התייעצות טרום סוכרת

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אכן, אבל צריך לעשות את זה בזהירות ובהקשבה לגוף, בגדול סוכרת שהיא לא תורשתית נוצרת מהתנגדות אינסולין שאפשר למצוא עליה הרבה מידע ברשת. תקופה של ללא סוכר דהיינו כמעט ללא פחמימות ועדיף גם ללא תחליפי סוכר מחזיר את הגוף למצב הבריא שלו בתוספת בונוסים רבים של ירידה במשקל, עליה באנרגיה, קלילות ועוד הרבה.
אפשר קישור למדריכים כאלה?
פירות מותר?
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
זה לא ענין של לא פחמימות או כן פחמימות,
הענין הוא שרוב הקלוריות יגיעו מחלבון ושומן.
לכן אגוזים וכדומה מותרים באכילה, וגם גזר.
רוב הפירות הם סוכר לכל דבר.
מה שצריך להמנע זה לחם פסטה תפוחי אדמה ובטטה, וכמובן כל דבר המכיל סוכר, כולל חלב שמכיל לקטוז, וגם לבן לא כדאי, גבינה שמנת גבינה צהובה וחמאה זה בסדר.
כל דיאטנית תסביר את הענין בפרוט, לכל אחת יש חוברת משלה עם פירוט מדויק של מה כן מה הרבה מה קצת ומה לא.
 
אפשר קישור למדריכים כאלה?
פירות מותר?
כמה מדריכים בנושא:
התנגדות אנסולין:
בגדול העניין הוא להסיר לגמרי כל סוגי סוכרים, שכולל סוכר מלאכותי, סוכר טבעי, פחמימות שנהפכים לסוכר וכדומה.
במקום זה לצרוך חלבונים ושומנים וירקות לא פחממות.
אבל חשוב להדגיש, צריך לעשות את זה בזהירות מכיוון שיתכן שגוף של אדם מסוים שמסירים ממנו את הסוכרים בפעם אחת יכול להגיב בירידה דרסטית של לחץ דם וכדומה לכן צריך לעקוב אחרי המצב הרפואי של הגוף.
צריך לזה משמעת עצמית רבה - בעיקר בהתחלה! אבל התוצאות ווהרגשות והתגובות החיוביות שמקבלים מהסביבה הם מדהימים.
אני עשיתי את זה קרוב לשנה עם כמעט ללא סוכר - זה מאתגר פרקטית כשצריך להכין חלות מיוחדות לשבת וצריך למצוא מינון של סילאן או דבש שייתן טעם טוב ומצד שני ישמור על מינימום סוכר כשצריך.
התוצאות שהיו לי הם מטורפות מלבד ירידה במשקלה גדולה מאוד.
 

מ.מ.א.א

משתמש פעיל
זה לא ענין של לא פחמימות או כן פחמימות,
הענין הוא שרוב הקלוריות יגיעו מחלבון ושומן.
לכן אגוזים וכדומה מותרים באכילה, וגם גזר.
רוב הפירות הם סוכר לכל דבר.
מה שצריך להמנע זה לחם פסטה תפוחי אדמה ובטטה, וכמובן כל דבר המכיל סוכר, כולל חלב שמכיל לקטוז, וגם לבן לא כדאי, גבינה שמנת גבינה צהובה וחמאה זה בסדר.
כל דיאטנית תסביר את הענין בפרוט, לכל אחת יש חוברת משלה עם פירוט מדויק של מה כן מה הרבה מה קצת ומה לא.
זה דומה לתזונה קטוגנית שמאוד טובה לסוכרתיים
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
שלום לכולם,
רציתי לשאול על טרום סכרת- ולשמוע מהמבינים
לפני חודשיים עשיתי A1C והתוצאה הייתה 5.1
בשבועיים האחרונים אני מרגישה הרבה חולשה, סחרחורות, עייפות, ועלה בדעתי להתחיל לנטר בבית
כרגע- שעה אחרי ארוחה שמורכבת מירק, חלבון ולא הרבה פחמימה - נגיד תפ"וא אחד, או 2 פרוסות לחם מלא הסוכר מגיע ל160 עד 190
בצום של 8 ש' מגיע ל100

אני אחרי הריונות עם סכרת. בהרין זה היה נקרא ממש בעייתי, הרופאים ממש הזהירו אותי מעלייה יותר מ140 אחרי אוכל. השאלה איך זה בלי הריון.
זה נחשב בעייתי?


כמובן, יש לי תור לרופאה, אבל עד אז..... אשחח לשמוע מהמנוסים

תודה!
 

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
אכן, אבל צריך לעשות את זה בזהירות ובהקשבה לגוף, בגדול סוכרת שהיא לא תורשתית נוצרת מהתנגדות אינסולין שאפשר למצוא עליה הרבה מידע ברשת. תקופה של ללא סוכר דהיינו כמעט ללא פחמימות ועדיף גם ללא תחליפי סוכר מחזיר את הגוף למצב הבריא שלו בתוספת בונוסים רבים של ירידה במשקל, עליה באנרגיה, קלילות ועוד הרבה.
סוכרת סוג 2 היא תורשתית לגמרי.
תנגודת לאינסולין זה הסימפטום העיקרי שלה.
תקופה של הימנעות לא מחזירה את הגוף למצב תקין שאפשר יהיה להתחיל שוב לזלזל.
ירידה במשקל, פעילות גופנית והימנעות מפחמימות הן הטיפול המיטבי שימנע סוכרת, ורק כשזה ייעשה לאורך זמן וכדרך חיים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה