זה לא עוד מתכון.
זה גם לא רעיון שלי
זה משהו שראיתי די מזמן ברשת.
והחלטתי לנסות.
ולהביא לכם מונגש בתמונות שלב אחרי שלב.
אבל קודם כמה הערות:
זה קל. אבל דורש מעט מיומנות ודיוק.
אל תנסו להכין ממלית שעשויה מרכיבים גרגריים [קקאו וסוכר למשל], גם אם יושבים על מרבד של שמן שמרוח על הבצק. נסיון כזה שלי נכשל. כל המלית התפלקה החוצה תוך כדי גלגול.
אז מה כן?
כל מלית שהיא.
כאן בתמונה זה מלית תמרים.
לא מומלץ קרם וניל. המרקם שלו לא מספיק תופס.
אפשר לנסות עם ממרח שמעליו מעט קקאו וסוכר בשכבה דקה שלא נופלת בגלגול. בלי אחריות
נתחיל?
מרדדים בצק למלבן גדול ומורחים מלית כל שהיא על מחצית המלבן
מקפלים לחצי. סוגרים את הבצק ללא המלית על החלק של הבצק עם המלית וחותכים לרצועות, לא עד הסוף.
מגלגלים כל רצועה לספירלה ותוך כדי גלגול הרצועות לספירלה מקרבים אותם זה לזה.
מגלגלים לכרוכית. מתחילים מהצד שלא חתוך.
מגלגלים עד הסוף וזה מה שמקבלים:
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר באינגליש.
מושחים בביצה טרופה
אופים כמו כל שמרים.
וזהו
אפשר להבריש בסירופ סוכר לאחר האפיה.
בתיאבון!
זה גם לא רעיון שלי
זה משהו שראיתי די מזמן ברשת.
והחלטתי לנסות.
ולהביא לכם מונגש בתמונות שלב אחרי שלב.
אבל קודם כמה הערות:
זה קל. אבל דורש מעט מיומנות ודיוק.
אל תנסו להכין ממלית שעשויה מרכיבים גרגריים [קקאו וסוכר למשל], גם אם יושבים על מרבד של שמן שמרוח על הבצק. נסיון כזה שלי נכשל. כל המלית התפלקה החוצה תוך כדי גלגול.
אז מה כן?
כל מלית שהיא.
כאן בתמונה זה מלית תמרים.
לא מומלץ קרם וניל. המרקם שלו לא מספיק תופס.
אפשר לנסות עם ממרח שמעליו מעט קקאו וסוכר בשכבה דקה שלא נופלת בגלגול. בלי אחריות
נתחיל?
מרדדים בצק למלבן גדול ומורחים מלית כל שהיא על מחצית המלבן
מקפלים לחצי. סוגרים את הבצק ללא המלית על החלק של הבצק עם המלית וחותכים לרצועות, לא עד הסוף.
מגלגלים כל רצועה לספירלה ותוך כדי גלגול הרצועות לספירלה מקרבים אותם זה לזה.
מגלגלים לכרוכית. מתחילים מהצד שלא חתוך.
מגלגלים עד הסוף וזה מה שמקבלים:
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר באינגליש.
מושחים בביצה טרופה
אופים כמו כל שמרים.
וזהו
אפשר להבריש בסירופ סוכר לאחר האפיה.
בתיאבון!