אז ככה,
לעוגה,
מתכון לעוגה אחת- רולדה או שכבות.
המתכון שונה מרולדה רגילה שלרוב יש בה מעט מאוד קמח. זה בכוונה כדי שהמרקם יהיה יותר עוגתי. אפשר להשתמש בכל מתכון של רולדה, אם רוצים, במקום המתכון הזה.
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
לקרם:
1 ריצ' 250 מ"ל
4 כפות פודינג וניל
1/2 כוס קרם פיסטוק+ 100 גרם שוקולד לבן פרווה- מומסים יחד. אני השתמשתי במקום זה ב 2/3 כוס ממרח בטעם פיסטוק ושוקולד לבן של חברת פינאטס. להשיג בסופרים ובחנויות B&D.
אם מכינים רולדה צריך עוד 4- כפות קרם למריחה על הרולדה. או עוד 3 כפות קרם פיסטוק ו-25 גרם שוקולד לבן- מומסים יחד
1 כוס פיסטוקים גרוסים.
לרולדה- 1.5 כוסות פיסטוקים גרוסים.
הכנה:
מקציפים חלבונים לקצף קל ומוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף נוקשה. מוסיפים את יתר הרכיבים בהקצפה במהירות נמוכה יותר.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה בשכבה אחידה ככל האפשר ואופים ב 180 מעלות להשחמה קלה כ-12-14 דקות.
מוציאים מהתנור.
אם מכינים עוגת שכבות, משהים להתקררות של העוגה.
לרולדה: הופכים את העוגה על מגבת נקיה, מקלפים בזהירת את ניר האפיה ובעזרת המגבת מגלגלים את העוגה לגלילה מהצד הצר. משאירים סגור.
מכינים קרם:
מקציפים ריצ' לקצף נוקשה ומוסיפים ממרח בטעם פיסטוק ושוקולד לבן [או קרם פיסטוק ושוקולד לבן מומס] ופודינג וניל. מקציפים לקרם אחיד וחלק.
הרכבת העוגה/רולדה:
לעוגת שכבות:
חותכים את העוגה ל-3 מלבנים בגודל שווה.
מניחים מלבן עוגה אחד על מגש ומורחים מעליו שכבת קרם דקה בגבוה של כ 1/2 ס"מ.
מכסים במלבן עוגה נוסף ושוב מורחים קרם.
מכסים במלבן עוגה נוסף.
מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנטר עגול או כוכב ומזלפים שורות לאורך העוגה בצורה ישרה וצפופה.
מפזרים פיסטוק גרוס.
לקישוט- בהערות למטה.
לרולדה:
פותחים את הרולדה.
מורחים 4 כפות ממרח פיסטוק ושוקולד לבן על הרולדה. או 3 כפות קרם פיסטוק ו-25 גרם שוקולד לבן- מומסים יחד.
מעל לממרח מורחים את הקרם- הריצ' עם הממרח והפודינג בשכבה לא גבוהה, בערך 3/4 ס"מ. מגלגלים לרולדה.
מעבירים למגש.
לקישוט- בהערות למטה.
שומרים בהקפאה ומוציאים מהמקפיא כ 20 דקות לפני ההקפאה. מעולה גם בקירור בקופסא אטומה לשלושה ימים.
הערות:
1. לציפוי הרולדה כמו בתמונה- ממיסים 3 כפות ממרח פיסטוק ושוקולד לבן עם 50 גרם שוקולד לבן ומזלפים על הרולדה באופן שיכסה את החלק העליון וינזל מעט לצדדים. מפזרים פיסטוק גרוס בעוד הציפוי רטוב.
2. לזילופים בקרם לבן מעל שכבת העוגה האחרונה- שומרים מהריצ' עם הפודינג וניל לפני שמוסיפים את ממרח הפיסטוק.
3. לדיסקיות שוקולד לבן ופיסטוק: ממיסים 50 גרם שוקולד לבן פרווה עם 1/2 כפית שמן. ממלאים בתבנית סיליקון של מדליונים [מטבעות]. מפזרים פיסטוק גרוס ושולחים להקפאה להתקשות.
מחלצים.
בעוגת שכבות- מסדרים את המטבעות בתוך הזילופים שזילפנו מעל שכבת העוגה האחרונה.
ברולדה: מזלפים תחילה כוכבי ריצ' מוקצף עם מעט פודינג וניל [אפשר לשמור בצד מעט לפני שמוסיפים את ממרח הפיסטוק]. את הדסקיות נועצים בכוכבים באופן שנשענים מעט לאחור על כוכב קרם שמאחורי. מניחים דסקיות על בערך כל 3 כוכבים מזולפים.
4. לפני שתשאלו מה זו השכבה הירוקה והלבנה על מלבן העוגה הראשון בעוגת שכבות---- התחלתי במחשבה למרוח מהממרח ומעליו קרם - ריצ' + פודינג, אבל אחרי שכבה אחת הבנתי שזה לא מומלץ....אז ערבבתי את הממרח עם הריצ' והפודינג- ואלו למעה ההוראות שקיבלתם במתכון.
מבטיחה שזה נשמע קשה יותר מה שזה. במציאות זה הכי קל שבעולם!
בהצלחה!