דרוש מתכון מחפשת מתכון טוב לחלות לשבת

עורכת קליפים

משתמש פעיל
מחפשת מתכון טוב לחלות מתוקות,
שיהיו גם טעימות גם רכות ותפוחות ושלא יתפוררו,
רוב החלות הביתיות שפגשתי אי אפשר לדוגמה לטבול את הפרוסות בטחינה כי הן מתפוררות כאלה,
מקווה שאני מובנת,
מחפשת משהו שלא מתפורר וגם תופח טוב.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
מחפשת מתכון טוב לחלות מתוקות,
שיהיו גם טעימות גם רכות ותפוחות ושלא יתפוררו,
רוב החלות הביתיות שפגשתי אי אפשר לדוגמה לטבול את הפרוסות בטחינה כי הן מתפוררות כאלה,
מקווה שאני מובנת,
מחפשת משהו שלא מתפורר וגם תופח טוב.
אלה מצוינות ונחתכות מעולה לא מתפוררות ונעימות ואווריריות.

 

עורכת קליפים

משתמש פעיל
@רוחי בלבוחי
אני רואה שכתבת שאת לשה במקסר 10 דקות,
אף פעם לא הבנתי את זה,
אחרי בערך דקה וחצי שהמקסר מסתובב הבצק כבר התגבש לגוש עכשיו עוד איזה 8 דקות סתם לתת לזה להסתובב?
לפעמים זה גורם לבצק להמרח על כל הקערה שוב,
זה מה שצריך להיות?
 

יונלה

משתמש מקצוען
המתכון שלי גם מוצלח מאד,
חלות פריכות ולא מתפוררות,
אחד הסודות- בצק ללא ביצים!
הביצה בבצק נותן טעם עוגתי וגורם להתפוררות.
אני גם מוסיפה כף חומץ לכל ק"ג קמח.

אופן ההתפחה והאפיה- כמו ההמלצות של https://www.prog.co.il/members/53843/
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי
אני רואה שכתבת שאת לשה במקסר 10 דקות,
אף פעם לא הבנתי את זה,
אחרי בערך דקה וחצי שהמקסר מסתובב הבצק כבר התגבש לגוש עכשיו עוד איזה 8 דקות סתם לתת לזה להסתובב?
לפעמים זה גורם לבצק להמרח על כל הקערה שוב,
זה מה שצריך להיות?
כן ממש כך.
לתת לזה עוד להסתובב במיקסר.
בבצק שלי זה לא נדבק ולא נמרח.
 

אמא של נועה

משתמש צעיר
אני מכינה לפי המתכון הזה:

קצת השקעה אבל שווה את המאמץ
 

קבצים מצורפים

  • 20240411_221349.jpg
    20240411_221349.jpg
    3.4 MB · צפיות: 42
  • 20240411_231015.jpg
    20240411_231015.jpg
    3.1 MB · צפיות: 42

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
@רוחי בלבוחי
אני רואה שכתבת שאת לשה במקסר 10 דקות,
אף פעם לא הבנתי את זה,
אחרי בערך דקה וחצי שהמקסר מסתובב הבצק כבר התגבש לגוש עכשיו עוד איזה 8 דקות סתם לתת לזה להסתובב?
לפעמים זה גורם לבצק להמרח על כל הקערה שוב,
זה מה שצריך להיות?
לישה ארוכה של לפחות 10 דק׳ מאפשרת לבצק לםפתח רשת גלוטן איכותית
 

120161

משתמש מקצוען
רוב המתכונים דומים מבחינת החומרים
ההצלחה בתהליך!!!
לעבד הרבה ולטפטף מעט שמן על דופן הקערה שלא "יתמרח"
וכן לא להגזים במים לשים את הרוב ולהוסיף אחרי כמה דקות לישה כי רק אחרי הגיבוש רואים אם מספיק.
להתפיח היטב אבל לא "לשכוח" את הבצק!
אם עורכים ומגלגלים את הרצועות החלות פחות מתפוררות.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ללוש הרבה!!
 

קטוגנית

משתמש רשום
אני הייתי שרופה על המתכון שהיה לי, עד שקבלתי את המתכון הבא:
2 קילו קמח

40 גרם מלח

300 גרם סוכר

60 גרם שמן

40 גרם שמרים יבשים ואם זה רטוב אז 80 גרם

20 גרם משפר אפיה

800 גרם מים קרים

ללוש טוב טוב את הבצק 10 דקות ואח"כ לתת לו לנוח לפחות חצי שעה ולא למהר . מאד חשוב לעשות טוב את הבצק ולתת לו לנוח ואז זה יוצא נפלא.

חלות מושולמות שנשארות טריות וטעימות גם בסעודה שלישית.
 

AyalaL

משתמש פעיל
D I G I T A L
@רוחי בלבוחי
אני רואה שכתבת שאת לשה במקסר 10 דקות,
אף פעם לא הבנתי את זה,
אחרי בערך דקה וחצי שהמקסר מסתובב הבצק כבר התגבש לגוש עכשיו עוד איזה 8 דקות סתם לתת לזה להסתובב?
לפעמים זה גורם לבצק להמרח על כל הקערה שוב,
זה מה שצריך להיות?
גם אני לא הבנתי מה הסיפור
עד שראיתי באיזה מתכון שכתוב במהירות נמוכה- עשיתי על 1 במיקסר ואז ראיתי שיש לבצק מה לעשות 10 דקות...
גם את עושה תמיד על המהירות הכי גבוהה?
 

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מצרפת פה מתכון נהדר!
הסוד הוא להוסיף בלישה מים חמימים. - לא רותחים!
 

קבצים מצורפים

  • מתכון לחלות.docx
    KB 67 · צפיות: 24

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
פרסמתי בעבר : הסוד של החלות הוא שימוש במי סודה
בהצלחה רבה

 

יוו

משתמש מקצוען
בדיוק כמו שDAF12... אומרת--
הכי קריטי זה תהליך ההכנה ופחות המתכון.
- לישה ארוכה- 10 דק'
- התפחה טובה של הבצק, זהירות מהתפחה יתרה, קיץ!! הבצק יכול להחמיץ
- חשוב מאוד- להתפיח היטב את החלות לאחר קליעתן !! לי זה מה שהכי שינה את החלות
מטובות ונחמדות לאלופות!
נותנת להן שיכפילו את עצמן ואפילו יותר! בערך התפחה של 45 דק (שוב זהירות מהתפחת יתר, הן יכולות לקרוס)
- לצבע שחום ויפיפה מוסיפה לביצה מעט סוכר
- רצוי לאפות בתוך תבנית אובלית, כך החלה תופסת גובה יפה ולא משתטחת. (אני רכשתי תבניות אובליות ח"פ)
- ואז לתנור שחומם על 200, אופה 5 דק' ומורידה ל180 למשך כ25-30 דק'
- מייד כשיוצאות מכסה אותן במגבת, האדים מיטיבים עם החלות,
אם הן אטומות בתוך תבנית, כדאי לחץ אותן קודם, שלא תהיה רטיבות.
- לאחר שהצטננו, ניילון נצמד ולמקפיא.

קרדיט ל @מנהטן על סרטוני החלות!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9338.JPG
    IMG_9338.JPG
    4.5 MB · צפיות: 13
  • IMG_9339.JPG
    IMG_9339.JPG
    5.8 MB · צפיות: 14
  • IMG_9340.JPG
    IMG_9340.JPG
    4.7 MB · צפיות: 14

עורכת קליפים

משתמש פעיל
גם אני לא הבנתי מה הסיפור
עד שראיתי באיזה מתכון שכתוב במהירות נמוכה- עשיתי על 1 במיקסר ואז ראיתי שיש לבצק מה לעשות 10 דקות...
גם את עושה תמיד על המהירות הכי גבוהה?
אני אף פעם לא עשיתי על מהירות הכי גבוהה,
מקסימום 2
 

9312

משתמש רשום
מתכון שאני עושה כבר כמה שנים....
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
500 מ"ל מים
מתחילים ללוש במיקסר ואז מוסיפים כף גדושה מאד מלח וחצי כוס שמן.
מערבבים 10 דקות
מעבירים לקערה, משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים.
קולעים חלות ומתפיחים 20 דקות לפני שמכניסים לתנור,
שמים ביצה טרופה עם סילאן ואופים על 200 מעלות בערך 30 דקות.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2931.JPG
    IMG_2931.JPG
    1.1 MB · צפיות: 18
  • IMG_2932.JPG
    IMG_2932.JPG
    KB 927.6 · צפיות: 18

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה