מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

dinaday

משתמש פעיל
כוס ח''פ לשתיה קרה.

בקערה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס סוכר
כוס מים פושרים
נותנת לזה רבע שעה בערך לתסוס ולהעלות בועות.

ואז שמה במיקסר ומפעילה
ותוך כדי מוסיפה -
קילו קמח
2 כוסות מים פושרים (סה''כ 3)
וכוס שמן
ומלח בערך כפית וחצי.
לישה של בערך 10 דקות
מתקבל בצק נעים מאד, קל לעבודה וקערה נקייה .

על החלות אני מורחת חלמון של ביצה עם קצת קפה.
כמה חלות יוצאות מקילו קמח?
 

dinaday

משתמש פעיל
לא מתארך .
ושוב אין ענין לעמוד עם סטופר 10 דקות אלא שהבצק יהיה נילוש דקות ארוכות.
תודה לך על הסבלנות והתשובות המפורטות,
התבנית הראשונה עם החלות עכשיו בתנור.
איך לאחסן את החלות עד שבת?
בזכותך זכיתי להפריש חלה היום.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
איך לאחסן את החלות עד שבת?
אחרי שמתקררות(אני מקררת על הרשת של התנור כשהיא הפוכה על השיש) לעטוף בניילון נצמד היטב ולמקפיא.
שעתיים לפני שבת בערך להוציא זה יוצא נהדר!! טרי טרי.
בזכותך זכיתי להפריש חלה היום.
ריגשת אותי.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כוס ח''פ לשתיה קרה.

בקערה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס סוכר
כוס מים פושרים
נותנת לזה רבע שעה בערך לתסוס ולהעלות בועות.

ואז שמה במיקסר ומפעילה
ותוך כדי מוסיפה -
קילו קמח
2 כוסות מים פושרים (סה''כ 3)
וכוס שמן
ומלח בערך כפית וחצי.
לישה של בערך 10 דקות
מתקבל בצק נעים מאד, קל לעבודה וקערה נקייה .

על החלות אני מורחת חלמון של ביצה עם קצת קפה.
@רוחי בלבוחי המקסימה!
כמו כל המתכונים הנהדרים שלך מן הסתם גם המתכון הזה מיוחד
המתכון שלך זהה לשלי ממש פרט לכמות השמן, אני שמה בדיוק מחצית הכמות וב"ה החלות מוצלחות מאד
לאחרונה שמתי לב שעוד פה ושם הציעו מתכונים עם כמות שמן זהה,
לפני שאנסה את המתכון שלך
רציתי לשאול אם תוכלי בבקשה להסביר לי מה מוסיפה תוספת של שמן משמעותית כ"כ?
תודה
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@רוחי בלבוחי המקסימה!
כמו כל המתכונים הנהדרים שלך מן הסתם גם המתכון הזה מיוחד
המתכון שלך זהה לשלי ממש פרט לכמות השמן, אני שמה בדיוק מחצית הכמות וב"ה החלות מוצלחות מאד
לאחרונה שמתי לב שעוד פה ושם הציעו מתכונים עם כמות שמן זהה,
לפני שאנסה את המתכון שלך
רציתי לשאול אם תוכלי בבקשה להסביר לי מה מוסיפה תוספת של שמן משמעותית כ"כ?
תודה
אני פעם שמעתי ששמן מייבש חלות וגורם להם להתפורר
 

ias

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
החלות נראות מדהים.
ניסיתי שבוע שעבר ויש לי כמה שאלות לדייק את הענין.
תודה מראש.
תבניות לחלות - זה חד פעמי או רב פעמי? אם יש תמונה או קישור בכלל יעזור.
עוד שאלה - ניסיתי עם הביצה והקפה- קפה נמס? יצא לי מאוד סמיך אולי את מוסיפה מים.
@רוחי בלבוחי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה