פותחים בכבוד אכסניה, תודה רבה להנהלת פרוג על היוזמה המבורכת שהצליחה מעל למשוער ב25 האתגרים האחרונים, נקווה שימשכו ויתפתחו עוד ועוד לכיוונים מרתקים ומגוונים, להוציא את המיטב מהכישרונות הברוכים שנמצאים פה.
תודה על ההצבעות התגובות והפירגונים, כבוד גדול.
לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא בעיון את חוקת האתגרים.
תיאור האתגר:
קבלו את תחרות השף הבא AI
לכל אחד יש בביתו את מנת הדגל הביתית, מנה מיוחדת מושקעת וטעימה שמגישים בכבוד גדול לכבוד החג או אירוע מיוחד, או מנה טעימה של הסבתא שעוברת במסורת זה כמה דורות. צרו את המנה הזו באופן המושלם ויזואלית שממש נטעם אותה דרך המסך, חשיבות רבה לצורת הגשה יפה ואסתטית כמו במסעדת יוקרה על כלים נאים התואמים למנה, המנה הטעימה ביותר בעלת הנראות הטובה ביותר, והמעוררת תאבון ביותר, היא המנצחת.
חשוב מאד! על המנה להיות הגיונית אכילה וברת ביצוע וכך גם התמונה, לא יתקבלו חיבורים בלתי סבירים מוזרים ולא הגיוניים.
רצוי מאד מאד להוסיף את המתכון המלא למנה (עדיף בספוילר) ובוודאי שמי שיוסיף את המתכון יצירתו תזכה ליחס עדיף מהמצביעים (רצוי מאד אך לא חובה, וגם תמונות ללא מתכון יוכלו להשתתף באתגר).
נדגיש חוץ משם המנה,תיאור קצר שלה בכמה מילים, המתכון, הפורמפט ותוכנת הAI אין להוסיף כיתוב נוסף באתגר(סיפורים על המנה וההיסטוריה שלה החל מסבתא מטילדה ע"ה ומטה יתקבלו בברכה בנספח, אבל בשום אופן לא בגוף האתגר).
התמונה תהיה של המנה צורת ההגשה וסביבתה בלבד, אין להוסיף ביצירה את האדם האוכל מהמנה.
צאו לדרך תפשילו שרוולים תוציאו מצרכים מהארונות תהיו יצירתיים ותכינו את המנה המנצחת. בהצלחה לכולם.
הזוכה באתגר, שיקבל את מירב ההצבעות מהמשתמשים, יעלה בעז"ה את אתגר 29 .
נספח לאתגר לתגובות ופטפטת
תודה על ההצבעות התגובות והפירגונים, כבוד גדול.
לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא בעיון את חוקת האתגרים.
תיאור האתגר:
קבלו את תחרות השף הבא AI
לכל אחד יש בביתו את מנת הדגל הביתית, מנה מיוחדת מושקעת וטעימה שמגישים בכבוד גדול לכבוד החג או אירוע מיוחד, או מנה טעימה של הסבתא שעוברת במסורת זה כמה דורות. צרו את המנה הזו באופן המושלם ויזואלית שממש נטעם אותה דרך המסך, חשיבות רבה לצורת הגשה יפה ואסתטית כמו במסעדת יוקרה על כלים נאים התואמים למנה, המנה הטעימה ביותר בעלת הנראות הטובה ביותר, והמעוררת תאבון ביותר, היא המנצחת.
חשוב מאד! על המנה להיות הגיונית אכילה וברת ביצוע וכך גם התמונה, לא יתקבלו חיבורים בלתי סבירים מוזרים ולא הגיוניים.
רצוי מאד מאד להוסיף את המתכון המלא למנה (עדיף בספוילר) ובוודאי שמי שיוסיף את המתכון יצירתו תזכה ליחס עדיף מהמצביעים (רצוי מאד אך לא חובה, וגם תמונות ללא מתכון יוכלו להשתתף באתגר).
נדגיש חוץ משם המנה,תיאור קצר שלה בכמה מילים, המתכון, הפורמפט ותוכנת הAI אין להוסיף כיתוב נוסף באתגר(סיפורים על המנה וההיסטוריה שלה החל מסבתא מטילדה ע"ה ומטה יתקבלו בברכה בנספח, אבל בשום אופן לא בגוף האתגר).
התמונה תהיה של המנה צורת ההגשה וסביבתה בלבד, אין להוסיף ביצירה את האדם האוכל מהמנה.
- בכל הודעה נתן להעלות יצירה אחת בלבד!
- ניתן להעלות עד שלוש יצירות לאתגר.
- היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר.
- בונוס (יותר הצבעות, והכרעה בתיקו) אם תוסיפו פרטים על הכלי בו יצרתם את היצירה, והפורמפט אותו כתבתם.
- יש להעלות תמונה בקובץ JPG או PNG. קבצים בפורמט webp לא עולים טוב.
צאו לדרך תפשילו שרוולים תוציאו מצרכים מהארונות תהיו יצירתיים ותכינו את המנה המנצחת. בהצלחה לכולם.
זמני האתגר:
האתגר פעיל מעתה ועד מחר ב 23:59.הזוכה באתגר, שיקבל את מירב ההצבעות מהמשתמשים, יעלה בעז"ה את אתגר 29 .
דוגמא לאתגר:
המנה המיוחדת של הבליצנע'ס ממולא בכבד קצוץ של רעייתי שתחי' המוגש בחגים על מצע פירה תפו"א.המתכון לבלינצ'עס במילוי כבד קצוץ (12 מנות)
עלי הבלינצ'עס
המצרכים:
1 ורבע כוס קמח (אפשר גם קמח תפו"א)
3 ביצים
2 כוסות מים
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
תהליך ההכנה
מערבבים הכל היטב במקל בלנדר בתוך כלי צר וגבוה עד שלא יישארו גושי קמח.
משמנים באמצעות שקית הקפאה במעט מאד שמן את המחבת.
יוצקים כל פעם מעט מהבלילה ומוליכים על פני כל המחבת.
כשהשולים מתרוממים ונראים פריכים מעט ניתן להפוך את המחבת ע"ג צלחת, הבילנצע יפול מאליו אל הצלחת. (יש גם מחבתות ומכשירי בלינצע'ס מיוחדים שיקלו על התהליך).
מילוי הכבד
המצרכים:
1 מגש כבד צלוי היטב לפי כל פרטי ההלכה
2-3 בצלים
3 ביצים קשות
20 מ"ל סילאן
חצי כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
תהליך ההכנה
חותכים את הבצל לריבועים קטנים (חצי בצל ניתן לעשות טבעות למי שאוהב)
מטגנים את הבצלים היטב עד להזהבה
אחרי שהבצל זהוב, פורסים ל4 את הביצים הקשות
ומוסיפים למחבת מערבבים מעט, ומוסיפים את הכבדים
מכסים בנייר כסף או מכסה לצורך ספיגת הטעמים ל-5 דק' בדיוק
מערבבים, מכבים את האש מוסיפים את המלח הפלפל והסילאן
וטוחנים היטב במעבד מזון או במקל בלנדר
שוטחים כל בלינצע על צלחת, ממלאים את הכבד קרוב לשוליי הבלינצע מקפלים למעלה ולמטה ומגלגלים
מקררים היטב ומגישים
מי שאוהב עם רוטב יכול ליצוק לפני ההגשה מעט רוטב פטריות או רוטב צלי על המנה ולעטר במעט עלי פטרוזליה.
מנה חגיגית ומושלמת
בתיאבון
עלי הבלינצ'עס
המצרכים:
1 ורבע כוס קמח (אפשר גם קמח תפו"א)
3 ביצים
2 כוסות מים
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
תהליך ההכנה
מערבבים הכל היטב במקל בלנדר בתוך כלי צר וגבוה עד שלא יישארו גושי קמח.
משמנים באמצעות שקית הקפאה במעט מאד שמן את המחבת.
יוצקים כל פעם מעט מהבלילה ומוליכים על פני כל המחבת.
כשהשולים מתרוממים ונראים פריכים מעט ניתן להפוך את המחבת ע"ג צלחת, הבילנצע יפול מאליו אל הצלחת. (יש גם מחבתות ומכשירי בלינצע'ס מיוחדים שיקלו על התהליך).
מילוי הכבד
המצרכים:
1 מגש כבד צלוי היטב לפי כל פרטי ההלכה
2-3 בצלים
3 ביצים קשות
20 מ"ל סילאן
חצי כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
תהליך ההכנה
חותכים את הבצל לריבועים קטנים (חצי בצל ניתן לעשות טבעות למי שאוהב)
מטגנים את הבצלים היטב עד להזהבה
אחרי שהבצל זהוב, פורסים ל4 את הביצים הקשות
ומוסיפים למחבת מערבבים מעט, ומוסיפים את הכבדים
מכסים בנייר כסף או מכסה לצורך ספיגת הטעמים ל-5 דק' בדיוק
מערבבים, מכבים את האש מוסיפים את המלח הפלפל והסילאן
וטוחנים היטב במעבד מזון או במקל בלנדר
שוטחים כל בלינצע על צלחת, ממלאים את הכבד קרוב לשוליי הבלינצע מקפלים למעלה ולמטה ומגלגלים
מקררים היטב ומגישים
מי שאוהב עם רוטב יכול ליצוק לפני ההגשה מעט רוטב פטריות או רוטב צלי על המנה ולעטר במעט עלי פטרוזליה.
מנה חגיגית ומושלמת
בתיאבון
נספח לאתגר - השף הבא • נספח לאתגר 26
כאן אפשר לדבר, לספר , לטעום , להגיב , ולקשקש, בהצלחה רבה
www.prog.co.il