עזרה למה העוגה צונחת לי??

מנגו מאיה

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
למה בתנור היא נראית גבוהה ומרשימה וכשאני מוציאה אותה (בזמן) היא צונחת בכמה סנטימטרים ומתכערת??
הבו עצה
:)
 

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
תמיד בתנור זה מתנפח וכשמוציאים היא קצת יורדת.
לא אמורה לצנוח אלא 'להתיישר'.
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אם היא גבוהה (כמה סמ טובים, ) תחלקי את הכמות לשניים תאפי פעמיים ותחברי עם קצפת או ממרח מתוק בין השכבות.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
איזו עוגה זו?
יש עוגות שלא טוב להוציא מיד מהתנור
כדאי תחילה לפתוח את התנור ולכבות אותו
להניח לעוגה להתקרר יחד עם התנור
לא להעביר אותה בדרסטיות מטמפרטורה גבוהה לטמפ' החדר
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איזו עוגה זו?
יש עוגות שלא טוב להוציא מיד מהתנור
כדאי תחילה לפתוח את התנור ולכבות אותו
להניח לעוגה להתקרר יחד עם התנור
לא להעביר אותה בדרסטיות מטמפרטורה גבוהה לטמפ' החדר


למעשה כל עוגה עדיף לא לאפות עד הסוף
נגיד 5 דקות פחות
ואז לכבות את התנור ולהשאיר בתנור המכובה
אחרי 15 דק' בערך לפתוח את התנור אך עדין לא להוציא את העוגה
אחרי שהתנור קר אפשר כבר להוציא

בעוגות גבינה - חובה להקפיד על לפחות 4-5 שעות בלי לפתוח את התנור כלל!!!
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש טיפ-
לשים בתחתית התנור תבנית עם מים, והאדים שעולים עוזרים לשמור על יציבות העוגה וגורמת לה גם לא להתיבש.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שמעתי על רעיון:
לדפוק את העוגה ברצפה והיא נשארת גבוהה.
בהצלחה.
מנסיון אצלינו זה להפך- אם דופקים אותה, היא נופלת
מה כן עובד:
כשמוציאים מהתנור, לתת לעוגה ללהתקרר כשהיא הפוכה. שמים 4 קעריות זכוכית מתחת לפינות של התבנית כדי להגביה אותה מהשיש. מתאים רק במקרה שאין נייר אפיה, כי אם יש אז העוגה נופלת. אם זה עוגת בונדט (עגולה עם חור באמצע) אפשר להניח על בקבוק של מיץ ענבים.
אפשרות נוספת: כשמוציאים, להניח מיד על מגבת רטובה.
 

להודות ולהלל!

משתמש מקצוען
בעוגות גבינה - חובה להקפיד על לפחות 4-5 שעות בלי לפתוח את התנור כלל!!!
איך אפשר? לראות עוגה מוכנה וטעימה ועוד לחכות....:D
יש טיפ-
לשים בתחתית התנור תבנית עם מים, והאדים שעולים עוזרים לשמור על יציבות העוגה וגורמת לה גם לא להתיבש.
מוצלח מאד בעוגות גבינה - מומלץ בחום!
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
זה תלוי בכמה גורמים.
מה גודל התבנית והשוליים לעומת כמות העיסה.
אם זה מדי גבוה, אז הוא יצנח יותר מדי.
מומלץ לא להוציא מיד מהתנור, לתת לה להתקרר בתוכו. את יכולה לפתוח סדק קטן אם מדי נאפה כבר.
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צריך להקפיד שהקצף לא ישבר כשמאחדים אותו עם שאר הבלילה
לכן מוסיפים לבלילה את הקצף בהדרגה ועם מרית מחברים לאט לאט
בסופו של דבר כשהקצף והבלילה מחוברים את צריכה לקבל בלילה ספוגית ולא מימית
זה מה שישמור על העוגה שלא תיפול

בעוגת גבינה צריך להתחיל 10 דק' בחום של 250 מעלות ולהוריד ל175
לאחר שהיא מוכנה לצנן בתנור ורק אז להוציא
 

רוט ת

משתמש חדש
אני יודעת שמאד מאד חשוב להקציף את הביצים 8 דקות בדיוק
ולהוסיף את הקמח רק אחרי שכל הנוזלים הקיימים בתכון קיימים בבלילה
כך הבלילה יוצאת אוורירית ותפוחה
חשוב להכניס את העוגה לתנות שחומם מראש למעלות המדויקת המצוינת במתכון תנור חם מידי מייבש ושורף את העוגה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה