חלבי אוסף מתכונים לארוחה החלבית המושלמת!!!

אורגינלית

משתמש פעיל
אחרי חיפוש של שנים אחרי המתכונים המושלמים שייצרו את הארוחה המושלמת, מצאתי כמה מתכונים שעכשיו אני עושה כל פעם שאני רוצה לפנק את המשפחה, וזה אף פעם לא נמאס...
אוקיי, אז להתחלה יש את הפיצות והלחם שום הכי טעימים!!
פיצה-
מתכון לפיצה (2 פיצות גדולות)
המרכיבים לבצק:
  • 3 וחצי כוסות קמח לבן או קמח לפיצה (500 גרם)
  • חצי כף שמרים יבשים (4 גרם)
  • כף סוכר (15 גרם)
  • 1 ו-1/3 כוסות מים פושרים (בין 240 ל-320 מ"ל, לשפוך את השליש האחרון בהדרגה)
  • כפית מלח (6 גרם)
  • כפית שמן (רק לשימון הבצק מבחוץ, אין שמן בבצק עצמו)
המרכיבים לרוטב פיצה:
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח (או לפי הטעם)
  • חצי כפית תבלין שום גבישי
  • חצי כפית תבלין פיצה
  • רבע כפית אורגנו
  • רבע כפית סוכר (לאיזון החמיצות של העגבניות)
אופן ההכנה:
  1. בקערת המיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר וכוס אחת של מים פושרים. שופכים את השליש האחרון בהדרגה עד שהבצק נעים.
  2. לשים במיקסר עם וו לישה למשך 10 דקות. אחרי 2 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
  3. לאחר הלישה, מוציאים את הבצק לשיש, יוצרים ממנו כדור עגול וחלק.
  4. מחזירים את הבצק לקערת המיקסר, משמנים את הצדדים בכפית שמן.
  5. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח 20 דקות בקיץ או חצי שעה בחורף.
  6. בזמן שהבצק תופח, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  7. מכינים בצד גבינה צהובה מגוררת וכל תוספת רצויה.
  8. מקמחים היטב את השיש ומוציאים את הבצק. הבצק שומני, אך כשהוא בא במגע עם הקמח הוא נעשה נוח לעבודה.
  9. מחלקים את הבצק לשניים (כל חלק יהיה פיצה אחת). מרדדים כל כדור פיצה לגודל התבנית בעזרת מערוך. יש להקפיד לקמח היטב את השיש כדי שהבצק לא יידבק.
  10. מעבירים את הבצקים המרודדים לתבניות פיצה עגולות מרופדות בנייר אפייה. אפשר להכין פיצות בצורה מלבנית ולאפות בתבנית רגילה.
  11. לשדרוג (לא חובה): ניתן לשים גבינה בקצוות הפיצה ולסגור עם הבצק מעל כדי ליצור קראסט גבינתי.
  12. מורחים את הרוטב על הבצק, מפזרים גבינה ותוספות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב טורבו למשך כ-10 דקות. יש להשגיח על הפיצה במהלך האפייה ולהוציא כשהקצוות מזהיבים.
בתיאבון! 🍕
וככה היא נראית:
צפה בקובץ המצורף 1752775
1724757896617.png


ועכשיו ללחם שום (שמו אותו פעם בפרוג, ומשם גם התמונה... קרדיט ל @חמודה באשמה )
מרכיבים:
-1 כוס חלב חם (לא רותח) או מים חמים לחילופין.
-2 ושליש כוסות קמח לבן רגיל
-2 כפיות שמרים יבשים
-1.5-2 כפיות סוכר לבן
-1-2 כפיות מלח
-1 כף שמן זית או שמן צמחי

ללחם עם שום ושמיר: אפשר לשנות ולגוון כנכתב לעיל
7-10 שיני שום.
חופן שמיר (לא חייב) שמן זית או שמן רגיל.

אופן ההכנה:
שמים בקערה את החלב החם, סוכר והשמרים. נותנים ערבוב. ומכסים במגבת. משאירים ל 10 דקות עד שהשמרים מתחיל לתסוס (מלמעלה מתווצר קצף).

אחרי 10 דקות מוסיפים את שאר החומרים. הקמח מלח והשמן מערבבים עם כף.

לשים את הבצק עם הידיים למשך חמש דקות (להתפתחות הגלוטן).
משמנים את הקערה בשמן, כדי שהבצק יפרד מהקערה בקלות. ומשאירים להתפחה למשך 30 דקות עד שעה.


בינתיים מכינים את השום שמיר (או לחילופין את מה שבחרתם להוסיף לו)
קוצצים את השום או לוקחים שום כתוש. קוצצים את השמיר ומוסיפים שמן שיכסה את המרכיבים וקצת מלח. ומערבבים.

אחרי שהבצק תפח. משטחים את הבצק לצורה שבחרתם ומוסיפים את השום השמיר שנשאר, מלמעלה. אפשר להוסיף מלמעלה בסוף האפייה, חרמון, צפתית, מוצרלה, גבינת צהובה..

אופים בתנור בחום 200-220 במשך 10 עד 15 דקות עד להזהבת הבצק מלמעלה.

עוד תיבולים אפשריים- פפריקה ובצל מטוגן, עם מלח ופלפל שחור.
שמן זית, מלח גס ופלפל שחור- בשביל הגבינות 😋

וככה זה נראה:
1724757992477.png

יש עוד אפשרות להכין לחמניות שום רכותת כמו ענן 🫠
בס"ד

לחמניות שום:
קילו קמח
כפית מלח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
תערובת שום:
6 שיני שום כתושות
תבלינים:
אורגנו
תבלין זעתר
מעט מלח
שומשום
חצי כוס שמן זית
חצי כוס שמן

הוראות אפיה:
לערבב חצי קילו קמח + המלח
להוסיף את השאר החומרים
ליצור גומה
להכניס את כל שאר הקמח בהדרגה
לשים את הבצק ומתפיחים חצי שעה
אחרי חצי שעה לדפוק את הבצק, כך שעה וחצי
מכינים את תערובת השום כולל השומשום
כשהבצק מוכן- מחלקים לכדורים- לחמניות
להתפיח עוד עשר דקות.
לחמם את התנור 200 מעלות
מורחים את תערובת השום בנדיבות- חצי מכמות התערובת
שומרים חצי לאחר האפיה
אופים 20 דקות ומורחים שוב תערובת
(אני אופה פחות, וזה נשמר רך רך רך גם בהקפאה!!)

וכך הן נראות:
1724758247563.png


ועכשיו לדברים החשובים... 😉
במקום הראשון.... הומפרייז!!
  • 6 תפוחי אדמה גדולים (מהזן האדום)
  • שמן קנולה לטיגון
  • 50 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)
  • 3/4 כוס מיונז אמיתי
  • 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כף פטרוזיליה מיובשת
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי
  • מלח

אופן ההכנה:​

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של כ-2*2 ס"מ ומשרים שעה במים. מייבשים במגבת.
  2. שופכים שמן לתוך סיר עמוק עד לגובה של כחצי סיר. מחממים את השמן ומכניסים לתוכו את קוביות תפוחי האדמה. מטגנים עד שהקוביות מזהיבות ומוציאים מהאש אל תוך מסננת בכדי להיפטר מעודפי השמן.
  3. ממיסים את החמאה במחבת רחבה ועמוקה (סוטאז') ומכניסים לתוכה את קוביות הצ'יפס המטוגנות.
    מערבבים בעדינות עד שהחמאה מכסה את כל תפוחי האדמה
  4. מערבבים בכלי נפרד את המיונז עם הצ'ילי והתבלינים ומעבירים את התערובת למחבת שעדיין נמצאת על אש דלוקה.
  5. מערבבים בעדינות את התערובת עם תפוחי האדמה. התערובת היא בהירה בשלב הזה, אך ממשיכים לחמם תוך כדי ערבוב לסירוגין עוד מספר דקות, עד שהמיונז נמס לחלוטין והצבע של הצ'ילי משתלט על קוביות הצ'יפס.
מגישים חם!!
ככה זה נראה: (התמונה לא משהו... לא אני צילמתי, זה הילדים)
1724758605762.png

ועכשיו-- מוקרמים!!

מצרכים למתכון​

10 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנה
  • 1לקלוף ולפרוס דק (חשוב) את תפוחי האדמה במנדולינה. שימו לב: אם אתם לא משתמשים במנדולינה אז כדאי לבשל קודם מעט את תפוחי האדמה אחרת הם לא יהיו מוכנים באפייה.
  • 2בקערה לערבב את השמנת, החלב, השום והתבלינים.
  • 3בתבנית מרובעת להניח שכבה של תפוחי אדמה חופפים אחד לשני כמניפה. מעל שכבת תפוחי האדמה לפזר מעט גבינה צהובה ולשים מעט מתערובת הנוזלים. לחזור שנית על שכבה של תפוחי אדמה, גבינה ונוזלים עד לסיום תפוחי האדמה (תפוחי האדמה צריכים להיות אחרונים).
  • 4למזוג מעל את תערובת הנוזלים שנותרה כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בה ולפזר את הגבינה הנותרת. להכניס לאפייה בחום של 200 מעלות חצי שעה-שעה עד שהגבינה מזהיבה.
  • 5לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים, במידה ולא - לכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ולבשל עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.
  • 6בתיאבון

כך זה נראה:
1724758913458.png


כמובן שחשוב גבינות...
גבינת שום שמיר- אבקת שום, שמיר יבש.
גבינת פפריקה- פפריקה מתוקה, אבקת שום, מלח, פלפל שחור.
גבינת זיתים- זיתים, פלפל שחור
גבינת בצל- בצל מטון קצוץ דק, מלח
גבינה בולגרית חתוכה.

פיצה- פינת האוכל של סיוון
לחם שום- ביג דן
לחמניות שום- אחותי...
מוקרמים- רחלי קרוט
הומפרייז- מגזין שופרסל


שתפו אם הכנתם, וכמובן תצלמו...
בתאבון!!!!
 

קבצים מצורפים

  • 1724759362575.png
    1724759362575.png
    1.1 MB · צפיות: 30

נאמנה למקור

משתמש פעיל
@אורגינלית אם אני רוצה נניח להכין עכשיו לערב, מה אני עושה עם הבצק?
אני רוצה שיהיה טרי, אני יכולה להכין עכשיו את הבצק ואיכשהו להקפיא אותו או לקרר?
כדי בערב אני רק יכניס לתנור?
 

נאמנה למקור

משתמש פעיל
אגב...
יש פה פסטה מוקרמת שאני מכינה בכמויות...
(משתמשת במקום עם הגבינות המוזרות עם מוצרלה וצהובה..)
 

פלמינגו.

משתמש מקצוען
אגב...
יש פה פסטה מוקרמת שאני מכינה בכמויות...
(משתמשת במקום עם הגבינות המוזרות עם מוצרלה וצהובה..)
הכנתי אותו פעמיים לא הצלחתי איתו בכלל
כל החלב מתאדה זאת אומרת- שלא נשאר חלב הוא נמס בבישול
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה