בס"ד
אצבעות או קבבוני דג לתשעת הימים ולכל השנה (כמות - כ- 50 יח' תלוי בגודל כמובן )
הלוואי ויהפכו לנו הימים לשמחים בבנין בית המקדש במהרה, אמן!!
אז הנה לכל המבקשים מתכון קל לתשעת הימים
ניתן להחליף את הנסיכה בדג סלמון טחון
את הדגים קונים בחנות דגים מומלץ לבקש ללא עור ועצמות וטחון פעמיים
אולי יש 'סופרים' שיש בהם סוג אחד או יותר של הדגים הנ"ל
שימו לב - המתכון ללא ירקות כלל למי שרוצה וביקש הכנה מהירה וקלה יותר
כמובן ניתן להוסיף בצל קצוץ/גזר טחון /בטטה אחת וכד'...
ולכל מי שישאל אם ניתן לוותר או להחליף חלק מהתבלינים וכד' - הכל אפשרי וכיד הדמיון הטובה עליכם
אך בכנות , לא כתבתי סתם , כל מה שרשום נותן ומוסיף מאוד מאוד אז לא כדאי לוותר ...
ועוד משהו - בתמונות לא אני ולא המצלמה שלי טובות מידי אבל העליתי להתרשמות .
החומרים :
1/2 ק"ג דג נסיכה טחון
1/2 ק"ג דג טונה טחון (לא מקופסאות שימורים)
4 ביצים
1/2 כוס קמח מצה
1 כף א. מרק עוף
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1 כף רוטב צ'ילי חריף
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית כמון
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה לעיסה אחידה ונעימה
בידיים מעט רטובות יוצרים אצבעות/קבבונים/קציצות עגולות
משמנים נייר אפייה ושמים את הקציצות
לגרסה הבריאה :
אופים על 180 מעלות כ- 20 דקות עד להשחמה קלה - לא צריך להפוך את הקציצות
לגרסה המטוגנת:
לטגן במחבת בכמות נדיבה של שמן בציפוי פירורים או בלי .
בתאבון ובשורות טובות !
אצבעות או קבבוני דג לתשעת הימים ולכל השנה (כמות - כ- 50 יח' תלוי בגודל כמובן )
הלוואי ויהפכו לנו הימים לשמחים בבנין בית המקדש במהרה, אמן!!
אז הנה לכל המבקשים מתכון קל לתשעת הימים
ניתן להחליף את הנסיכה בדג סלמון טחון
את הדגים קונים בחנות דגים מומלץ לבקש ללא עור ועצמות וטחון פעמיים
אולי יש 'סופרים' שיש בהם סוג אחד או יותר של הדגים הנ"ל
שימו לב - המתכון ללא ירקות כלל למי שרוצה וביקש הכנה מהירה וקלה יותר
כמובן ניתן להוסיף בצל קצוץ/גזר טחון /בטטה אחת וכד'...
ולכל מי שישאל אם ניתן לוותר או להחליף חלק מהתבלינים וכד' - הכל אפשרי וכיד הדמיון הטובה עליכם
אך בכנות , לא כתבתי סתם , כל מה שרשום נותן ומוסיף מאוד מאוד אז לא כדאי לוותר ...
ועוד משהו - בתמונות לא אני ולא המצלמה שלי טובות מידי אבל העליתי להתרשמות .
החומרים :
1/2 ק"ג דג נסיכה טחון
1/2 ק"ג דג טונה טחון (לא מקופסאות שימורים)
4 ביצים
1/2 כוס קמח מצה
1 כף א. מרק עוף
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1 כף רוטב צ'ילי חריף
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית כמון
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה לעיסה אחידה ונעימה
בידיים מעט רטובות יוצרים אצבעות/קבבונים/קציצות עגולות
משמנים נייר אפייה ושמים את הקציצות
לגרסה הבריאה :
אופים על 180 מעלות כ- 20 דקות עד להשחמה קלה - לא צריך להפוך את הקציצות
לגרסה המטוגנת:
לטגן במחבת בכמות נדיבה של שמן בציפוי פירורים או בלי .
בתאבון ובשורות טובות !