספים לתוספות ושילובים!
חג שמח!
כתיבה וחתימה טובה!
את השיטה קיבלתי ממרים קופרמן - קייטרינג על-מגש.
זה הולך ככה:
לפני החג מכינים קופסאות של:
- חסה שטופה ומנוגבת או לחילופין חסה אייסברג מוכנה מהחנות,
- כרוב קצוץ (קוצצים בבית או קונים מוכן)
- גזר מגורר
- רוטב לסלטים
ואז בכל סעודה משלבים מוסיפים תוספות אחרות ויוצרים שילובים חדשים, וככה בכל סעודה יש סלטים חדשים.
רעיונות לשילובים:
חסה:
קוביות בטטה בתנור, שקדים פרוסים
חמוציות, נבטים סיניים, גרעיני חמניה
רימון, קוביות מנגו, תמרים קצוצים
עגבניה, פטריות, גרעיני דלעת/חמניה, נבטים
כרוב:
טבעות זיתים, נבטים סיניים, בצל ירוק, נשנושים בטעם שמנת בצל - ללא רוטב
חמוציות, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, מנצ'ס, רוטב סויה וסילאן
קולסלאו - כרוב וגזר עם מיונז מלח פלפל ומיץ לימון
גזר:
מיץ לימון, שום גבישי, פטרוזיליה קצוצה, מנצ'ס
וכמובן שאפשר לשלב את החסה הכרוב והגזר ביחד.
הבעיה היא שכמו שאתם רואים, המוח שלי תקוע ואין לי עוד רעיונות לשילובים...
אז אשמח שתכתבו לי כאן רעיונות נוספים לתוספות ושילובים!
חג שמח!
כתיבה וחתימה טובה!