פרווה וופל בלגי מפתיע וטעים

OD ACHAT

משתמש פעיל
אחרי שחפרתי את הרשת לאורך ולרוחב, באתר פרוג ומחוצה לו, ובהכרת תודה לפורום כאן שהיה לי לעזר רב,
משתפת במתכון לוופל בלגי מנצח ופרווה, כולל התוספות.
מתאים מאד למנת פתיחה באירוע (הסיבה שרציתי פרווה ולא עם כבד וכד' כמו שעושים בד"כ היא כי בנוסף למנת הפתיחה היתה גם מנת דגים ומנת בשר). יפהפה, מפתיע, מרשים, והכי חשוב - טעים!!!

אז כך - לבלילה השתמשתי במתכון המעולה של @shira bira מאשכול המנות הראשונות לחגים. יצאה בלילה מעולה ונוחה לעבודה, ווופלים טעימים ביותר.

לפטריות:
2 קופסאות פטריות טריות
3-4 שיני שום
רוטב סויה
סילאן
פלפל שחור
מלח
צ'ילי גרוס (קצת ממש)
פורסים את השום לפרוסות דקות, את הפטריות חוצים לשתיים ואם הן קטנות משאירים אותן שלמות. מטגנים את השום יחד עם הפטריות במשך כ 10-12 דקות עד שהפטריות משנות את צבען (אין צורך בהרבה שמן - במחבת טפלון לא השתמשתי בשמן בכלל). מצמצמים נוזלים, מתבלים, ומטגנים 2 דקות נוספות.

לבטטות:
חותכים כ3 בטטות לקוביות בינוניות, אופים עם שמ"ז ומלח עד לריכוך.

הרכבת המנה:
מערבבים את הבטטות יחד עם הפטריות (חשוב כדי שהבטטות יספגו את טעמי התיבול של הפטריות), יוצקים מעט על כל וופל.
מזלפים סילאן (מוסיף מאד גם לטעם של הוופל, ולא רק ליופי)
ומפזרים מעט בצל ירוק.

בתיאבון!

1724885791813.png
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אחרי שחפרתי את הרשת לאורך ולרוחב, באתר פרוג ומחוצה לו, ובהכרת תודה לפורום כאן שהיה לי לעזר רב,
משתפת במתכון לוופל בלגי מנצח ופרווה, כולל התוספות.
מתאים מאד למנת פתיחה באירוע (הסיבה שרציתי פרווה ולא עם כבד וכד' כמו שעושים בד"כ היא כי בנוסף למנת הפתיחה היתה גם מנת דגים ומנת בשר). יפהפה, מפתיע, מרשים, והכי חשוב - טעים!!!

אז כך - לבלילה השתמשתי במתכון המעולה של @shira bira מאשכול המנות הראשונות לחגים. יצאה בלילה מעולה ונוחה לעבודה, ווופלים טעימים ביותר.

לפטריות:
2 קופסאות פטריות טריות
3-4 שיני שום
רוטב סויה
סילאן
פלפל שחור
מלח
צ'ילי גרוס (קצת ממש)
פורסים את השום לפרוסות דקות, את הפטריות חוצים לשתיים ואם הן קטנות משאירים אותן שלמות. מטגנים את השום יחד עם הפטריות במשך כ 10-12 דקות עד שהפטריות משנות את צבען (אין צורך בהרבה שמן - במחבת טפלון לא השתמשתי בשמן בכלל). מצמצמים נוזלים, מתבלים, ומטגנים 2 דקות נוספות.

לבטטות:
חותכים כ3 בטטות לקוביות בינוניות, אופים עם שמ"ז ומלח עד לריכוך.

הרכבת המנה:
מערבבים את הבטטות יחד עם הפטריות (חשוב כדי שהבטטות יספגו את טעמי התיבול של הפטריות), יוצקים מעט על כל וופל.
מזלפים סילאן (מוסיף מאד גם לטעם של הוופל, ולא רק ליופי)
ומפזרים מעט בצל ירוק.

בתיאבון!

צפה בקובץ המצורף 1754631
יצא לך מרהיב
רק אדייק שזה לא מתכון שלי אלא מתכון מהרשת שלדעתי העתקתי בשביל ניקית שביקשה.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה