אתגר יומי השף הבא • אתגר 26

מצב
הנושא נעול.

טוב עין

משתמש מקצוען
יוצרי ai
פותחים בכבוד אכסניה, תודה רבה להנהלת פרוג על היוזמה המבורכת שהצליחה מעל למשוער ב25 האתגרים האחרונים, נקווה שימשכו ויתפתחו עוד ועוד לכיוונים מרתקים ומגוונים, להוציא את המיטב מהכישרונות הברוכים שנמצאים פה.
תודה על ההצבעות התגובות והפירגונים, כבוד גדול.
לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא בעיון את חוקת האתגרים.

תיאור האתגר:

קבלו את תחרות השף הבא AI


לכל אחד יש בביתו את מנת הדגל הביתית, מנה מיוחדת מושקעת וטעימה שמגישים בכבוד גדול לכבוד החג או אירוע מיוחד, או מנה טעימה של הסבתא שעוברת במסורת זה כמה דורות. צרו את המנה הזו באופן המושלם ויזואלית שממש נטעם אותה דרך המסך, חשיבות רבה לצורת הגשה יפה ואסתטית כמו במסעדת יוקרה על כלים נאים התואמים למנה, המנה הטעימה ביותר בעלת הנראות הטובה ביותר, והמעוררת תאבון ביותר, היא המנצחת.

חשוב מאד! על המנה להיות הגיונית אכילה וברת ביצוע וכך גם התמונה, לא יתקבלו חיבורים בלתי סבירים מוזרים ולא הגיוניים.


רצוי מאד מאד להוסיף את המתכון המלא למנה (עדיף בספוילר) ובוודאי שמי שיוסיף את המתכון יצירתו תזכה ליחס עדיף מהמצביעים (רצוי מאד אך לא חובה, וגם תמונות ללא מתכון יוכלו להשתתף באתגר).

נדגיש חוץ משם המנה,תיאור קצר שלה בכמה מילים, המתכון, הפורמפט ותוכנת הAI אין להוסיף כיתוב נוסף באתגר(סיפורים על המנה וההיסטוריה שלה החל מסבתא מטילדה ע"ה ומטה יתקבלו בברכה בנספח, אבל בשום אופן לא בגוף האתגר).

התמונה תהיה של המנה צורת ההגשה וסביבתה בלבד, אין להוסיף ביצירה את האדם האוכל מהמנה.
  • בכל הודעה נתן להעלות יצירה אחת בלבד!
  • ניתן להעלות עד שלוש יצירות לאתגר.
  • היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר.
  • בונוס (יותר הצבעות, והכרעה בתיקו) אם תוסיפו פרטים על הכלי בו יצרתם את היצירה, והפורמפט אותו כתבתם.
  • יש להעלות תמונה בקובץ JPG או PNG. קבצים בפורמט webp לא עולים טוב.

צאו לדרך תפשילו שרוולים תוציאו מצרכים מהארונות תהיו יצירתיים ותכינו את המנה המנצחת. בהצלחה לכולם.

זמני האתגר:​

האתגר פעיל מעתה ועד מחר ב 23:59.
הזוכה באתגר, שיקבל את מירב ההצבעות מהמשתמשים, יעלה בעז"ה את אתגר 29 .

דוגמא לאתגר:​

המנה המיוחדת של הבליצנע'ס ממולא בכבד קצוץ של רעייתי שתחי' המוגש בחגים על מצע פירה תפו"א.
a-delectable-food-photograph-of-a-luxurious-dish-f-tNMIP7nPSy2CrBESFwGRZg-zd1nUN2_QzWWGrHg-QE...jpeg


המתכון לבלינצ'עס במילוי כבד קצוץ (12 מנות)

עלי הבלינצ'עס

המצרכים:


1 ורבע כוס קמח (אפשר גם קמח תפו"א)

3 ביצים

2 כוסות מים

רבע כוס שמן

חצי כפית מלח

תהליך ההכנה

מערבבים הכל היטב במקל בלנדר בתוך כלי צר וגבוה עד שלא יישארו גושי קמח.

משמנים באמצעות שקית הקפאה במעט מאד שמן את המחבת.

יוצקים כל פעם מעט מהבלילה ומוליכים על פני כל המחבת.

כשהשולים מתרוממים ונראים פריכים מעט ניתן להפוך את המחבת ע"ג צלחת, הבילנצע יפול מאליו אל הצלחת. (יש גם מחבתות ומכשירי בלינצע'ס מיוחדים שיקלו על התהליך).

מילוי הכבד

המצרכים:


1 מגש כבד צלוי היטב לפי כל פרטי ההלכה

2-3 בצלים

3 ביצים קשות

20 מ"ל סילאן

חצי כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור



תהליך ההכנה

חותכים את הבצל לריבועים קטנים (חצי בצל ניתן לעשות טבעות למי שאוהב)

מטגנים את הבצלים היטב עד להזהבה

אחרי שהבצל זהוב, פורסים ל4 את הביצים הקשות

ומוסיפים למחבת מערבבים מעט, ומוסיפים את הכבדים

מכסים בנייר כסף או מכסה לצורך ספיגת הטעמים ל-5 דק' בדיוק

מערבבים, מכבים את האש מוסיפים את המלח הפלפל והסילאן

וטוחנים היטב במעבד מזון או במקל בלנדר

שוטחים כל בלינצע על צלחת, ממלאים את הכבד קרוב לשוליי הבלינצע מקפלים למעלה ולמטה ומגלגלים

מקררים היטב ומגישים

מי שאוהב עם רוטב יכול ליצוק לפני ההגשה מעט רוטב פטריות או רוטב צלי על המנה ולעטר במעט עלי פטרוזליה.

מנה חגיגית ומושלמת

בתיאבון
נספח לאתגר לתגובות ופטפטת
 
הפיתרון
רביולי במילוי גבינות
מממממ---- טעים!



1716063047652.png


המרכיבים ל4 מנות:
  • רביולי גבינה מוכן לבישול בכמות של ארבע מנות
  • 1 חבילה שמנת לבישול 32% השף הלבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • סלסלת פטריות חתוכות


  • 01.
    ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  • 02.
    מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומערבבים מדי פעם עד שהחמאה מבעבעת, לאידוי הפטריות.
  • 03.
    בינתיים מרתיחים בסיר ליטר מים עם מלח, וכשהמים רותחים מוסיפים את הרביולי.
  • 04.
    מוסיפים את השמנת לסיר הרוטב ומערבבים כמה דקות לאיחוד הטעמים.
  • 05.
    אחרי בישול של מספר דקות מוציאים את הרביולי מהמים הרותחים עם כף מסננת, ומעבירים אותם לצלחות. יוצקים מעל כל צלחת מספר כפות מהרוטב שהוכן בסיר השני.
  • 06.
    מפזרים מעל המנות פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
  • 07...

הודיה יצחק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
תפוח אדמה מוקרם (הום פרייז)
Default_Crispy_baked_potato_cubes_in_a_cream_sauce_with_sweet_0.jpg


אופן הכנה:​

  1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  2. מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים בגובה 4 ס”מ מעל לתפוחי האדמה.
  3. מוסיפים כפית מלח, מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה מלאה. תפוחי האדמה צריכים להיות חצי עשויים. מסננים היטב.
  4. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מוסיפים שמן ובצל למחבת ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך (לא מזהיבים).
  5. מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים, רוטב צ’ילי, קטשופ ורוטב סויה, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
  6. מטגנים 8-7 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. לשלמות הגישו בקערת הגשה יפה.
 

ברנדה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
סורבה תפוזים
3.jpg



מתכון-
סורבה תפוזים, מאד מוצלח!!

הכמויות נתונות לשינוי...
להמיס כוס סוכר ב-2 כוסות מים רותחים, להוסיף 4 כוסות מיץ תפוזים סחוט טבעי (מסונן).
להקפיא בקופסא עד שקופא לגמרי (לוקח בערך לילה)
ואז לטחון בקוצץ ירקות עד שנטחן לגמרי (לחתוך כזה עם סכין בתוך הקופסא לקוביות כדי שייכנס וייטחן טוב)
ולהחזיר למקפיא (המרקם נשאר ולא קופא).

מומלץ ממש :p !!
 

️שירה קיי אולפנים.

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אין כמו העוף הממולא של אמא שלי!!!!!!!!!!!!!
pikaso_texttoimage_35mm-film-photography-A-goldenbrown-roasted-chicke.jpeg

עוף ממולא באורז וגזר​

מצרכים:
  • עוף שלם
  • אורז: 1 כוס
  • גזר: 2 יחידות
  • בצל: 1 יחידה
  • פטרוזיליה: 1/2 צרור
  • שמן זית: 3 כפות
  • מלח: 1 כפית
  • פלפל שחור: 1/2 כפית
  • אבקת שום: 1/2 כפית
  • פפריקה מתוקה: 1/2 כפית
  • קינמון: 1/4 כפית
  • צנוברים: 1/4 כוס (אופציונלי)
  • חמוציות: 1/4 כוס (אופציונלי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את המילוי:
    • שוטפים את האורז ומבשלים אותו לפי הוראות היצרן.
    • קוצצים את הבצל והגזר דק.
    • מחממים שמן זית בסיר ומתחילים לטגן את הבצל עד להזהבה.
    • מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
    • מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, התבלינים (מלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה מתוקה וקינמון) ומערבבים היטב.
    • מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים שוב.
    • אם רוצים, מוסיפים גם את הצנוברים והחמוציות.
  3. מכינים את העוף:
    • שוטפים את העוף היטב מבפנים ומבחוץ.
    • מפרידים את העור מהבשר בעדינות, תוך יצירת "כיס" בין העור לבשר.
    • ממלאים את "הכיס" במילוי שהכנו.
    • סוגרים את העוף בעזרת קיסמי שיניים או חוט תפירה.
    • מורחים את העוף בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  4. אופים את העוף:
    • מניחים את העוף בתבנית אפייה משומנת.
    • יוצקים לתבנית מעט מים (כ-1/2 כוס).
    • מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים למשך כשעה וחצי.
    • לאחר מכן, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 30 דקות, עד שהעוף מזהיב ופריך.
  5. מגישים:
 

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
חזה עוף ממולא - המתכון שכולם מבקשים ממני להכין
אורז מבושל
מערבבים עם ירקות מטוגנים - כמו פלפל, בצל, פטריות
מוספים אפונה וגזר
מתבלים ב א. שום, פלפל לבן, שמן, מלח

ממלאים שניצלים, מברישים רוטב מ-רסק עגבניות, שמן זית, צ'ילי מתוק, א. שום ופלפל לבן.
אופים מכוסה, ובסוף גלוי.
בתאבון!!
חזה עוף ממולא.png
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה