חגים קציצות סימנים

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
דרושים דחוף מאוד מתכונים לקציצות המסורתיות של סילקא וכרתי, וכן למתכון אכיל וקל לקרע. אל תביאו לי עכשיו כל מיני מתכונים משונים, אני מתכוונת לאלו שאכלנו כל השנים- מטוגנות ועסיסיות.
 
נערך לאחרונה ב:

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
בגדול, על חצי ק"ג ירק מוסיפים 2 ביצים, קמח מצה או פירורי לחם, מלח ותיבול מתאים לכל אחד מהם. תוספת של בצל מגורד או חתוך לקוביות קטנות משפרת את הטעם.
לסילקא מומלץ להוסיף ירק כמו תפוח אדמה או קישוא מגורדים דק. הם מקלים על עשיית הקציצות.
אפשר להוסיף חוץ ממלח גם תערובת תיבול נוספת לפי הטעם. (טעמי גריל שונים, על האש וכדומה)
 

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
את הסילקא שוטפים, מבשלים במים, מסננים ומרסקים בבלנדר ביחד עם ביצים. מוסיפים קמח ופרורי לחם, מלח ומטגנים.
כרתי חותכים לאורך, בודקים ןשוטפים. מאדים בסיר עם מעט שמו עד שמתרכך, מרסקים עם ביצים וממשיכים כנ"ל.
קרע עושים הרבה קוביות מתוקות. אני גירדתי במעבד מזון ועשיתי קציצות, כי לא אוהבים אצלי.
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
קרא:
מקלפים ומוציאים את הגרעינים מבפנים, חותכים את הירק לקוביות של 3*3.
מבשלים במי סוכר (מעט מים והרבה סוכר) כשעה וחצי עד שהקרא נהיה שקוף והמים כמעט נגמרים, מוסיפים כמה טיפות לימון ומבשלים עוד כ-5 דקות.

סילקא:
עלי סלק נקיים מתולעים
בצל מאודה

אופן ההכנה:
מבשלים במים כ-20 דקות מסננים וטוחנים יחד עם הבצל.
מוסיפים:
מעט מלח
סוכר
ביצים
קמח מצה לפי הצורך - שיהיה מרקם של קציצות

מטגנים לקציצות קטנות,
פחות מומלץ, אבל, אפשר לאפות בתנור - לרסס שמן על נייר האפייה ומעל הקציצות, לאפות עד שמשחים, להפוך את הקציצות, ולאפות שוב עד להשחמה.

רוביה:
משרים במים ללילה, בוררים .
מבשלים בסיר לחץ עם מים ומעט מלח כ-3/4 שעה, אח"כ מוסיפים סוכר ומעט סוכר שרוף בשמן (כמו של קוגל ירושלמי) ומבשלים בסיר פתוח למחצה עד שהמים מתאדים.

כרתי:
אם הכרתי אינו מ"בחזקת נקי מתולעים" יש לפתוח את כל הגלדים ולבדוק גלד גלד מול האור.
בצל.

אופן ההכנה:

מאדים בשמן את הכרתי עם הבצל, טוחנים.

מוסיפים:
מעט מלח
סוכר
ביצים
פרורי לחם לפי הצורך

מטגנים לקציצות קטנות,
כנ"ל, מומלץ לטגן..., אבל, אפשר לאפות בתנור - לרסס שמן על נייר האפייה ומעל הקציצות, לאפות עד שמשחים, להפוך את הקציצות, ולאפות שוב עד להשחמה.

בהצלחה.

עריכה:
אצלינו נוהגים שהסימנים יהיו בגוון טעם מתוק- לשנה טובה ומתוקה...
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
המתכון הזה של סילקא - עלי סלק קל וטעים ומדויק,
יש לו טעם דומיננטי של קמח מצה וביצים עם עלי סלק,
העלי סלק יוצאים רכים בגלל הביצים והמים, מאוד טעים.
2 חבילות עלי סלק, שטופים וחתוכים לחתיכות קטנות,
כוס חד"פ קמח מצה,
כוס מים,
חצי כוס שמן,
10 ביצים
מלח/ פלפל.
לאפות 45 דקות על 200 מעלות.
יוצא 2 תבניות מוארכות.
להגיש חם מהפלטה.
 

קבצים מצורפים

  • 625A0403 copy.jpg
    625A0403 copy.jpg
    4.6 MB · צפיות: 6

יונלה

משתמש מקצוען
קרא- על כל ק"ג קרא אני שמה 1 כוס סוכר,
מקלפים, חותכים את הקרא לרבעים, מרוקנים מכל הגרעינים,
משרים בסוכר, ללא תוספת מים, השריה של כמה שעות עד שכל הסוכר נמס,
מבשלים על להבה קטנה כשעתיים, זהירות שלא יחרך,
בסיום הבישול אפשר להכניס כמה טיפות לימון לעידון הטעם המתוק.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מכינה קרא כמו לצ'ו קישואים ברסק עגבניות
יוצא חלומי
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
לגבי קציצות, זה קשה לתת מתכון מדויק ממש, אבל אתמול הכנתי קציצות
וזה הכי הולך (זאת אומרת כל אחד טעם קציצה + וחצי נעלם:rolleyes:)
חשוב לדעת שהעיסה יוצאת קצת רכה, אבל לא מידי רך שלא יתפרק,
ושמים אותה במחבת בעזרת כף, וחשוב מאוד לתת לקציצה להשחים טוב לפני שהופכים אותה,
ככה היא לא מתפרקת, לעבוד על אש בינונית, לא נמוך שלא יספג השמן.
 

פיין תמרי

משתמש פעיל
לגבי הקרא- ניסיתי כל שנה משהו אחר, מתוק, ריבה, כמו שניצל וכו
עד שקראתי פה איפשהוא- וזה הכי מוצלח בעיני:
לבשל את הקרא כשהוא חתוך לקוביות בערך 20 דק' במים מומלחים
שמתקרר, לרסק, להוסיף ביצים, מל"פ ופרורי לחם
ולטגן קציצות
הכי אכיל וטעים
 

RUSI10

משתמש מקצוען
לגבי הקרא- ניסיתי כל שנה משהו אחר, מתוק, ריבה, כמו שניצל וכו
עד שקראתי פה איפשהוא- וזה הכי מוצלח בעיני:
לבשל את הקרא כשהוא חתוך לקוביות בערך 20 דק' במים מומלחים
שמתקרר, לרסק, להוסיף ביצים, מל"פ ופרורי לחם
ולטגן קציצות
הכי אכיל וטעים
השנה ריסקתי את הקרא עם קישוא ובצל, הוספתי ביצה פירורי לחם ותבלינים וטיגנתי. יצא מעולה!
 

מטעמי השבת

משתמש חדש
לגבי הקרא- ניסיתי כל שנה משהו אחר, מתוק, ריבה, כמו שניצל וכו
עד שקראתי פה איפשהוא- וזה הכי מוצלח בעיני:
לבשל את הקרא כשהוא חתוך לקוביות בערך 20 דק' במים מומלחים
שמתקרר, לרסק, להוסיף ביצים, מל"פ ופרורי לחם
ולטגן קציצות
הכי אכיל וטעים
חייבים לקלף את הקרא ?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה