חלבי בת מצווה לאחיינית אהובה שלי

שוקולד וחצי

משתמש פעיל
תודה!!! כייף לקבל מחמאות
מכיוון שזה אוכל שחייב להיות טרי הכנו את זה 3 יחד אמשלי אחותי ואני
התחלנו בשני בלילה... וסיימנו בשלישי ב4
כן אני עובדת (לקחתי חצי יום חופש באותו יום) וארוע כזה קשה להפיק לבד אם את עובדת
כלל ראשון בהתארגנות לארועים - הכיני את כל המצרכים בבית
עשי רשימה מדוייקת ומפורטת של כל האוכל לרדת לפרטים קטנים
להתחיל מהכבד אל הקל
כל מה שדורש התקשקשות להתחיל עם זה
לא לצבור הרבה אפיה לרגע האחרון
כן להקפיד שהתנור לא ינוח לריק. חבל על הזמן
לשים כסף בצדקה ולהתפלל כל הזמן
ואם פספתי משו ממה שרצית תגידי לי
תודה על הפירוט.
התשובה היא חצי יום חופש....
כשהכנתי ארוע כמעט לבד לא לקחתי חופש והתחלתי לבשל 3 ימים מראש. קניות שבוע קודם.
אך כמה שמתארגנים מראש עם המצרכים יש דברים שחייבים לקנות באותו יום לחמניות וכד'. את זה השארתי לאחרים.
התמונות מהפנטות אני מגלגלת אותן הלוך חזור ולא מפסיקה להסתכל.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב, זה מעלף!!!
גם אני ממש אוהבת את הפוסטים שלך:
גם יפה אסתטי, גם טעים (אפשר לטעום מהמסך!), וגם הרבה טוב לב ופרגון והכל נגיש בפשטות שובת לב.

אהבתי ממש את העריכה שמפוצצת את השולחן ןועושה הרגשה של שובע רק מלראות
אשמח לפירוט ומתכונים, אם יש לך כח...
 

מרחבים

משתמש מקצוען
תודה!!! כייף לקבל מחמאות
מכיוון שזה אוכל שחייב להיות טרי הכנו את זה 3 יחד אמשלי אחותי ואני
התחלנו בשני בלילה... וסיימנו בשלישי ב4
כן אני עובדת (לקחתי חצי יום חופש באותו יום) וארוע כזה קשה להפיק לבד אם את עובדת
כלל ראשון בהתארגנות לארועים - הכיני את כל המצרכים בבית
עשי רשימה מדוייקת ומפורטת של כל האוכל לרדת לפרטים קטנים
להתחיל מהכבד אל הקל
כל מה שדורש התקשקשות להתחיל עם זה
לא לצבור הרבה אפיה לרגע האחרון
כן להקפיד שהתנור לא ינוח לריק. חבל על הזמן
לשים כסף בצדקה ולהתפלל כל הזמן
ואם פספתי משו ממה שרצית תגידי לי
איך עושים את הלחמניות ביס האלה?
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
המרק כרובית ותודה ל @איכות על המתכון שהעלתה
40 גר חמאה
כף שמן
בצל גדול חתוך גס
2 שיני שום קצוץ
2 תפוא בינוני קוביות
קישוא קלוף, קוביות
600 גר פרחי כרובית קפוא\טרי
גבעול סלרי עם העלים
ליטר וחצי מים
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט
להקרמה
שמנת מתוקה מיכל
לתלתלי פילו:
3-4 עלי פילו
שמן להברשה
IMG_5299.JPG
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
איך עושים את הלחמניות ביס האלה?
את הלחמניות עשיתי מבצק של החלות הרגיל שלי
חילקתי ל60 עיגולים שווים!
בצק חלות
ועם היד צובטים את הבצק ומכדררים על חלקם מרחתי פסטו
לשים בקערה לפי הסדר. חשוב לדייק בכמויות
140 גר סוכר
30 גר שמרים
10 גר משפר אפיה
1 א. אפיה
50 גר מרגרינה
שופכת מעט פחות מ1/2 ליטר מים חמימים (בערך 450 מ"ל)
ע"ז 1 ק"ג קמח (אני משתמשת בקוסמין לבן)
לערבל היטב ואז
20 גר מלח
לערבל בעוצמה הכי נמוכה ולהעלות ל-2 אחרי 5 דק
לעשות לישה 5 דק מנוחה 5 דק לסרוגין 3 פע'
אחרי הלישה האחרונה להעביר לשקית גופיה חדשה משומנת מבפנים להתפחה

חלות אני אופה בחם של 220 מע' 10 דק
ואז מנמיכה ל180 מע' ל20 דק (ממתינה בהתחלה שהתנור יגיע לחום הזה)
לחמניות אני אופה 10 דק על החם הכי גבוה
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
פטריות מוקרמות
2 סלסלאות פטריות פורטובלו (יש להשיג גם ענקיות תלוי למה רוצים)
למילוי:
2 חב קוטג
3 כוסות פצפוצי אורז
3/4 כוס בצל מטוגן של פשקס בלבד או שמטגנים לבד
3 ביצים
2 כפות א. מרק פטריות
למלא את הפטריות לשים בתבנית כשהמילוי כלפי מעלה
לרוטב (אני עשיתי כפול)
1/2 שקית רוטב פטריות
מהולה ב 1/2 כוס מים
1 שמנת מתוקה
מעט חלב
לשפוך ולאפות בין 30-40 דק
בהגשה להפוך את הפטריות ניתן לפזר גבנ"צ
IMG_5241.JPG
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מראה מאד מכובד, מרשים, מזמין ונראה טעים מאד!

יישר כח גדול במיוחד על המתכונים בתוספת תמונה בנפרד-ברור, מוסיף ומקל מאד
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
חציל מגולגל בגבינת שמנת
לפרוס את החציל לאורך להבריש שמן מלח ולאפות
לסנן שמנת חמוצה לגבינת שמנת
להעביר לשקית זילוף ולזלף שורה עבר ברוחב החציל ולגלגל
נעצתי מזלג 2 שיניים
IMG_5242.JPG
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
קוראסון סביח
להפשיר בצק עלים לחתוךך למשולשים (עדיף לא גדול שיהיה כייף לעשות 2 ביסים וזהו)
להבריש בביצה ולפזר פטרוזיליה יבשה מלמעלה ולאפות

למילוי
מלפפון חמוץ
חציל
ביצה קשה
לנעוץ שיפוד יפה שישמור שלא יתפרק
וזהווווווו
IMG_5240.JPG
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
הלחם
הוא לחם מרובע שקניתי
שכבה אחת מרחתי סלט אבוקדו
שכבה שניה סלט ביצים הוספתי לו בצל מטוגן לשדרוג
סה"כ 3 פרוסות מרוחות מחלקים ל4 נועצים זית קלמנטה וקיסם (ככה זה לא יברח)
כמה פשוט ככה טעים
IMG_5245.JPG
 

syl

עיצוב דיגיטל ופרינט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
מדהים! הכל כל כך מגרה ואסתטי!
תודה על המתכונים!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
כדורי בצל על שוט עם ממרח פלפלים קלויים (ותודה ל @ה. בקר על המתכון)
3 בצל גדול קצוץ דק ממש
3/4 כוס עירית קצוצה דק
4 ביצים
3 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור
1 כף גדושה אבק מרק בצל
1 כפית אבקת שום

מערבבים הכל יחד. מרססים שמן בפלטה של כדורים. בעזרת כף ממלאים בכל שקע בפלטה התחתונה עד לגובה השוליים + עוד גובה של קצת פחות מס"מ אחד. סוגרים את המכשיר ל-3-4 דקות. הכדורים מוכנים כאשר הם זהובים ממש.

את הקרם פלפלים אני יעלה בהמשך זה היה בעיתון טעימות של חנוכה
IMG_5239 (1).JPG

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים כל פלפל ומוציאים את הגרעינים. מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהחלק עם הקליפה כלפי חוץ.
  3. קולפים וחוצים את הבצלים, מושחים בשמן זית ומניחים בתבנית עם הפלפלים כשהחלק החיצוני כלפי חוץ.
  4. קולים בתנור עד שהפלפלים והבצלים רכים לגמרי וקצת שרופים (סביר להניח שהשכבה החיצונית של הבצל נשרפה לגמרי. פשוט זורקים אותה).
  5. מעבירים מיד לסיר קטן וסוגרים את המכסה. מניחים לפלפלים והבצלים להתקרר לגמרי ואז קולפים את הפלפלים. שומרים את המיצים שהגיר.
  6. מחזירים את הפלפלים והבצלים לסיר עם הנוזלים, מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס גס. סוגרים את הסיר ומעבירים למקרר ללילה (או שש שעות לפחות).
  7. טוחנים את הפלפלים והבצלים ושיני השום במעבד מזון (ניתן להפוך לממרח חלק לחלוטין או להשאיר אותו גס). מתקנים תיבול עם מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומעבירים לצנצנת נקייה. הממרח מתקתק באופן טבעי בזכות הפלפלים.
  8. נשמר היטב במקרר לשבוע.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
לטארטלים
בעיקרון יש לי מתכון לקיש פטריות עם בצק וכו
אבל אני קניתי טארטלים מוכנים מלוחים ועשיתי לפי המילוי של הקיש
(כמויות לקיש גדול)
2 סלסלאות פטריות קצוצות
1 בצל מטוגן
להקפיץ בחמאה
להניח כפית גדושה בכל טארטל
לטארטל בורקולי לחלוט ברוקולי במים לקצוץ ולשים גם כן בטארטל
לערבב
1 שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח פלפל
150 גר גבינות מגורדות (אני שמה מה שיש בבית)
לשפוך בכל טארטל על הירקות שיש
לפזר גבנ"צ מלמעלה ולאפות
IMG_5243.JPG
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו, וואו, ווואו!!!!!
הכל נראה כ"כ טעים ומגרה, בא לי עכשיו להתיישב ולאכול מהמסך...
איך הכל כ"כ אסתטי, יוו!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה