עוגות/עוגיות שמרים----שדרוג בקליעה!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה לא עוד מתכון.
זה גם לא רעיון שלי
זה משהו שראיתי די מזמן ברשת.
והחלטתי לנסות.
IMG_0011_1024x682.jpg

ולהביא לכם מונגש בתמונות שלב אחרי שלב.

אבל קודם כמה הערות:
זה קל. אבל דורש מעט מיומנות ודיוק.
אל תנסו להכין ממלית שעשויה מרכיבים גרגריים [קקאו וסוכר למשל], גם אם יושבים על מרבד של שמן שמרוח על הבצק. נסיון כזה שלי נכשל. כל המלית התפלקה החוצה תוך כדי גלגול.
אז מה כן?
כל מלית שהיא.
כאן בתמונה זה מלית תמרים.

לא מומלץ קרם וניל. המרקם שלו לא מספיק תופס.


אפשר לנסות עם ממרח שמעליו מעט קקאו וסוכר בשכבה דקה שלא נופלת בגלגול. בלי אחריות :)


נתחיל?

מרדדים בצק למלבן גדול ומורחים מלית כל שהיא על מחצית המלבן
IMG_9995_1024x682.jpg

מקפלים לחצי. סוגרים את הבצק ללא המלית על החלק של הבצק עם המלית וחותכים לרצועות, לא עד הסוף.
IMG_9998_1024x682.jpg
IMG_9997_1024x682.jpg

מגלגלים כל רצועה לספירלה ותוך כדי גלגול הרצועות לספירלה מקרבים אותם זה לזה.
IMG_9999_1024x682.jpg

מגלגלים לכרוכית. מתחילים מהצד שלא חתוך.
IMG_0001_1024x682.jpg


מגלגלים עד הסוף וזה מה שמקבלים:
IMG_0002_1024x682.jpg


מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר באינגליש.
מושחים בביצה טרופה
אופים כמו כל שמרים.
וזהו
IMG_0010_1024x682.jpg

IMG_0013_1024x682.jpg


אפשר להבריש בסירופ סוכר לאחר האפיה.

בתיאבון!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0002_1024x682.jpg
    IMG_0002_1024x682.jpg
    KB 95.4 · צפיות: 55

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
איך שאני אוהבת להתחדש בקליעות מענינות, הלילה בל''נ הולכת לעשות את זה.
בכל מקרה עושה שמרים ננסה את זה.
תודה העני.
 

Yes it's me

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זה לא עושה את העוגה קשה קצת?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
זה לא עוד מתכון.
זה גם לא רעיון שלי
זה משהו שראיתי די מזמן ברשת.
והחלטתי לנסות.
צפה בקובץ המצורף 1471420
ולהביא לכם מונגש בתמונות שלב אחרי שלב.

אבל קודם כמה הערות:
זה קל. אבל דורש מעט מיומנות ודיוק.
אל תנסו להכין ממלית שעשויה מרכיבים גרגריים [קקאו וסוכר למשל], גם אם יושבים על מרבד של שמן שמרוח על הבצק. נסיון כזה שלי נכשל. כל המלית התפלקה החוצה תוך כדי גלגול.
אז מה כן?
כל מלית שהיא.
כאן בתמונה זה מלית תמרים.

לא מומלץ קרם וניל. המרקם שלו לא מספיק תופס.


אפשר לנסות עם ממרח שמעליו מעט קקאו וסוכר בשכבה דקה שלא נופלת בגלגול. בלי אחריות :)


נתחיל?

מרדדים בצק למלבן גדול ומורחים מלית כל שהיא על מחצית המלבן
צפה בקובץ המצורף 1471422
מקפלים לחצי. סוגרים את הבצק ללא המלית על החלק של הבצק עם המלית וחותכים לרצועות, לא עד הסוף.
צפה בקובץ המצורף 1471423צפה בקובץ המצורף 1471424
מגלגלים כל רצועה לספירלה ותוך כדי גלגול הרצועות לספירלה מקרבים אותם זה לזה.
צפה בקובץ המצורף 1471427
מגלגלים לכרוכית. מתחילים מהצד שלא חתוך.
צפה בקובץ המצורף 1471425

מגלגלים עד הסוף וזה מה שמקבלים:
צפה בקובץ המצורף 1471426

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר באינגליש.
מושחים בביצה טרופה
אופים כמו כל שמרים.
וזהו
צפה בקובץ המצורף 1471429
צפה בקובץ המצורף 1471433

אפשר להבריש בסירופ סוכר לאחר האפיה.

בתיאבון!
יפהפה!!
מאמינה שילך יפה עם כל ממרח כמו פסק זמן/ שוקולד השחר וכד'
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה לא עושה את העוגה קשה קצת?
לא, מה השר לצורת הקליעה?
יפהפה!!
מאמינה שילך יפה עם כל ממרח כמו פסק זמן/ שוקולד השחר וכד'
ברור.
כתבתי, כל מלית שהיא- הכוונה היתה כמובן לכל ממרח שהוא או מלית. אצלי זה היינו הך בהקשר הזה.

תודה על הדיוק!
 

שולחן וכיסא

משתמש פעיל
זה לא עוד מתכון.
זה גם לא רעיון שלי
זה משהו שראיתי די מזמן ברשת.
והחלטתי לנסות.
צפה בקובץ המצורף 1471420
ולהביא לכם מונגש בתמונות שלב אחרי שלב.

אבל קודם כמה הערות:
זה קל. אבל דורש מעט מיומנות ודיוק.
אל תנסו להכין ממלית שעשויה מרכיבים גרגריים [קקאו וסוכר למשל], גם אם יושבים על מרבד של שמן שמרוח על הבצק. נסיון כזה שלי נכשל. כל המלית התפלקה החוצה תוך כדי גלגול.
אז מה כן?
כל מלית שהיא.
כאן בתמונה זה מלית תמרים.

לא מומלץ קרם וניל. המרקם שלו לא מספיק תופס.


אפשר לנסות עם ממרח שמעליו מעט קקאו וסוכר בשכבה דקה שלא נופלת בגלגול. בלי אחריות :)


נתחיל?

מרדדים בצק למלבן גדול ומורחים מלית כל שהיא על מחצית המלבן
צפה בקובץ המצורף 1471422
מקפלים לחצי. סוגרים את הבצק ללא המלית על החלק של הבצק עם המלית וחותכים לרצועות, לא עד הסוף.
צפה בקובץ המצורף 1471423צפה בקובץ המצורף 1471424
מגלגלים כל רצועה לספירלה ותוך כדי גלגול הרצועות לספירלה מקרבים אותם זה לזה.
צפה בקובץ המצורף 1471427
מגלגלים לכרוכית. מתחילים מהצד שלא חתוך.
צפה בקובץ המצורף 1471425

מגלגלים עד הסוף וזה מה שמקבלים:
צפה בקובץ המצורף 1471426

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר באינגליש.
מושחים בביצה טרופה
אופים כמו כל שמרים.
וזהו
צפה בקובץ המצורף 1471429
צפה בקובץ המצורף 1471433

אפשר להבריש בסירופ סוכר לאחר האפיה.

בתיאבון!
נראה מעולה!! תודה
באיזה מלית את השתמשת פה?
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
זה לא עוד מתכון.
זה גם לא רעיון שלי
זה משהו שראיתי די מזמן ברשת.
והחלטתי לנסות.
צפה בקובץ המצורף 1471420
ולהביא לכם מונגש בתמונות שלב אחרי שלב.

אבל קודם כמה הערות:
זה קל. אבל דורש מעט מיומנות ודיוק.
אל תנסו להכין ממלית שעשויה מרכיבים גרגריים [קקאו וסוכר למשל], גם אם יושבים על מרבד של שמן שמרוח על הבצק. נסיון כזה שלי נכשל. כל המלית התפלקה החוצה תוך כדי גלגול.
אז מה כן?
כל מלית שהיא.
כאן בתמונה זה מלית תמרים.

לא מומלץ קרם וניל. המרקם שלו לא מספיק תופס.


אפשר לנסות עם ממרח שמעליו מעט קקאו וסוכר בשכבה דקה שלא נופלת בגלגול. בלי אחריות :)


נתחיל?

מרדדים בצק למלבן גדול ומורחים מלית כל שהיא על מחצית המלבן
צפה בקובץ המצורף 1471422
מקפלים לחצי. סוגרים את הבצק ללא המלית על החלק של הבצק עם המלית וחותכים לרצועות, לא עד הסוף.
צפה בקובץ המצורף 1471423צפה בקובץ המצורף 1471424
מגלגלים כל רצועה לספירלה ותוך כדי גלגול הרצועות לספירלה מקרבים אותם זה לזה.
צפה בקובץ המצורף 1471427
מגלגלים לכרוכית. מתחילים מהצד שלא חתוך.
צפה בקובץ המצורף 1471425

מגלגלים עד הסוף וזה מה שמקבלים:
צפה בקובץ המצורף 1471426

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר באינגליש.
מושחים בביצה טרופה
אופים כמו כל שמרים.
וזהו
צפה בקובץ המצורף 1471429
צפה בקובץ המצורף 1471433

אפשר להבריש בסירופ סוכר לאחר האפיה.

בתיאבון!
אין עלייך העני.
בכמה מבתי ישראל, התחילו להרגיש יותר הרגשה של בית וכיף בזכות המתכונים וההדרכות שלך.
שיהיה לך לזכות :)
 

think about it

משתמש מקצוען
ניסיתי היום, יצא מהמם!
אחת הקליעות הכי יפות שהכנתי
ולהרגשתי אופן הקליעה גם תורם לפיזור המילוי בצורה כיפית בתוך העוגה.
תודה לך ה. בקר על ההדרכה, השיתופים וההשראות הרבות
 

ali-li

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אצלנו אוהבים שמרים על הרבה שוקולד
השאלה אם בקליעה כזו רלוונטי בכלל לשים שכבה עבה של שוקולד?
איזה סוג קליעה מעניינת אפשר לעשות עם הרבה מילוי ?
 

צ'יק צ'אק

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
זה לא עוד מתכון.
זה גם לא רעיון שלי
זה משהו שראיתי די מזמן ברשת.
והחלטתי לנסות.
צפה בקובץ המצורף 1471420
ולהביא לכם מונגש בתמונות שלב אחרי שלב.

אבל קודם כמה הערות:
זה קל. אבל דורש מעט מיומנות ודיוק.
אל תנסו להכין ממלית שעשויה מרכיבים גרגריים [קקאו וסוכר למשל], גם אם יושבים על מרבד של שמן שמרוח על הבצק. נסיון כזה שלי נכשל. כל המלית התפלקה החוצה תוך כדי גלגול.
אז מה כן?
כל מלית שהיא.
כאן בתמונה זה מלית תמרים.

לא מומלץ קרם וניל. המרקם שלו לא מספיק תופס.


אפשר לנסות עם ממרח שמעליו מעט קקאו וסוכר בשכבה דקה שלא נופלת בגלגול. בלי אחריות :)


נתחיל?

מרדדים בצק למלבן גדול ומורחים מלית כל שהיא על מחצית המלבן
צפה בקובץ המצורף 1471422
מקפלים לחצי. סוגרים את הבצק ללא המלית על החלק של הבצק עם המלית וחותכים לרצועות, לא עד הסוף.
צפה בקובץ המצורף 1471423צפה בקובץ המצורף 1471424
מגלגלים כל רצועה לספירלה ותוך כדי גלגול הרצועות לספירלה מקרבים אותם זה לזה.
צפה בקובץ המצורף 1471427
מגלגלים לכרוכית. מתחילים מהצד שלא חתוך.
צפה בקובץ המצורף 1471425

מגלגלים עד הסוף וזה מה שמקבלים:
צפה בקובץ המצורף 1471426

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אפשר באינגליש.
מושחים בביצה טרופה
אופים כמו כל שמרים.
וזהו
צפה בקובץ המצורף 1471429
צפה בקובץ המצורף 1471433

אפשר להבריש בסירופ סוכר לאחר האפיה.

בתיאבון!
WOW! בזכותך פעם ראשונה אני הולכת לעשות עוגת שמרים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה