קרדיט: FoodFromStart - חגיגת נאצ'וס מקסיקני בטעמים עם שלל מטבלים
צילום: אילה אשרף
סרטון: https://youtu.be/y22utJlc9ws
רכיבים
חבילה של עלי טורטייה4\3 כוס שמן זית
2\1 כפית כורכום
2\1 כפית מלח
1 כפית תבלין בטעם גריל או שתי כפיות זעתר
אופן ההכנה
הכנת הנאצ'וסחותכים את הטורטיה לשמונה כמו פיצה
אפשר לחתוך את כל הערימה ביחד עם גלגלת של פיצה
בקערית מערבבים את כל שאר החומרים
טובלים כל חתיכת טורטיה ברוטב ומניחים על נייר אפיה שומרים על רווחים בין החתיכות
אופים בחום של 170 למשך 6 דקות (עד שמתחיל להשחים טיפה בקצוות - לשים לב לא לשכוח זה נשרף בשניות)
וככה ממשיכים את כל הנגלות הבאות
אם רוצים לשמור לאח"כ עוטפים רק אחרי שזה מתקרר כדי שישאר קראנץ' והאדים לא ירככו את הנאצ'וס
להשלמת הארוחה
מסדרים את הנאצוס במגש ארוך ומפזרים קעריות עם מטבלים שונים
מטבלים לנאצ'וס
רוטב גבינת צ'דר תוצרת בית מושלם
רכיבים
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
225 גרם גבינת צ'דר (כתום)
30 גרם חמאה (2 כפות)
500 מ"ל חלב (2 כוסות)
2 כפות קמח
2\1 כפית מלח
2\1 כפית פלפל שחור
2\1 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
הכנת רוטב גבינת צ'דרממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה (ככל שנשמור על אש נמוכה נוכל לשלוט ברוטב ולקבל תוצאה מושלמת)
אחרי שהחמאה כמעט נמסה לגמרי מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה
לאחר מכן מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת ללא גושים
ממשיכים לבשל ולערבב עד שהרוטב מעט מסמיך
מתבלים את הרוטב עם מלח פלפל שחור ואגוז מוסקט
מכבים את האש ולאחר מכן מוסיפים את גבינת הצ'דר לסיר ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד
לא חובה אבל מוסיף ממש - מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ ומערבבים שוב.
ממרח גוואקמולי אבוקדו מקסיקני
רכיבים
2 אבוקדו בשלים1 עגבנייה
1/4 בצל סגול
1/4 צרור כוסברה ( אם הצרור קטן אז 2\1)
1 פלפל ירוק חריף טרי
1 לימון קטן \ חצי לימון גדול
2 כפיות מלח שטוחות
אופן ההכנה
הכנת הגוואקמוליאת האבוקדו מקלפים ומועכים בקערה בצורה גסה
מוסיפים בצל סגול קצוץ דק
עגבניה חתוכה לקוביות
פלפל חריף קצוץ דק (אפשר להוריד מהכמות אם רוצים פחות חריף)
כוסברה שטופה וקצוצה
מטבלים ב 2 כפיות מלח
ומיץ מלימון קטן שלם או חצי לימון גדול
מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול לפי הטעם
סלסת עגבניות צלויות פיקנטית
רכיבים
5 עגבניות2 בצלים
6 שיני שום עם הקליפה
1/4 כוס שמן זית (50 מ"ל)
1 פלפל חריף
2 כפות מיץ לימון
קורט סוכר
1 כפית מלח
4\1 צרור כוסברה
אופן ההכנה
צליית הירקות לסלסהמסדרים בתבנית תנור על נייר אפייה את העגבניות חתוכות לרבעים ואת הבצלים חתוכים לרבעים
שמים את השום עם הקליפה שצמודה אליו
ואת הפלפל חריף
מזלפים שמן זית מעל ומעט מלח ואופים על חום של 200 מעלות למשך חצי שעה
עד שרואים סימן חריכה על הירקות
הכנת הסלסה
מעברים את הירקות למעבד מזון ומוסיפים את המלח הלימון והכוסברה
טוחנים בפולסים למרקם טחון מעט גס
מגישים חם
סלסת עגבניות מקסיקנית
רכיבים
4 עגבניות1/2 צרור כוסברה
1 פלפל צילי
2 כפות שמן זית
1 כף קליפת לימון מגוררת
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הסלסהחותכים חיתוך גס את העגבניות, הפלפל והכוסברה
מכניסים למעבד מזון ומוסיפים את השום השמן מיץ לימון גרידת לימון ומלח
ומתחילים לטחון בפולסים עד לקבלת מרקם טחון מעט גס
מוזגים לקערה ומגישים
סחוג ירוק
רכיבים
8 פלפל ירוק חריף קצוץ1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
6 שיני שום
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
הכנת הסחוגשמים את כל המרכיבים היבשים במעבד מזון בסדר הבא:
פלפל חריף שטוף וחתוך לחתיכות גסות
(אם רוצים להוריד מהחריפות אפשר להוריד מכמות הפלפלים וכן להקפיד שלא יהיו גרעינים של פלפל)
שיני שום קלופות
כוסברה ופטרוזיליה שוטפים ומנערים הייטב מהמים, מוציאים את הגבעולים שיוצאים בקלות וחותכים גס
מפעילים את המעבד מזון מומלץ בפולסים כדי לשמור על מרקם גס ולא נוזלי
עד שמגיעים למרקם הרצוי
מוציאים לקערה ומוסיפים את השמן זית לימון חומץ והמלח ומערבבים היטב
שומרים בצנצנת במקרר
רוטב פיצה
רכיבים
[כוס 200 מ"ל]5 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיונז
2\1 כוס שמן
2\1 כוס מים
1 כף אורגנו
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
3 שיני שום כתושות או כפית מלאה אבקת שום
1 כפית פלפל צ'ילי חריף מאוד (או כפית סחוג אדום או כפית פפריקה חריפה לפי דרגת החריפות שאוהבים)
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה עד לתערובת אחידה ללא גושיםהערות:
הרוטב נשמר מצוין במקרר עד שבוע
אין להקפיא