מאפים פינוק אמיתי לליל שבת אחרי הסעודה...

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ברור זה סגנון אחר יותר עוגתי, יש לי גם מתכון בסגנון עם תפוחים מגורדים שכבות בצק ותפוחים
אבל עם רסק עדיין לא ניסתי (בעז"ה היום)
מה יותר מוצלח?
לדעתי הקטע עם הרסק נותן לעוגה משהו נמס כזה בפה, מן רכות נעימה שמתלווה לטעם העדין של התפוחים.
אבל תנסי ותני דעתך.
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לדעתי הקטע עם הרסק נותן לעוגה משהו נמס כזה בפה, מן רכות נעימה שמתלווה לטעם העדין של התפוחים.
אבל תנסי ותני דעתך.

באמת כמו התיאורים שלך.................
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח
מחכה לטעום כשיתקרר
IMG_3392.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_3404.JPG
    IMG_3404.JPG
    1.3 MB · צפיות: 88
  • IMG_3400.JPG
    IMG_3400.JPG
    1.2 MB · צפיות: 98

אננס טרופי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
וואי, איך באת לי בזמן!!
מארחת את אמא שלי שמאוהבת בתפוחים (וגם בבצק..)
חיפשתי משהו מתאים וזה בול המתכון שהייתי צריכה.
הכנתי ויצא מושלם. בטוח שתאהב.

נ.ב.
נראה לי שפעם אחרי לידה שכנה אמריקאית הכינה לי כזה וקראה לזה 'קוגל תפוחים...' כאילו אוכלים את זה יחד עם העוף...
אצלי בכל אופן זה יוגש בתור מנה אחרונה.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
נראה לי שפעם אחרי לידה שכנה אמריקאית הכינה לי כזה וקראה לזה 'קוגל תפוחים...' כאילו אוכלים את זה יחד עם העוף...
אצלי בכל אופן זה יוגש בתור מנה אחרונה.
קוגל תפוחים הוא שונה אבל באמת דומה.
תהנו ובתאבון.
נראה מעולה ממש!
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רוחי יצא מושלם!
הבנות שלי שואלות אם רוחי בלבוחי זה שם אמיתי :)
רוחי
ממש מגרה, נאלץ להכין למרות דיאטת הרצח בה אני שוהה כרגע :(
לקמח השתמשתי בתערובת של קמח כוסמין, קמח קוקוס וקמח שקדים
ובמקום סוכר שמתי ממתיק
זה לדיאטה ללא סוכר ודלת פחמימות, אז לא יודעת אם זה יעזור לך...
 

בדוח

משתמש מקצוען
את האמת כבר מזמן לא העליתי מתכונים חדשים, ב''ה מעומס מבורך + קורונה + + +
טובב -
אז הנה לפניכם מתכון מנצח של פאי תפוחים, מרענן וטעים, מלא מתיקות בריאה, שעושה טוב על הנשמה,
אני אוהבת להגיש את זה לצד רסק תפוחים סמיך וחמצמץ.
הפאי אהוב על הילדים ועל הגדולים כאחד, ו----- כמובן כדרכי, קל להכנה ומצליח לכולם.
אז ניגש למתכון ומאחלת הצלחה ובתאבון!
שימוש בכוס ח''פ
החומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

400 גר' רסק תפוחי עץ -שימורים.
2 תפוחי עץ גרנד מגורדים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
ללוש לבצק, לחלק ל 2/3 ו- 1/3
2/3 לשטוח בתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית בינונית, או 2 עגולות קטנות (הכל בח''פ).

על הבצק בתבנית לשפוך רסק תפוחים מוכן (ללא תוספת סוכר) שימורים.
ועל הרסק לשים את התפוחים החתוכים לפרוסות
להדק עם הידיים מעט כדי שייכנסו התפוחים לרסק.

ועכשיו -
לפורר את הבצק (1/3) שנשאר בקערה, לפרורים גסים, ולמלא את כל התבנית בשכבה מעל התפוחים בפרורים עבים של בצק.
לאחר מכןלפזר מעל הבצק:
1 סוכר וניל וקינמון - בפיזור עדין.

בתנור על 180 במשך חצי שעה בערך, תלוי באופי התנור, לבדוק שמזהיב ומתקשה מעט מלמעלה.

הצלחות רבות !!
אישית אוהבת את זה קר ונימוח, אבל אפשר לחמם על הפלטה ולהגיש חם, טעים מאד ממליצה בחם!!צפה בקובץ המצורף 740791צפה בקובץ המצורף 740792צפה בקובץ המצורף 740793צפה בקובץ המצורף 740794
תודה על המתכון.
רוצה להכין לשבת רק רוצה לדעת האם ניסית להקפיא ואיך יצא? תודה רבה
 

stbar

משתמש מקצוען
הכנתי לשבת יצא ממש טוב ומוצלח!
אם כי הבת שלי הקטנה נגעלה מהמרקם של הרסק בעוגה.... וכל פעם כשאכלנו מהעוגה היא התגרתה ושוב רצתה לנסות, אולי הפעם אני כן יאהב? :p
 

קבצים מצורפים

  • 20201016_121617(0).jpg
    20201016_121617(0).jpg
    KB 1,014.5 · צפיות: 102

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
הכנתי לשבת יצא ממש טוב ומוצלח!
אם כי הבת שלי הקטנה נגעלה מהמרקם של הרסק בעוגה.... וכל פעם כשאכלנו מהעוגה היא התגרתה ושוב רצתה לנסות, אולי הפעם אני כן יאהב? :p
הפאי נראה מגרה ממש, מתאים לי עכשיו.
חמודה הילדה, אם היא לא תפסיק לטעום היא בסוף תאהב, הלשון תתרגל למרקם....
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
את האמת כבר מזמן לא העליתי מתכונים חדשים, ב''ה מעומס מבורך + קורונה + + +
טובב -
אז הנה לפניכם מתכון מנצח של פאי תפוחים, מרענן וטעים, מלא מתיקות בריאה, שעושה טוב על הנשמה,
אני אוהבת להגיש את זה לצד רסק תפוחים סמיך וחמצמץ.
הפאי אהוב על הילדים ועל הגדולים כאחד, ו----- כמובן כדרכי, קל להכנה ומצליח לכולם.
אז ניגש למתכון ומאחלת הצלחה ובתאבון!
שימוש בכוס ח''פ
החומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים

400 גר' רסק תפוחי עץ -שימורים.
2 תפוחי עץ גרנד מגורדים לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
ללוש לבצק, לחלק ל 2/3 ו- 1/3
2/3 לשטוח בתבנית עגולה קוטר 26 או תבנית בינונית, או 2 עגולות קטנות (הכל בח''פ).

על הבצק בתבנית לשפוך רסק תפוחים מוכן (ללא תוספת סוכר) שימורים.
ועל הרסק לשים את התפוחים החתוכים לפרוסות
להדק עם הידיים מעט כדי שייכנסו התפוחים לרסק.

ועכשיו -
לפורר את הבצק (1/3) שנשאר בקערה, לפרורים גסים, ולמלא את כל התבנית בשכבה מעל התפוחים בפרורים עבים של בצק.
לאחר מכןלפזר מעל הבצק:
1 סוכר וניל וקינמון - בפיזור עדין.

בתנור על 180 במשך חצי שעה בערך, תלוי באופי התנור, לבדוק שמזהיב ומתקשה מעט מלמעלה.

הצלחות רבות !!
אישית אוהבת את זה קר ונימוח, אבל אפשר לחמם על הפלטה ולהגיש חם, טעים מאד ממליצה בחם!!צפה בקובץ המצורף 740791צפה בקובץ המצורף 740792צפה בקובץ המצורף 740793צפה בקובץ המצורף 740794
טוב
הולכת להכין לשבת אופרוף של אחי
אבל צריכה להכין בתבניות מאפינס בכמות של 50 יח'
מה את אומרת?
בכמה להכפיל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה