דרוש מתכון מה אפשר לעשות עם: כסמת, עדשים כתומות, עדשים ירוקות, אפונה יבשה, שיבולת שועל?

הודיה בושארי- ציירת

איור דיוקנאות ברמה גבוהה מאד
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
קיבלנו כמידי שנה את הקרטון המסורתי מהכולל לכבוד החג.
תמיד יש בו מוצרים מוזרים כמו: ריבה, או אפרסקים בשימורים...
הפעם קיבלנו גם את הרשימה הנ''ל.
אין לי מושג מה אפשר לעשות עם כל המוצרים האלה.
בד''כ אפונה אני קונה קפואה.
עדשים יצא לי לשים במג'דרה.
אבל מה זה כוסמת?
עם שיבולת שועל בחיים לא התעסקתי..
אשמח למתכונים,
וגם מראש על השריה, או בישול קודם וכו..
תודה רבה!
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
שיבולת שועל יש מלא מתכוני עוגיות.
הן טעימות ומשביעות מאוד.

או דייסת קוואקר. בחורף זה הולך טוב.
הילדים שלי מאוד אוהבים. אני לא מסוגלת לטעום.
לא אוהבת חלב חם.
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אולי תציירי עם זה משהו אומנותי.. ואנחנו ננסה לנחש ממה זה מבושל, הציור הזה ..


כל הקיטניות האלה משתבחות אחרי תהליך הנבטה שלוקח יום יומיים ..

אחכ , ניתן להקפיא כל סוג בפסגור ולבשל לפי הצורך.

כסמת זה תוספת, הכי קרוב לפתיתים , רק כמובן מקיטניות ולא פחמימה ריקה

ניתן לבשל ממש כמו הפתיתים,

לאדות בצל ושום , להוסיף כוסמת , וירקות מגורדים ביחס של 70% (ירקות) ו30% קיטניות

לתבל

להוסיף מים רותחים מעט מעל גובה התערובת

להנמיך, ולבשל כ20 דקות עד שנגמרים המים.

רצוי לערבב מידי פעם.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
את כולם את יכולה בחורף להוסיף למרקים, חוץ מהכוסמת שיש לה טעם מאד מסויים ודומיננטי ועלולה להשתלט על המרק.
בנוספ תעשי חיפוש פה בפורום על כל אחד מהמוצרים בטוחה שתמצאי ים של מתכונים.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עדשים כתומות- מעולה בחורף להוסיף למרק ירקות, הופך לארוחה מלאה בסיר אחד.
מכינית מרק ירקות רגיל, מוסיפים כוס וחצי עדשים לסיר של 5 ליטר
 

הודיה בושארי- ציירת

איור דיוקנאות ברמה גבוהה מאד
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי

הודיה בושארי- ציירת

איור דיוקנאות ברמה גבוהה מאד
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אולי תציירי עם זה משהו אומנותי.. ואנחנו ננסה לנחש ממה זה מבושל, הציור הזה ..


כל הקיטניות האלה משתבחות אחרי תהליך הנבטה שלוקח יום יומיים ..

אחכ , ניתן להקפיא כל סוג בפסגור ולבשל לפי הצורך.

כסמת זה תוספת, הכי קרוב לפתיתים , רק כמובן מקיטניות ולא פחמימה ריקה

ניתן לבשל ממש כמו הפתיתים,

לאדות בצל ושום , להוסיף כוסמת , וירקות מגורדים ביחס של 70% (ירקות) ו30% קיטניות

לתבל

להוסיף מים רותחים מעט מעל גובה התערובת

להנמיך, ולבשל כ20 דקות עד שנגמרים המים.

רצוי לערבב מידי פעם.
היי פוטושופ, מה שלומך? מה שלום הבדים לסוכה כבר יצאו לנתב''ג..?

לעניינו, אני פחות בקטע של להנביט..
אבל רק שלא יצא קשההה
פעם הכנתי מג'דרה והעדשים מסתבר לא היו מוכנים די צרכם.
יש כלל גם בזה?

(אני לא טובה בבישול, בעלי טוען שאם אצייר לו אוכל הוא יהיה שבע :LOL:
כיוונת לדעת גדולים...)
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
כוסמת תעשי טורטיות
הכי טעימה ככה
משרים אותה במים
שוטפים
מוסיפים מים ומלח
ומטגנים ללא שמן.

אין י כמויות מדויקות
אבל בטוח ברשת יש
וזה מאוד טעים עם אבוקדו.. עגבניה ,סחוג..
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
תבשיל כוסמת.
לטגן מעט בצל להוסיף כוסמת שטופה(וברורה כמובן)
להוסיף מים פי .2.5. מהכוסמת
להרתיח,להנמיך ולבשל עד שהמים נספגים(כ 20 דק')
לכוסמת יש טעם מענין ולא כולם אוהבים אותה.

עדשים אדומות אני מוסיפה למרק כתום טחון-מעולה מסמיך ומעשיר את המרק.

קוואקר(דק) בנוסף למה שהציעו כאן משמש לעיבוי תבשילים ומרקים,עיסת קציצות,פשטידות במקום קמח/פירורי לחם.
 
עדשים כתומות לא צריך להשרות.
אפשר להכין הכי טעים מרק ירקות עם עדשים
מרק ירקות קלאסי ולהוסיף נגיד כוס עדשים כתומות
לבשל טוב עד שהעדשים מתפרקים ונעלמים במרק....
זה טעים ברמות
אני מכינה ואין מי שטרם ולא ביקש מתכון
עדשים ירוקות צריך להשרות עד שעתיים
ואז לבשל לפי ההוראות על האריזה
אפשר להכין מהירויות גם מרק וכמו שכתבו פה מג'דרה
זה יוצא מעדן
אפונה למרק אסור להשרות
את מטוגנת בצל וירקות מוסיפה אפונה יבשה
מבשלת איזה 40 דק'
עד שהכל רך וטוחנת
יוצא מרקם קרמי כזה
יאמי... אפילו אניני טעם אצלי התלקקו על המרק הזה
כוסמת יש לה טעם של רפת, ככה שאם לא תשימי מלא בצל מטוגן
זה לא בטוח יתקבל בברכה
יש ברשת באמת מתכונים לטורטיות מקטינות
וגם לביבות מעשים תעשי חיפוש
זה מאוד פשוט ודי טעים
בהצלחה
 

צפר | דעה

משתמש רשום
מתכון סודי שהכין לי חבר תימני מבוגר, לא מצאתי בשום מקום כתוב....
פשוט עשה לי צמרמורות ומילא את החיך ברוק, מרק חמוץ מתקתק....

להשרות את כל הרשימה, חוץ מהשיבולת.
עדיף יום, אפשר לילה.
לטגן פרוסות דקות של בצל בהרבה שמן זית,
להוסיף פרוסות דקות של עגבניה, (עדיף קלופה וללא גרעינים, אבל לא חובה)
רסק עגבניות, מלח, מעט פ.שחור, מעט כמון.
להוסיף את כל הקטניות השרויות,
(במקור המתכון הוא לאפונה, הולך עם כל קטנית אפילו כוסמת)
והשוס הגדול, המון המון לימון, ופלפל צ'ומה!
הכמויות לדוגמה.
קילו אפונה
1 בצל
2 עגבניות
2 כפות רסק
מיץ מלימון אחד
ו-2 לימונים קלופים, פרוסים דק או קוביות
חצי כפית פ.שחור וכמון
כף פלפל צ'ומה
להביא להרתחה, ולהוריד לאש נמוכה כ-40 דקות, עד שכל המרכיבים אחידים ורכים
על כל זה להוסיף חופן נאה של כוסברה קצוצה דק.
אני אישית ממליץ להוסיף גם כפית סילאן
ולא נראה לי שצריך אבקת מרק אבל אפשר.

לגבי הכמויות, אם תכיני מכל מה שקיבלת יהיה לך אוכל לגדוד,
כוס מכל שקית מתאים להתחלה.

עם השיבולת אין לי איזה מתכון משגע,
הייתי מכין ממנו דייסה + דבש/סילאן מלמעלה + קמצוץ קינמון
(בחינת דבש וחלב)
ולאכול בסוכה בבוקר אחרי הנענועים....

בהצלחה, ושנה טובה!
 
נערך לאחרונה ב:

הודיה בושארי- ציירת

איור דיוקנאות ברמה גבוהה מאד
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אני מבינה שאין צורך להשרות קודם, כמו חומוס ושעועית...
ישר מהשקית למרק?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה