סלטים שיטה לגיוון בסלטים חיים

נתניה ערב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לקראת ר"ה הקרוב רציתי לשתף אתכם בשיטה שלי להכנת סלטים חיים לחגים ושבתות, ועל הדרך לקבל מכם רעיונות לשילובים.
את השיטה קיבלתי ממרים קופרמן - קייטרינג על-מגש.
זה הולך ככה:

לפני החג מכינים קופסאות של:

- חסה שטופה ומנוגבת או לחילופין חסה אייסברג מוכנה מהחנות,
- כרוב קצוץ (קוצצים בבית או קונים מוכן)
- גזר מגורר
- רוטב לסלטים

ואז בכל סעודה משלבים מוסיפים תוספות אחרות ויוצרים שילובים חדשים, וככה בכל סעודה יש סלטים חדשים.

רעיונות לשילובים:
חסה:
קוביות בטטה בתנור, שקדים פרוסים
חמוציות, נבטים סיניים, גרעיני חמניה
רימון, קוביות מנגו, תמרים קצוצים
עגבניה, פטריות, גרעיני דלעת/חמניה, נבטים

כרוב:
טבעות זיתים, נבטים סיניים, בצל ירוק, נשנושים בטעם שמנת בצל - ללא רוטב
חמוציות, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, מנצ'ס, רוטב סויה וסילאן
קולסלאו - כרוב וגזר עם מיונז מלח פלפל ומיץ לימון

גזר:
מיץ לימון, שום גבישי, פטרוזיליה קצוצה, מנצ'ס

וכמובן שאפשר לשלב את החסה הכרוב והגזר ביחד.

הבעיה היא שכמו שאתם רואים, המוח שלי תקוע ואין לי עוד רעיונות לשילובים...
אז אשמח שתכתבו לי כאן רעיונות נוספים לתוספות ושילובים!
חג שמח!
כתיבה וחתימה טובה!
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
הבעיה היא שכמו שאתם רואים, המוח שלי תקוע ואין לי עוד רעיונות לשילובים...
אז אשמח שתכתבו לי כאן רעיונות נוספים לתוספות ושילובים!

דווקא אני רואה שיש לך הרבה רעיונות... אבל הנה עוד...

גזר מגורד מ6-8 גזרים.
חמוציות, פקאנים וכוסברה קצוצה.
ורוטב:
חצי כוס שמן
6 כפות חומץ
4 כפות סוכר חום
2-4 כפיות חרדל
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
3 שיני שום כתוש

חסה קצוצה+ גזר מגורד + ביסלי פלאפל
ולרוטב-
כף מיץ לימון
חצי כוס מים
שלושת רבעי כוס שמן
כף גדושה מיונז
כפית מלח
כפית חרדל
כפית רוטב סויה
4 כפות סוכר
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות אבקת שום.

כרוב+ מנצ'ס קטנים+חמוציות+בצל ירוק, קצת שמן, קצת חומץ, כף סוכר וחצי כפית מלח.
 

נתניה ערב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
דווקא אני רואה שיש לך הרבה רעיונות... אבל הנה עוד...
:giggle:
יש לי רעיונות, אבל הם תקועים פחות או יותר סביב דברים שכבר עשיתי הרבה פעמים, אני מחפשת עוד כיוונים
 

נתניה ערב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גזר מגורד, בצל סגול קצוץ דק וטבעות סלרי, מתאים עם רוטב מתוק
פטריות, נבטים סיניים עבים ורוטב- שליש סויה, שליש צ'ילי, שליש שמן.
כרוב סגול, בצל סגול, סלק חי חתוך לגפרורים וחמוציות
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
אגוז פקאן הרבה לא משתמשים בראש השנה
כנל חמוציות

חסה רימון מנגו בצל סגול ושקדים
כרוב תפוח ירוק בצל ירוק ושקדיםף אפשר גם תמרים
כרוב לבן כרוב סגול גזר וגמבה
חסה עגבניות שרי קוביות בטטה נבטים גפרורי שקדים
כמובן חסה כרוב גזר גמבה מלפפון בטטה נבטים פטריות
חסה, פטריות, פלפלים, חצילים קלויים, בצל סגול עגבניות שרי
עגבניות שרי פטרוזיליה בצל סגול (חמוציות) נבטי חמניה צנוברים/גרעיני חמניה
גפרורי מלפפון וגזר ברוטב שום שמיר
 

רבקה סלה

משתמש רשום
מתכון לתירס עם גמבה ומלפפון חמוץ ומיונז
לוקחים תירס
חותכים גמבה
וגם מלפפון חמוץ
סמים מיונז
לפי הכמות כפית קטנה
או גדולה של מיונז
ומערבבים עד שהכול מעורבב
בתאבון!!!!!
 

רבקה סלה

משתמש רשום
מתכון לסלט ביצים
ביצה אחת
תפוח אדמה אחד
חצי בצל
מלפפון חמוץ
כפית קטנה מיונז
פלפל שחור
ומלח
אופן הכנה:
מקלפים את הביצה קשה והתפוח אדמה
וחותכים ביחד את הביצה קשה עם התפוח אדמה
מעברים לצלחת או לקערה
חותכים את המלפפון החמוץ
ואז את החצי הבצל
ואז כפית קטנה של מיונז
מערבבים ואז מוספים את הפלפל ששחור והמלח
בתאבון!!!
 

נתניה ערב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
למה לא משתמשים?
פעם ראשונה שומעת
אולי בגלל שזה חמוץ?

עכשיו אני נזכרת שבבית הורי לא אוכלים זיתים בר"ה מהסיבה הזאת

אבל אני אשמח שתכתבו מתכונים גם עם אגוזים/חמוציות וכו';) שיהיה גם לסוכות ולשאר השנה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תפוח אדום
מלפפון
חסה
צנוניות
אפרסמון \ נקטרינה\ אננס\ מנגו או שילוב של כמה פירות
חמוציות
תיבול מיץ לימון סחוט

קרפצ'יו סלק
חותכים במנדולינה סלק טרי (יש כאלה שאוהבים מבושל, אני מעדיף טרי)
מסדרים בצלחת גדולה ויפה
מזלפים שמן זית, רוטב רימונים אם יש, או סילאן
מעט רוטב סויה \ חומץ בלסמי
פלפל שחור גרוס בעדינות
מפזרים מעל עלי כוסברה
אגוזי מלך שבורים\שקדים מולבנים\תירס קלוי\ אפונה ווסאבי
(טרגון מיובש יוסיף המון - למי שמכיר)
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה