אני מכינה חלות בכל שבוע, והתהליך כאילו הפוך מכל מה שצריך וראוי.
קמח 80% (פשוט של 5.90, לא מהיקרים)
לשה ביד 2-3 דקות בלבד. לפעמים לא זוכרת ללוש שוב אחרי כמה דקות.
אופה בתבניות אובליות ח"פ, בדרך כלל על טורבו כי זה דקה להדלקת נרות.
החלות יוצאות מעולות ממש. קריספיות מבחוץ, רכות מבפנים, יפות וטעימות. משהו שאורחים זוכרים וחוזרים ומצפים לאכול.
עוגות- כל הזמן בשוטף. בצק פריך, בחושות וגם עם הקצפה. לא עוגות ויטרינה.
מעולם לא היה לי או לאמא שלי מיקסר ואני מנהלת מטבח פעיל מאד (מאד) יותר מ20 שנים עם מעבד מזון ומקצפה ידנית. הגיע הזמן למיקסר, ואין לי מושג ירוק מאיפה מתחילים.
האם יתכן שלישה מעטה ביד נותנת תוצאה טובה יותר מלישה במיקסר? אם התשובה היא כן, אז לא צריכה דווקא מיקסר שלש כמות בצק גדולה ואמשיך ללוש ביד.
הדרישות ממיקסר:
-בצק מ2.5 קילו קמח בלי פוזות- אם אשתכנע שלישה במיקסר תיתן תוצאה טובה בחלות
-לישה גם של חצי קילו, יש צליאקי בבית ובצק נ"ג הוא אחת הסיבות לצורך במיקסר (הוא מגעיל ללישה ביד)
-הקצפה פרפקט, מצפה לראות את האור בתחום ושהחשק לאפות ישגשג. חייב שאפשר להוסיף את כל החומרים לאותה קערה בלי להחליף מקצפים/ קערה.
-לא מותג סיני ולא טרנדי. אני מוכנה להשקיע הרבה בסוס עבודה מחברה מסורתית ומוכרת ועיצוב הוא לא פונקציה. משקל לא משנה. אם יש משהו חצי תעשייתי- זה מדבר אלי.
- ממילא צריכה ללמוד מהתחלה מה זה מיקסר אז אנקרסרום לא מפחיד אותי, אם מנוסות כאן יעידו שהוא עונה על הדרישות
תעזרו לי? תמונת חלות ליחס
קמח 80% (פשוט של 5.90, לא מהיקרים)
לשה ביד 2-3 דקות בלבד. לפעמים לא זוכרת ללוש שוב אחרי כמה דקות.
אופה בתבניות אובליות ח"פ, בדרך כלל על טורבו כי זה דקה להדלקת נרות.
החלות יוצאות מעולות ממש. קריספיות מבחוץ, רכות מבפנים, יפות וטעימות. משהו שאורחים זוכרים וחוזרים ומצפים לאכול.
עוגות- כל הזמן בשוטף. בצק פריך, בחושות וגם עם הקצפה. לא עוגות ויטרינה.
מעולם לא היה לי או לאמא שלי מיקסר ואני מנהלת מטבח פעיל מאד (מאד) יותר מ20 שנים עם מעבד מזון ומקצפה ידנית. הגיע הזמן למיקסר, ואין לי מושג ירוק מאיפה מתחילים.
האם יתכן שלישה מעטה ביד נותנת תוצאה טובה יותר מלישה במיקסר? אם התשובה היא כן, אז לא צריכה דווקא מיקסר שלש כמות בצק גדולה ואמשיך ללוש ביד.
הדרישות ממיקסר:
-בצק מ2.5 קילו קמח בלי פוזות- אם אשתכנע שלישה במיקסר תיתן תוצאה טובה בחלות
-לישה גם של חצי קילו, יש צליאקי בבית ובצק נ"ג הוא אחת הסיבות לצורך במיקסר (הוא מגעיל ללישה ביד)
-הקצפה פרפקט, מצפה לראות את האור בתחום ושהחשק לאפות ישגשג. חייב שאפשר להוסיף את כל החומרים לאותה קערה בלי להחליף מקצפים/ קערה.
-לא מותג סיני ולא טרנדי. אני מוכנה להשקיע הרבה בסוס עבודה מחברה מסורתית ומוכרת ועיצוב הוא לא פונקציה. משקל לא משנה. אם יש משהו חצי תעשייתי- זה מדבר אלי.
- ממילא צריכה ללמוד מהתחלה מה זה מיקסר אז אנקרסרום לא מפחיד אותי, אם מנוסות כאן יעידו שהוא עונה על הדרישות
תעזרו לי? תמונת חלות ליחס