אחרי שחפרתי את הרשת לאורך ולרוחב, באתר פרוג ומחוצה לו, ובהכרת תודה לפורום כאן שהיה לי לעזר רב,
משתפת במתכון לוופל בלגי מנצח ופרווה, כולל התוספות.
מתאים מאד למנת פתיחה באירוע (הסיבה שרציתי פרווה ולא עם כבד וכד' כמו שעושים בד"כ היא כי בנוסף למנת הפתיחה היתה גם מנת דגים ומנת בשר). יפהפה, מפתיע, מרשים, והכי חשוב - טעים!!!
אז כך - לבלילה השתמשתי במתכון המעולה של @shira bira מאשכול המנות הראשונות לחגים. יצאה בלילה מעולה ונוחה לעבודה, ווופלים טעימים ביותר.
לפטריות:
2 קופסאות פטריות טריות
3-4 שיני שום
רוטב סויה
סילאן
פלפל שחור
מלח
צ'ילי גרוס (קצת ממש)
פורסים את השום לפרוסות דקות, את הפטריות חוצים לשתיים ואם הן קטנות משאירים אותן שלמות. מטגנים את השום יחד עם הפטריות במשך כ 10-12 דקות עד שהפטריות משנות את צבען (אין צורך בהרבה שמן - במחבת טפלון לא השתמשתי בשמן בכלל). מצמצמים נוזלים, מתבלים, ומטגנים 2 דקות נוספות.
לבטטות:
חותכים כ3 בטטות לקוביות בינוניות, אופים עם שמ"ז ומלח עד לריכוך.
הרכבת המנה:
מערבבים את הבטטות יחד עם הפטריות (חשוב כדי שהבטטות יספגו את טעמי התיבול של הפטריות), יוצקים מעט על כל וופל.
מזלפים סילאן (מוסיף מאד גם לטעם של הוופל, ולא רק ליופי)
ומפזרים מעט בצל ירוק.
בתיאבון!
משתפת במתכון לוופל בלגי מנצח ופרווה, כולל התוספות.
מתאים מאד למנת פתיחה באירוע (הסיבה שרציתי פרווה ולא עם כבד וכד' כמו שעושים בד"כ היא כי בנוסף למנת הפתיחה היתה גם מנת דגים ומנת בשר). יפהפה, מפתיע, מרשים, והכי חשוב - טעים!!!
אז כך - לבלילה השתמשתי במתכון המעולה של @shira bira מאשכול המנות הראשונות לחגים. יצאה בלילה מעולה ונוחה לעבודה, ווופלים טעימים ביותר.
לפטריות:
2 קופסאות פטריות טריות
3-4 שיני שום
רוטב סויה
סילאן
פלפל שחור
מלח
צ'ילי גרוס (קצת ממש)
פורסים את השום לפרוסות דקות, את הפטריות חוצים לשתיים ואם הן קטנות משאירים אותן שלמות. מטגנים את השום יחד עם הפטריות במשך כ 10-12 דקות עד שהפטריות משנות את צבען (אין צורך בהרבה שמן - במחבת טפלון לא השתמשתי בשמן בכלל). מצמצמים נוזלים, מתבלים, ומטגנים 2 דקות נוספות.
לבטטות:
חותכים כ3 בטטות לקוביות בינוניות, אופים עם שמ"ז ומלח עד לריכוך.
הרכבת המנה:
מערבבים את הבטטות יחד עם הפטריות (חשוב כדי שהבטטות יספגו את טעמי התיבול של הפטריות), יוצקים מעט על כל וופל.
מזלפים סילאן (מוסיף מאד גם לטעם של הוופל, ולא רק ליופי)
ומפזרים מעט בצל ירוק.
בתיאבון!
נערך לאחרונה ב: