דרוש מתכון דלורית בכמויות - מה עושים איתה

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לביבות לא מכיר
אפשר:
אורז ופירות יבשים מתוק
בורגול וחמוציות
כוסמת למי שאוהב
 

כחול רויאל

משתמש מקצוען
מתכון מעולה.

-פשטידת ירקות- טוחנת לפסים דקים (כמו קוגל תפו"א) דלורית, קישואים, ומעט תפוחי אדמה. סוחטת מנוזלים ,מוסיפה ביצים בכמות של ביצה לכל שלוש קישואים בערך ( דלורית - תלוי בגודל...) שמן, מלח , פלפל ואופה בתנור

-תוספת טעימה לליל שבת- דלורית פרוסה עם שמן זית, מעט מיץ לימון, דבש , מלח, בצד התבנית שמה פלחי תפוחי גרנד -ללא כל התיבול הנ"ל- רק עם זילוף של דבש. מפזרת על הכל צימוקים, ואופה מכוסה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ואת כל המילוים הללו אני מבינה שמבשלים בנפרד, או ששמים בניירכסף עם מים רותחים ואופים?
לא בטוח שהבנתי
אורז ובורגול מבשלים חצי זמן מהרגיל
ממלאים את חצי הדלורית
אופים 180 מעלות בערך 40 דקות
אם צריך מכסים בנייר כסף שלא יישרף למעלה
את המים הרוצחים לא הבנתי
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חוץ ממרק, כמובן
רוצה משהו טעים, קל ובריא
תודה לכל העונות
בקוסקוס. חתוך גס כמובן
אופים עם שומר וגמבה כאנטי פסטי - שמ"ז ,מלח, פלפל גרוס ואפשר גם יין לבן
מבשלים קוביות עם בצל וסילאן,אפשר גם עם קציצות. מגישים על אורז או על קוסקוס.
מגרדים דק ומוסיפים לתערובת קציצות מבקר/עוף טחון- מבשלים ברוטב בצל ובהרט.

אמא שלי הכינה פעם משהו דומה וזה מדהים
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
דלורית חתוכה לקוביות עם שמן זית וא.שום מלח מעדן
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מאפינס דלעת. אני מכינה עם דלורית. מזכיר טעם של עוגת גזר/ תפוחים. אצלינו ממש אוהבים.
אין לי קרדיט.

1 קופסת שימורים דלעת
(אני מבשלת 450 גרם דלעת/ דלורית שחתוכים לפרוסות)
2 כוסות קמח (אני עושה קמח מלא ויוצא מעולה, אפשר גם כוסמין)
1 כוס שמן
4 ביצים
1 1/2 כוס סוכר
(אני בדרך כלל שמה חום, ככה בשביל ההרגשה הטובה)
1 כפית סוכר וניל (חצי חבילה)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון


מערבבים את כל החומרים, מכניסים לתבנית מאפינס - שימו לב, זה תופח די הרבה

מפזרים את הציפוי (לא חובה) :
ציפוי - זה עושה את זה הרבה יותר טעים, אבל קחו בחשבון שזה מתפורר אז יהיה פחות נוח לשלוח עם הילדים בשקיות לבית כנסת וכו'
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס קמח (כנ"ל, ח.מ או כוסמין)
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן


אם אתן עושות ציפוי תשאירו לזה מקום כדי שלא ישפך מהמאפינס (אבל אם אתם עושות בלי ציפוי, תשימו בדיוק עד למעלה, ואז זה מתנפח יפה)
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
קוביות דלורית מטוגנות
אפשר לתבל אותך לסלט עם שום וצי'לי' מתוק
או לאכול ככה

פרוסות דקות של דלורית מטוגנות ועליהן קצת דבש- מעדן טעייםםםם!
 

חדוי לינד

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איך גירית אותי.....
השמיטה השמיטה לנו מהתפריט את אחד הירקות הכי אהובים. דלעת ודלורית.....
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
קשה להשיג את זה בארץ בהכשר מקובל, ולכן הסברתי איך אני פותרת את העניין.
פורסת כ450-500 גרם דלורית לפרוסות, ומרתיחה במים. לא לבשל עד הסוף, אלא עד לריכוך.
פה בבית זה נחטף (יוהו, מליון זמן לא הכנתי. בשמיטה זה עלה מעבר לתקציב, בפרט כשאנחנו מעדיפים חו"ל)
 

Rachefet

משתמש פעיל
רק הערה - אם יש לי כמות גדולה מכדי שימוש לדלעת או דלורית, אני מקלפת וחותכם לקוביות ומקפיאה בשכבה אחת בתוך שקית הקפאה. אחר כך נוח מאוד לשלוף את הכמות הרצויה ישירות לתוך סיר מרק או תבשיל אחר.
נשמר מעולה בהקפאה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה