דרוש מתכון אתגר #5 "המוציא ארץ מן הלחם"

מצב
הנושא נעול.

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
פחמימה היא דבר מנחם ולחם הוא אחד מהפחמימות המנחמות אם לא הפחמימה המנחמת ביותר.

לאחר שבאתגר הקודם ניסינו למצוא תחליפים לחלבון מן החי באתגר זה ניתן שפה משל עצמינו לפחמימה המרכזית-
הלחם.
כל כך הרבה טעם הוא מכיל, אינספור וריאציות וצורות, מרקמים וטקסטורות, שילובים וניגודים, סביב אבי המטבח ומרכז הארוחה בכל בית - ובפרט בבית היהודי.

הוא הראשון בקדימתו, ומוציא את כולם ידי חובת ברכה, הכל טפל לו, הוא חשוב עד כדי שבהיעדר יין או מיץ ענבים אפשר לקדש עליו בשבת.

גם במבט גשמי החלות או הלחם הם מרכז כל ארוחה ותופסים מקום של כבוד בכל פתיחת שולחן.

הפעם החלטנו לאתגר במקום הזה. לתת מקום ליצירת מנות שנותנות פרשנות חדשה ללחם.

לא רק מנות שמתלוות ללחם כמו חלה וסלטים, ולא רק מנות שמנצלות שאריות לחם כמו קציצות למיניהן, אלא מנה חדשה שהלחם הוא מרכיב חשוב ודומיננטי בנראות/בטעם/בטקסטורה(מרקם) שלה.
באתגר הזה אנו ננסה להוציא ארץ שלימה של טעמים ומנות מהלחם האהוב.
כל דבר שהלחם הוא הנושא שלו, יתקבל כאן בברכה.

הכללים הם:
1.מנה שהלחם הוא המרכז או מרכיב עקרי וחשוב בה.
2. מנה שלכם, מנה חדשה או ישנה שנתתן לה פרשנות חדשה.
3. מקוריות ויצירתיות. ככל שהמנה היא יותר יצירתית היא זוכה בניקוד גבוה יותר.
4. חשוב ורצוי להעלות תמונה כדי שנוכל להתרשם מלחם עמלכן.
5. כמו באתגרים הקודמים - פירוט ההכנה והשלבים, כולל ציון המידות המשקלים והכלי מדידה בהן השתמשתן,
וכן מידות החום ומשך הזמן של הבישול/האפיה.
האתגר ינעל בעז"ה בעוד שבועיים מהיום:
יום ראשון ר"ח סיון תש"פ

מחכה ליצירתיות שלכן - בהצלחה!

הארות והערות, דיונים ובקשות, יתקבלו בברכה - כאן
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
המקור והרעיון ללחם המעניין הזה - מהידברות ומהלאפות של @רוחי בלבוחי.
הייתי חייבת לנסות... המידות שיש בהידברות שגויות ביסודן, אבל בגלל הכמות הקטנה של הבצק - העזתי לנסות.
וכמובן, תיקנתי לעצמי את המתכון.

2 כוסות קמח
כ3/4 כוס מי קרח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
1/2 כף פודינג (קרדיט: @רוחי בלבוחי)
ה-מון שומשום (מה שישאר, אם בכלל, תמיד יוכל לצפות מאפים אחרים.)

לערבב את השמרים עם הקמח, ללוש עם הקמח ושאר החומרים. אם הבצק יוצא קשה מדי - להוסיף מעט מים עד שיוצא מספיק רך אבל לא דביק.
לשים במקרר לשעתיים בתוך שקית. כשמוציאים מהשקית - הבצק דביק למדי - לכן - פשוט למרוח שמן על כפות הידיים ולשמן את הבצק. זה מספיק כדי שהוא לא ישתולל.
לחלק ל-6 חתיכות (יצא לי בסביבות 64 גר' למחבת בקוטר 26 או 28), לטבול בשומשום ולשטח לפיתה. להמשיך לרדד עד שנהיה פלטה עגולה.
את שיטת הקיפול - תראו בקליפ:
















האפיה מתבצעת בתוך מחבת. עגולה. דווקא.
כדאי לשמן את הבצקים המקופלים לפני כן, יותר נוח מאשר לשמן את המחבת במברשת שאין או שיש.
החום - נמוך-בינוני. (אפיתי על בינוני ונשרף לי מדי מהר, כשבפנים הרגשתי עדיין טעם בצקי.) הבצק נאפה מהר מאד.
להפוך לפי הקליפ עד שבכל הצדדים וגם בעובי יש מראה אפוי.
להגיש חם.
טעים להכין ליד זה רטבים, גבינות, ירקות בחיתוך פשוט, חביתה.
הלחם הזה הוא סוג שגונב את ההצגה ואין צורך לשים יותר מדי קישוטים בשבילו, אשפר להסתפק בבסיס.
מה כן? בפעם הבאה מתחשק לי למלא אותו בגבינה צהובה בין הקיפולים, למשל. או לטבול אותו בבצל קצוץ דקיק.



 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב,
לא חלמתי שאני יהיה בין הראשונות.... הייתי בטוחה שכולן יעפו על זה
ישר שראיתי את האתגר החלטתי שאני מוכרחה לנסות משהו חדש ומעניין.
כמובן שהיו לי בראש אינסוף רעיונות
ובסוף עשיתי 2 דברים (מותר לעלות 2 נכון?)


אז כמו שפרסמתי באשכול הזה, יש לי מתכון לבצק חלות עם 100% הצלחה

חומרים- כוסות ח"פ פשוטות

1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים- כמה שיותר טרי יותר טוב
0.5 כוס סוכר (אני משתמשת בספלנדה)
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן


אופן ההכנה:

במיקסר להשים את הקמח ומעל את השמרים, המלח והסוכר (אין שום בעיה שהמלח יגע בשמרים)
ולערבב על איטי
להוסיף:
שמן
ביצים
ולהמשיך לערבב לאט.
להוסיף את המים הפושרים
וללוש על איטי 10 דק' ברצף עד שהבצק יוצא חלק לגמרי.

לשמן קערה גדולה
להחליק את הבצק לכדור חלק ושלם ולשמן את הכדור (שיהיה גם מבריק....)
לכסות את הקערה בניילון נצמד (לאטום לגמרי את הקערה)
להניח בצד לשעה וחצי- בדיוק

ואז חילקתי את הבצק ל2 מילויים- חלבי ובשרי

חלבי-
1 קופסאת גבינה- לסנן מנוזלים
100 גר' בולגרית מגורדת
100 גר' גבינ"צ מגורדת
קצת שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההרכבה:
כדורים קטנים בגודל 80 גר', לרדד לרצועה ארוכה וצרה למרוח במרכז הרצועה את התערובת בנדיבות ולסגור את הבצק חזק בכל הכיוונים (בחלק נשאר לי בטעות חור וכל הגבינה ברחה.....)
למרוח שמן ולהתפיח 40 דק' מתחת למגבת

בשרי-
לטגן בצל+שום
להוסיף עגבניה קצוצה דק
להוסיף תערובת של בשר טחון, עוף טחון, הודו טחון מטובלת- מלח, פלפל, כמון, שום, גריל עוף ועוד תבלינים שאוהבים
לערבב כל הזמן עד שמשתנה הצבע
להוסיף רסק עגבניות קטן+ קצת מים ועוד תבלינים
ולבשל עד שרותח.

אופן ההרכבה:
כדורים קטנים בגודל 80 גר'
2 אופציות:
1. לפתוח כמו פיתה ולמלא כף או 2 עם הבשר הטחון ולסגור היטב- למרוח שמן ולתפיח מתחת מגבת 40 דק'
2. לרדד את הכדור לא מאד דק ועם האצבעות ליצור מסגרת מעט יותר עבה- למלא את המרכז בבשר הטחון ולתפיח פתוח 40 דק'.


לצפות את הלחמניות בביצה ולפזר שומשום
ולאפות.....
10 דקות ראשונות על 200 מעלות
ואח"כ עוד 10 דק' על 160 מעלות

כדי ליצור הבדל בין החלבי לבשרי הרב אמר לעשות הבדלים ברורים
חלבי עשיתי ארוך וצר עם שומשום
בשרי עיגולים בלי שומשום

יצא טעים, מוצלח וקל
20200513_182648.jpg20200513_205019.jpg20200513_215216.jpg20200513_215322.jpg
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב, כל אתגר אני אומרת לעצמי, עכשיו אני אשתתף, אבל לא מצליחה להגיע לזה :(
אז הפעם הצלחתי להגיע לזה, מקווה שבאמת עומד בכללי האתגר.

בהתחלה חשבתי לעשות גלילה של לאפה במילוי סלומון מעושן עם טונה, אבל לא היה לי סלומון וידעתי שאם אני לא אעשה את זה, אני בטוח לא אשתתף באתגר, אז חיפשתי מה יכול להוות כתחליף לסלומון המעושן, חשבתי ללכת על דג אחר אבל לא היה לי הזמן לטפל בדג, בסוף החלטתי ללכת על רצועות בטטה עם פפריקה מעושנת. (נראה לי @hbecker הביאה לי את הרעיון פעם להוסיף פפריקה מעושנת לממרח כדי לתת לו טעם של סלומון מעושן)
וזה המתכון:

מתכון ללאפות: (אני לא יודעת ממי המתכון, זה מה שאנחנו עושים מאז שאני ילדה קטנה)
3.5 כוסות קמח (אני משתמשת בכוסמין)
3 כפיות מלח
כף סוכר
כוס וחצי מים פושרים
כף וחצי שמרים (כף גדושה)
2 כפות שמן (אני משתמשת בשמן זית)

לערבב היטב קמח, סוכר ומלח והשמרים.
להוסיף את המים ולערבב, אמור לצאת משהו דביקי קצת.
להוסיף לקערה את השמן וללוש טוב, אחותי מוסיפה עוד כפית שמן.
ללוש ולהתפיח 40 דקות.
לחלק ל-9 כדורים שווים ושוב להתפיח כ-חצי שעה.
כל כדור לרדד דק דק ללאפה יפה ועגולה.
לחמם מחבת, להניח את הלאפה בפנים, אחרי בערך דקה הופכים את הלאפה לעוד דקה או קצת פחות,
מוציאים הכל לצלחת ומכסים עם מגבת.

בטטות-
לקלף במקלף רצועות רחבות של בטטה, לשטוח במחבת, להוסיף מים (לא יודעת כמה בדיוק, שמתי כל פעם קצת מים עד שהם התרככו) כשהבטטות רכות אבל לא מידי ואין מים במחבת, להוסיף קצת שמן זית למחבת, לטגן איזה 2 דק' ולהוציא לצלחת.

טונה-
טונה עם מיונז אני מועכת במקל בלנדר שיוצא ממש מוס.

לקחת לאפה אחת (אפשר לחלק לאפה אחת לשתיים ולהשתמש בחצאים) לשים עליה את הבטטות שכבה צפופה שמכסה את כל הלאפה, ולהשאיר שולים דקות מסביב.
לשים עליה עוד לאפה ולמרוח עליה את הטונה.

לגלגל את הלאפות לרולדה.

להכין ביצה, עם חרדל, פלפל שחור, קצת כוסברה, ולטבול את הרולדה בביצה,
לגלגל בפרורי לחם מוזהבים.

לטגן עד להזהבה. להכניס למחבת מהצד שפתוח כדי לסגור אותו.

לחתוך כל רולדה באלכסונים לגלילים קצרים, ולהגיש עם רוטב טריאקי.

מצרפת תמונה:

IMG_4085.JPG
IMG_4086.JPG


בתיאבון :)
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
מתכון הבוקרים שלנו, חייבים כמויות מדוייקות?

קמח אפשר לערבב כמה סוגים הכי מומלץ: כוסמין לבן וקמח חיטה לבן או 80%
שמרים - רבע קוביה
מים כחצי מכמות הקמח תלוי בסוג הקמח
אבקת סודה לשתיה או מעט סודה רגילה
מעט סוכר
דבש (מתאים בעיקר לקמח כוסמין)
מלח לפי הטעם
לתיבול לקראת סוף ההתפחה: פלפל שחור, כורכום, כמון, הל או כל תבלין אחר שיש במזווה בכמויות מזעריות
שמן

הוראות:
מכניסים מים רותחים אל תוך כלי מוסיפים סוכר ומערבבים אחר כך מוסיפים את הקמח. אם הכנסתם את השירים לאחר הקמח לא נורא..
הבצק אמור לצאת רטוב וגמיש אפילו מעט נוזלי

מתפיחים לשעה עד שעה וחצי ומוסיפים תבלינים לבצק ככל שהדמיון מרשה אבל בזהירות נדרשת
מחממים מחבת
כעת יש 2 אפשרויות:
אפשר להכניס שמן ולהכין את הפיתות בידיים רטובות תוך כדי חימום עד שהם תופחים למעלה והופכים לצד השני יש צורך לעמוד על המשמר שלא ישרפו וגם לא יצאו בצקיים מבפנים
אפשרות שניה: לקמח את הפיתות לפני הכנסתם למחבת
לתוספת: חביתה או חמאה או חילבה או כל רוטב אחר בדרך כלל קשה לאכול משהו עם הפיתות הללו
 
נערך לאחרונה ב:

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
כמה פשוט ככה טעים:

לחמניות ממולאות בלצ'ו (סוג של שקשוקה שככה אנחנו קוראים לה)

החומרים:
3-4 עגבניות חתוכות לקוביות
שום או שום גבישי
מלח
פלפל
תבלין עגבניות מיובשות לבחירה
3-4 ביצים

מטגנים את העגבניות, מתבלים לפי הטעם (אני שמה שום גבישי)
אחרי שהן מבעבעות מוסיפים את הביצים ומקשקשים.

ממלאים לחמניה :)

אני לקחתי בילקע שנשארה משבת, שמתי קצת בתנור שיצא קריספי, ואז מילאתי.
אפשר עם כל לחמניה שאוהבים.
20200517_032833.jpg
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מה שאני הולכת לכתוב פה, הוא כל כך לא "מתכון", הוא נוצר בעקבות מצב שאיתגר אותי לחפש לו פתרון וממש מתאים לאתגר הזה.
אחד מילדי לא אהב לחם ומאוד אהב חביתה וחיפשתי דרך להאכיל אותו בלחם בלי שישים לב. מפה לשם, מצאתי את עצמי אוכלת לו חצי מהמנה מרוב שזה טעים ובהמשך הוספתי גם שדרוגים נוספים להנאת כל בני המשפחה...

המתכון הבסיסי:
2 פרוסות לחם חתוכות לחתיכות קטנות
ביצה
3 כפות קוטג'
מעט מלח
לשדרוג: בצל מטוגן/ בצל ירוק חתוך לטבעות/ פטרוזיליה קצוצה/ גבינה מלוחה/ תבלינים שונים ועוד...

לטרוף את הביצה עם הקוטג' והמלח להוסיף את חתיכות הלחם והתוספות אם רוצים.
לטגן במחבת עם מעט שמן כמה דקות מכל צד עד שמזהיב היטב.

עם סלט ירקות ליד, זו ארוחה מושלמת.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הנה שלי:
התמונות בדרך, פשוט יש לי בעיה עם העלאת תמונות.

בייגל ירושלמי במילוי פירה שום קונפי ורוזמרין:

שום קונפי:

4 ראשי שום
שמן זית משובח לכיסוי

הכנה:

לחלק את הראשים לשיניים, להוריד את הקליפה החיצונים של ראש השום, אבל שהשיניים יהיו עדיין בקליפה
מכניסים לקלחת ומכסים בשמן
מביאים את השמן לביעבוע עדין, לא לרתיחה, במשך של בין חצי שעה לשעה עד שהשיניים רכות, והריח בבית פשוט מטריף.
לצנן.
במקרר, השמן מתגבש, בחוץ חוזר למצב נוזלי.

בייגל ירושלמי:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
4\3 כוס סוכר
1 ביצה
2.5 כוסות מים
2 כפות שמן
1 כף מלח

הכנה:

להכניס לקערת מיקסר את כל החומרים חוץ מהמלח ללוש במשך 10 דק', להוסיף מלח וללוש עוד 3 דק'

להתפיח שעה וחצי-שעתיים בקערה משומנת ומכוסה

בינתיים להכין את המילוי

מילוי:

6 תפו"א בינוניים קלופים
3 כפות שמן מהשום קונפי
4 שיני שום קונפי
2\1 כפית רוזמרין קצוץ דק דק

לקלף את תפו"א ולבשל עם מי מלח עד שרכים מאוד.
להוריד מהאש, לסנן מהמים, להוסיף את שאר החומרים ולמעוך היטב עד שנהיה חלק וקרמי.

לחלק את הבצק ל-14 חלקים ולהשהות לעוד רבע שעה.

בינתיים לחמם תנור ל-250 מע'
להכין צלחת עמוקה עם מים, וצלחת עמוקה עם המון שומשום ומעט מלח דק,

לרדד כל כדור לנחש, להניח מהמילוי לאורכו, לקפל את הבצק מעל המילוי וליצור צורת ביגלה, לטבול במים, בשומשום
להניח על התבנית.

לאפות כרבע שעה או עד שמשחים, מיד כשיוצא, למשוח בשמן זית של השום קונפי.

התוצאה, לחמניות רכות משביעות, בעלות ריח משגע שא"א לעמוד מולו

בתמונות, התוצאה,
לא בתמונות, ילדים שמחכים לרגע שאמא תגמור לצלם כדי שיוכלו כבר לאכול :)...

(תמונות תכף תעלה ניקית בשם @עשירה -bizzarc)
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
הנה הכמויות בעזרת ה'
האתגר האמיתי עבורי היה מדידת הכמויות והזמנים:p:rolleyes:
מרוב התרגשות שכחתי פה ושם הוראות מדויקות אותן תקראו בהמשך:

דבר ראשון לקחנו כלי של סלטים, הנוא מהרבע ליטר והכנסנו בו מים רותחים ממיחם השבת בתוספת מים ממוצ"ש:
למים הוספנו סוכר:
20200517_095634.jpg

עירבבנו ובחשנו היטב עד שהסוכר נטמע וכאן, ההתרגשות הגיעה לשיאה והשמרים נשכחו..
לא נורא... הוספנו מים מהברז
20200517_095752.jpg

וקמח כוסמין לבן של מעולה כי זה מה היה בבית ושנית, לקח לי זמן לקלוט איזה קמח יהיה הכי נכון וטוב עבורינו:
לקמח הלבן בכמויות גדולות יש אלרגיים בביתינו. הקמחים המלאים מכל הסוגים ניפחו את ביטננו ובהתייעצות עם נטורפטית הגענו לאיזה שהוא מתכונת שמשביע ולא מזיקה לנו באופן ספציפי
20200517_095950.jpg
20200517_101801.jpg

והופה! לעירבוב, עם הידיים! מעולה לזקוקים למגע כלשהוא. לתרפיה באומנות, לתרפיה לנפש הכמהה לגיוון
המשך בהודעה נפרדת ברצות ה'
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
והנה, הקמח נוגע במים. מרוגשים התפצקצנו עם המים הקמח והסוכר ונזכרנו שהעיסה ריקה אין בה שמרים..
20200517_100152.jpg
20200517_100152.jpg
20200517_100608.jpg

הוספנו מהר בחשנו בידיים והנה התוצאה:
20200517_101006.jpg

לאחר מכן הוספנו סודה לשתיה:
20200517_101322.jpg

ומלח, הימלאיה דק או גס לא משנה.. הוא הוריד לנו לחץ דם. ושוב אני מתזכרת שבכל מוצר גם הבריא לכאורה יש להשתמש בזהירות ולבחון ולבדוק היטב מה נכון עבורכם ולא מה נכון לטבעונים או נטורפתיים או חברות :rolleyes: ;)

20200517_101527.jpg

תשע ועוד ארבע, למה? כובע.. האינטואיציה סיפרה לי שאם אני רוצה להוסיף דבש עלי להוסיף גם מלח טעים....
20200517_101550.jpg

דבש וחלב תחת לשונך (קפה.. אלא מה?)
20200517_101938.jpg

העיסה נחה ומכיוון שהזמן רץ וכמות השמרים רבה מידי התחלנו בהכנות לאחר כשעה
בפרק הבא:
 
נערך לאחרונה ב:

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
לאחר כשעה:

20200517_111650.jpg


בזקנו פלפל שחור, מעט כמון ותבלין שמאז גיליתי אותו הוא מלווה אותי הרבה ושמו: הל!
יש לו טעם ארומתי נפלא והוא מתאים את עצמו לכל כך הרבה דברים כך שחבל להתחיל למנות אותם
כמובן שגם איתו צריך זהירות...
20200517_112335.jpg


אבב, אתן שמות לב לבועות?
כשעירבבתי הבועות נפלו אבל זה לא מנע מהן להתפתח שוב במחבת..
20200517_112400.jpg


בצד הכנו כלי עם מים להרטבת הידיים וקרה מה שקרה.. שכחנו את השמן בעיסה ונזכרנו רק כשהפיתות התחממו


עונשו של הגאה...
המחבת התחממה יותר מידי מכיוון ששכחתי להנמיך את האש כשהכנסתי את הפיתות וכזכור לא היה שמן התוצאות לפניכם:


פיתות מטוגנות בשמן הפעם לא עמוק. כל נגלה כ3 דקות בכל צד בכיריים חשמליות. תלוי בגודל הלהבה ועוד פרמטרים שעדיין לא תפסתי מה הם:
20200517_114624.jpg

כשנזכרתי להוסיף שמן לעיסה לא היה מאוחר מידי.. הכנסנו ממש טיפה. עוד נגלה מטוגנת והנגלה הבאה מקומחת:
20200517_122555.jpg


20200517_122341.jpg



בתאבון!
צריך תמונה גם מהחמאה? ;)
עם הפיתות מספיק רק סלט אחד מהמבחר שיש כאן
שנזכה לעבוד את ה' מתוך בריאות ושמחה

תודה על האתגר בתקוה שהוא אכן עמד בציפיות. פעם ניסיתי להכין לחם ממולא עד שנאמר לי שיש שאלה הלכתית בענייני ברכות.
הוראות הלכה אישיות לגבינו: לגבי טיגון בשמן נפסק לנו שאם המטרה היא הסרת ההדבקה אזי ברכתו המוציא ואם זה לטעם עדיף לברך המוציא על משהוא אחר ולאכול בתוך הסעודה


והעיקר שכחתי: זמן ההכנה הכולל ארך שעתיים אם הייתי שמה פחות שמרים זה היה אורך ההכנה היה יותר

בתקווה ותודה שקראתן את הגיגיי עד כאן:)
 

קבצים מצורפים

  • 20200517_114018.jpg
    20200517_114018.jpg
    1.3 MB · צפיות: 90

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ברגע שראיתי את האתגר ידעתי מה אני הולכת להעלות.
זה מתכון שכבר הבטחתי לכם בעבר, שכשיהיו לי תמונות של כל התהליך אעלה...
אז הנה הגיע הזמן להכין שוב את המאפה המדהים הזה ולצלם...
ועל הדרך הרווחתי שכבר יש לי מנה ראשונה לשבועות (אתם כבר מבינים שהלחמניות האלו מצוינות בהקפאה)

כשאני כותבת כוס הכוונה לכוס ח''פ רגילה.

לחמניות במלוי פטריות

הבסיס הוא לחמניות ביס עגולות וקטנות, שאני מכינה מהבצק של החלות.
זה המתכון שלי, כל אחת יכולה לעשות לפי המתכון שלה...
שמים בקערה:
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית + משפר אפיה (עדיף)
ו-550 מ''ל מים חמימים
מחכים שתי דקות שהשמרים יתחילו לתסוס ומוסיפים
1 ק''ג קמח ו-3 כפיות מלח
מתחילים ללוש (אני לשה במיקסר)
כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים לאט חצי כוס שמן
לשים עוד כחמש דקות
משמנים את הבצק ומכסים בניילון לנצמד, משהים להתפחה כשעה.

אחרי ההתפחה - מחלקים את הבצק לארבעים חלקים ויוצרים מכל אחד לחמניה עגולה - מגלגלים ומכדררים על משטח משומן קלות עד שמתקבל כדור חלק.
20200518_214955.jpg

מתפיחים התפחה חוזרת כעשרים דקות (אני מתפיחה בתנור חם 50 מעלות)
אופים בחום גבוהה 200 מעלות כרבע שעה (תלוי בתנור, כמובן, אבל תאפו יותר מדי, שהלחמניות ישארו רכות
20200518_222522.jpg

כשהלחמניות מתקררות, חותכים מכל לחמניה כיפה קטנה ומרוקנים את תוכנה
(אל תדאגו, השאריות יאכלו בתאבון)
20200518_223426.jpg

בזמן שהבצק תופח, מכינים את המלית:
קוצצים 4-5 בצלים בינוניים ומטגנים בשמן על אש נמוכה עד להתרככות ולהזהבה קלה ממש.
מוסיפים 2 חב' פטריות שמפיניון טריות פרוסות (אפשר, כמובן, משימורים, אבל זה לא אותו דבר...)
מאדים יחד עוד מס' דקות עד שהפטריות מתרככות.
מוסיפים 1 מכל שמנת מתוקה וחצי כוס חלב,
מביאים לרתיחה ומוסיפים רביכה (1 כף קמח מעורבבת היטב עם 2 כפות שמן) מערבבים היטב שלא יווצרו גושים.
מתבלים במלח וקמצוץ אגוז מוסקט. זהירות, לא יותר מדי, כי הטעם לו חזק מאד.
(במקור יש אבקת מרק פטריות, אני מעדיפה את אגוז המוסקט, שטעמו עשיר יותר וטעים יותר)
20200518_212951.jpg

מבשלים עוד קצת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהתבשיל מסמיך.
20200518_213253.jpg

ממלאים את הלחמניות המרוקנות במלית הפטריות
20200518_224121.jpg

מפזרים מלמעלה מעט פתיתי גבינה צהובה
20200518_224339.jpg

ומחזירים לתנור בחום בינוני (180) למספר דקות, עד שהגבינה נמסה.
20200518_225004.jpg


כפי שכתבתי אפשר להקפיא, בכל שלב. (לחמניות בנפרד ומלית בנפרד, או לחמניות ממולאות) ולהפשיר בטמפרטורת החדר.
מחממים בתנור על חום נמוך או על הפלטה.
מגישים חם עם רוטב פטריות מעל (לשאריות המלית מוסיפים מים או חלב ומעט מלח)לא עבדתי הרבה על צילחות מחוסר בחומרים זמינים, וגם לא רציתי להרטיב את הלחמניות שיועדו, כאמור, לחג השבועות, אבל אפשר ויפה להגיש על מצה של חסה עם עגבניות שרי בצד, רצועות פלפל, עיגולי מלפפון וגזר וכדו'.

20200518_225057.jpg


בהצלחה!

נ.ב. אפשר לקצר את התהליך ובמקום לאפות לחמניות, לקנות אותן מוכנות. אפשר גם לקנות בגט, לחתוך לפרוסות עבות מאד ולרוקן מהחלק הרך, אבל לא עד למטה, שלא תישפך המלית


רק הערה קטנטונת - אין מי שטעם את המנה הזו ולא ביקש עוד!
ואח"כ מבקשים מתכון....
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני בד"כ לא משתתפת באשכולות אתגרי אוכל
אוהבת את הפשוט והרגיל
אבל שראיתי את האתגר הזה - מיד קפץ לי לראש ה-פיתות בצל שלי
הם ממש מנה בפני עצמה, אין צורך בתוספות, גג קצת גבינה או סלט ירקות קטן
זה פשוט נש משביע וטעים (וגם קל להכין)
אז למתכון -
פיתות בצל
קילו קמח
2.5 כוסות מים
2 ביצים
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים
כף מלח
חצי כוס שמן

לשים לבצק אחיד, ונותנים לו לנוח מעט
זה בצק כ"כ קל ונוח, שהוא אפילו לא חייב התפחה (למרות שכמובן התפחה משביחה אותו) בימים כאלו חמים אני נותנת לזה בין חצי שעה לשעה
תוך כדי מטגנים בצל (והרבה...), כשמתחיל להזהיב - מתבלים כמו שאוהבים
אני שמה פפריקה מתוקה וקצת חריפה, פלפל מלח, ושום גבישי

מכינים את הפיתות, אני אוהבת אותם קטנות ונעימות, מכינה 16 בתבנית
על כל פיתה מורחים ביצה
מעל מפזרים זעתר (מוסיף המון! לא לוותר)
ומעל כפית מהבצל המטוגן

ולתנור...
לשים לב לא לאפות מידי הרבה, כשהפיתות צהבהבות הם מוכנות, שחומות - זה כבר יבש מידי

את הבצל המטוגן שנשאר (אם נשאר..) אני מכניסה לגבינה לבנה ומערבבת, ויש ארוחה מלאה וטעימה.
IMG_0013.JPG
IMG_0014.JPG


שינויי קטן שעשיתי במתכון, והוא זה שמופיע בתמונה, החלפתי את הקמח הלבן לכוסמין, אחד לאחד, אותו טעם בדיוק.
בתאבון!
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
מתכון לכתר לחמניות נתלשות במילויים מגוונים:
20200520_212657.jpg

לחמניות ממולאות במילויים חלביים וטעימים. הלחמניה אוורירית, הגבינה שבפנים נמסה והטעם - וואו!

הערה חשובה: בכל מקום המצוין במתכון זה כוס / כף / כפית הכונה ל:
כפית חד פעמית
כף חד פעמית (שימו לב: 2 כפות חד פעמיות = 1 כף מדידה)
כוס חד פעמית של 180 מ"ל

התחילו בהכנת המליות: [המלצה – כדאי להכין יום מראש כדי לא להתעייף...]

מלית פטריות:

1 קופסאת פטריות שמפניות טריות
30 גרם חמאה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
1/4 כוס גבינת עמק מפוררת
הכנה:
הוציאו פטריה את מהקופסא ופרסו לפרוסות. שמרו בצד לקישוט הלחמניה.
את שאר הפטריות קצצו דק (אני טחנתי במגימיקס לגודל של שקדי מרק)
טגנו את הפטריות יחד עם חמאה מלח ופלפל עד לצמצום הנוזלים והשחמת הפטריות.
צננו.
הוספו את הגבינות וערבבו.
20200520_193504.jpg


מלית זעתר:
כדורי מוצרלה בייבי
זעתר
הכנה:
סננו את הכדורים מהמים וגלגלו אותם בזעתר.
20200520_191304.jpg


מלית תירס:
1/2 כוס גבינה צהובה
1/2 כוס גבינת עמק מגורדת
1/2 כוס גבינת שמנת נפוליאון
1/2 כוס גרגירי תירס מתוק משימורים
הכנה:
ערבבו הכל יחד
20200521_140748.jpg


מלית זיתים:
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס זיתים קצוצים גס
1/3 כוס גבינת שמנת נפוליאון
1/3 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
הכנה:
ערבבו הכל יחד
20200520_194112.jpg

מלית בצל:
1 בצל גדול מטוגן או 2 קוביות בצל מטוגן קפוא של חברת דורות (זה מה שאני שמתי)
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/2 כוס גבינת עמק מפוררת
1/2 כוס מוצרלה מגורדת
הכנה:
ערבבו הכל יחד
20200520_192918.jpg

מלית פיצה:
1/4 כוס קטשופ
3/4 כוס גבינה צהובה
1 כפית פלפל שחור
1/5 כוס גבינת עמק מפוררת
הכנה:
ערבבו הכל יחד.
20200520_192426.jpg

סימנו להכין את המליות – נכניס את כולם (מלבד הבייבי מוצרלה בזעתר) למקפיא להתגבשות.
בנתיים נכין את הבצק:

רכיבים לבצק
1 קילו קמח מלא מנופה
4 כפות שמרים יבשים
8 כפות סוכר
1 כף מלח
3-3.5 כוסות מים פושרים
3/4-1 כוס שמן

הכנת הבצק:
בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים 3 כוסות מים וממשיכים ללוש מוסיפים 3/4 כוס שמן. ממשיכים ללוש. מוסיפים בהדרגה מעט מהמים ומהשמן שנותרו תוך כדי לישה – עד לקבלת בצק אלסטי ורך. לשים 10-12 דקות [הערה – יש קמחים שסופגים יותר נוזלים ויש קמחים שצריכים פחות. אני השתמשתי בפעם הזאת בכל כמות הנוזלים. במידה והבצק יצא דביק מדי(-לא נפרד מהקערה בלישה במהירות גבוהה) ניתן להוסיף עוד קצת קמח.] מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
20200520_194815.jpg


בזמן שהבצק תופח נחזור למילויים ששמנו במקפיא.
כעת קל ליצור מהם כדורים.
ניצור כדורים בגודל של זית ונניח בצלחות
[אם זה יוצא חתיכות חסרות צורה זה גם בסדר :) העיקר שזה דבוק ולא מתפורר]
20200521_141011.jpg


הוראות הרכבה והמשך המתכון בהודעה הבאה.
[חילקתי ל2 הודעות כי אפשר להעלות רק 10 תמונות בכל הודעה, ואני רוצה לפנק אתכם במתכון מצולם]
 
נערך לאחרונה ב:

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
הוראות הרכבה והמשך המתכון של כתר לחמניות נתלשות במילויים מגוונים:
20200520_212657.jpg

מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו על משטח מקומח קלות לכ-50 חלקים.
[אני חילקתי ל-2 וגלגלתי לנחשים. כל נחש חתכתי לחמש. שוב יצרתי נחשים (שמנים) וכל נחש חתכתי ל5. התקבלו 50 עיגולים שטוחים]
20200520_195507.jpg
20200520_195753.jpg

משטחים קלות בכל פעם עיגול בצק בכף היד, מניחים במרכז כדור גבינה, סוגרים את קצוות הבצק מעל ומגלגלים לכדור. הקפידו לאטום את הבצק היטב כדי שהמילוי לא ימס וינזול החוצה בזמן האפייה. חוזרים על הפעולה עד למילוי הכדורים כולם.
20200520_200920.jpg


שימו לב להניח את הכדורים בצורה מסודרת ליד המילוי - שלא תתבלבלו מה יש בפנים.
20200520_202340.jpg

כמו כן שימו לב לגודל הכדורים – לפני שנכניס לתנור הם צריך להכפיל את נפחם. יתכן שיתפחו תוך כדי שתצפו אותם. במידה ולא – הניחו להם לתפוח בתבנית – מסודרים במעגלים, לפני שתכניסו לתנור.

מצפים כל כדור בציפוי לפי המילוי שבפנים :
כדורי פיצה – טובלים במים וזורים פפריקה מתוקה. מניחים פיסת עגבנית שרי מעל,
כדורי זעתר – טובלים במים וזורים זעתר,
כדורי בצל – טובלים בשמן ושמים מעט בצל מטוגן מעל ,
כדורי פטריות –טובלים במים מגלגלים בשומשום ומניחים פרוסת פטריה מעל,
כדורי זיתים –טובלים במים, מגלגלים בשומשום ומניחים פרוסת זית מעל,
כדורי תירס- טובלים במים מגלגלים בשומשום ומניחים גרגרי תירס מעל.
20200520_205127.jpg
20200520_205123.jpg
(הזית בתמונה קפץ ללחמניות הסמוכות... החזרתי אותו למקום אח"כ)

מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה, ומניחים במרכז קופסת שימורים ריקה ושטופה. עוטפים את הקופסא ברצועת נייר אפייה משומן כדי שיוכלו לשלוף אותה בקלות.

מסדרים את כדורי הבצק ב2 מעגלים סביב קופסאת השימורים.
אם עדיין לא סיים לתפוח – מתפיחים מספר דקות עד שיכפיל את הנפח המקורי (זוכרים שהסתכלתם?)
20200520_205520.jpg

מכניסים לתנור על חום גבוה (אצלי 250 מעלות) ואופים 20 דקות.
מוציאים את הקופסאת שימורים מהמרכז, מפזרים מעט גבינה צהובה בחיבורים של הלחמניות
20200520_211607.jpg

מחזירים לתנור ל5 דקות נוספות.
מוציאים
20200520_212313.jpg

הצעת הגשה:
אני בחרתי לקשט בעלי כוסברה מעל ולמלא במרכז – סלט מכוסברה, עגבניות שרי ומוצרלה בייבי
20200520_212657.jpg

הצעות נוספות:
אפשר להניח בחור שבמרכז הלחם כד שתיה גבוה / אגרטל עם פרחים מלאכותיים (לא פרחים אמיתיים שלא יפלו חרקים על האוכל) / קערה קטנה עם גבינה או מטבל או סלט ואפשר גם להשאיר את החור ריק

בתאבון!!!

הערה: כמות הבצק מספיקה ל-2 כתרים כמו בתמונה.

גיוונים:
אפשר לאפות את הלחמניות הללו כבודדים – השאירו מרווח בין אחד לשני על התבנית. (זמן האפיה מתקצר ל15 דקות)
לא חייבים את כל המילויים, אפשר לבחור מילוי אחד או שניים.
אפשר למלא בלחמניות מאורכות (לחלק את הבצק ל25, לרדד עיגול בצק, למלא ולגלגל לצורת לחמנית אצבע).
אפשר לאפות כלחמניות הפתעה – לצפות את כולם בשומשום וכל פעם יהיה הפתעה מה סוג המילוי.

נגמר הבצק ונשאר עוד מילוי?
תוסיפו אותו לחביתה של ארוחת הערב
היא תשודרג פלאים!

אשמח שתשתפו אם הכנתם :)
 
נערך לאחרונה ב:

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קונוסים במילוי קוביות חזה עוף
את הקונוסים הכנתי מבצק של חלות גילגלתי סביב קונוס מתכת ואפיתי.
מתכון לבצק-
מניחים בקערה כף מלח(טיפה יותר),קילו קמח ועוד כוס ח"פ=9 כוסות ח"פ.לערבב ולהוסיף כפית חומץ ,3 כפות שמרים יבשים, 3/4 כוס סוכר(קצת יותר), 3 כוסות מים פושרים.
לערבב ולהוסיף 3/4 כוס שמן.
ללוש לבצק.
טיפ- ללוש כמה שיותר זמן את הבצק- אני לשה כרבע שעה ברציפות.
אחרי התפחה של שעה אני יוצרת פסים ארוכים ומלפפת סביב הקונוס מורחת ביצה ושומשום ואופה כ- 10 דקות על חום 180 ומעלה ל10 דקות נוספות לחום 200
לחזה-(כמות של חצי קילו קוביות חזה)
מטגנת 2 בצלים, מוסיפה כ-5 שיני שום כתושות, אחרי שהבצל מטוגן היטב אני מוסיפה קופסאת שימורי פטריות חתוכות דק דק, נותנת גם להן להיטגן ואז מוסיפה- חצי כוס צ'ילי, חצי כוס רוטב סויה, 2 כפות טריאקי, 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור, כף שטוחה פפריקה מתוקה, כף שטוחה פפריקה חריפה, כפית כמון, כפית כורכום, כפית גריל עוף, כפית גריל בשר,
וכל פעם אני מוסיפה עוד קצת תבלינים מה שיש לי בבית.
וממלאה את הקונוסים,
בתאבון.
IMG_5980.JPG
IMG_5981.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

אשת_חבר

משתמש מקצוען
טוב אני משתתפת באתגר
האמת היא שלמשפחות צליאקיות בד"כ אין את הפריווילגיה להצטרף לכל הגורמה
אבל הנה המתכון שלי ללחמניות ללא גלוטן - טעימות רכות וחלתיות לכבוד שבת


כף שמרים יבשים
1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח אורז חום

(אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)

מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות

מתכון מסובך עם המון רכיבים שקצת קשה להשיג אבל שווה לכבוד שבת קודש.
לפי הרבה פוסקים אם 50% מהקמחים עם מחמשת מיני דגן אפשר לברך המוציא. תבררו אצל הפוסקים שלכם. בכל אופן גם אם זה לא המוציא הלמניות טעימות ואין להם תחליף.
אגב - לפעמים כשאני ממש במצב רוח לפנק אני לוקחת קצת מהעיסה ומכינה בסיס לפיצה. הוא מעולה, רק חבל "לבזבז" חלות של שבת על פיצה.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ת'אמת אני חובבת מושבעת של בצקים( יש משהו שלא:eek:) אבל הזמן שלי להגיע להכין אותם די לא בנמצא, אז אני בעיקר רק אוכלת...
בקיצור-
אשתף במתכון די מוכר שניסיתי לראשונה אחרי שנשאר לי כמות של חלות (ממאפיה...) אחרי שבת עם אורחים.

למעישה ,
לוקחים חלה או כיכר לחם חותכים אותה בצורת שתי וערב לא עד הסוף (שישאר מחובר בבסיס)
דוחפים חתיכות גבינה צהובה בכל החריצים שנוצרו. ממיסים חמאה בתוכה שמים שום כתוש, עשבי טיבול וכל מה שבא. מברישים היטב את החלה בכל הסדקים והחורים....
מכניסים לתנור ל10 דק עד שהבינה צהובה נמסה ומתענגים...
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
סנדוויץ עסיסי עם פסטרמה וקונפי שמכינים לבד לבד!
(גם את הלחמניות. גם את הפסטרמה. גם את הקונפי.)

האמת שהתלבטתי שעות או ימים מה להעלות כאן. כמו תמיד ההחלטה נפלה ברגע האחרון.
החיסרון היחיד הוא התמונות, תכף נסביר למה...

המנה הזאת לכאורה מושקעת מאוד, אך בתכנון נכון של זמן היא לוקחת הרבה פחות ממה שזה נראה.
יש כאן כמה מרכיבים, נלך אחד אחד.
לחמניות. רכות רכות וטעימות נורא
פסטרמה בייתית כל כך קלה שאיך לא הכנתי אותה קודם
חצילים מטוגנים ברוטב של הפסטרמה, חכו. זה מטורף.
קונפי עגבניות שום אחד המטבלים הטעימים שיש. כשהוא בתוך הסנדוויץ הוא משגע שם את העסק...
טוב. התלהבתי.

נתחיל.
לחמניות
המתכון הוא של החלות שלי שהצליחו לשכנע כל מי שטעם להחליף את המתכון חלות שלו, ולא משנה כמה שנים הוא מחזיק בו...
המקור מניקי ב. כמובן שיניתי קצת. טיפה. זכותי.
הכוסות הן כוסות מדידה.
הכפות כפות רגילות של הסט הבשרי.
שמים בקערת המיקסר-
כפית מלח
חצי ק"ג (3.5 כוסות קרטון) קמח
כף גדושה שמרים
2 כפות סוכר חום
כף דבש מומסת בתוך-
200 מל מים חמימים

מניחים להם להשתובב קצת ביחד.
מתחילים בערבול איטי תוך כדי הוספת

2 חלמונים
וכשהקמח בלוע בבצק גם
1/2 כוס שמן.
ממשיכים בלישה חזקה.
תפרגנו להן עשר דקות לפחות, זה רק ישביח אותן.
מתפיחים להכפלת הנפח, נותנים שוב 5 דקות לישה חזקה ומתפיחים פעם שניה.
מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל הלחמניה הרצויה. פותחים כל חתיכה למלבן וסוגרים לגליל יפה.
טובלים במים ובקערת שומשום.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה להתפחה קצרה נוספת
ואופים בתנור חם (בין 180 ל200 מעלות, כל אחת איך שהיא אוהבת) עד להשחמה נאה.
מחביאים שאף אחד לא יפלח.
אמרתי לכם להחביא? לכו תכינו עוד.
IMG-20200504-WA0037 (3).jpeg


חצילים-שלב ראשון
פורסים את החצילים לפרוסות, מניחים במסננת ומפזרים מלח.
המלח מוציא את המרירות שלהם. מניחים בצד. לא לדאוג, תכף נשוב אליכם.




פסטרמה ביתית מחזה עוף
כשראיתי את המתכון הזה לראשונה ברשת, תפסתי את הראש בשתי הידיים ושאלתי את עצמי איך לא חשבתי על זה לפני..
כמחאה החלטתי להכין את זה מיד, אבל קצת יותר מושקע,
המקור רק תיבל בשמן ותבלינים, אני רציתי יותר עסיסיות...
אז מה עושים?

משתמשים בחצאי פרפרים.
מנקים אותם מעט, מכניסים לכלי או שקית
מוסיפים מעט
חרדל
דבש
בכמות כפולה ממנו
שמן
צ'ילי גרוס
מלח
אבקת קארי
פפריקה

מעסים את החזה הייטב במרינדה ושולחים אותם למקרר להתלחשות ארוכה, מכמה שעות ועד לילה שלם...
מחממים מחבת פסים, עדיף כפולה (נסגרת) על אש גבוהה מאוד.
כשהיא ממש רותחת מניחים עליה את החזות (בזהירות! זה מתיז נתזים קטנים ומעצבנים)

2020-05-21 (1).jpg

צורבים כמה דקות מכל צד.
20200520_192957.jpg
מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עד שהחזות מוכנות בפנים כשמידי פעם הופכים אותם ושופכים עליהם מהמשרה שנותר.
מוצאים, מקררים ופורסים לפרוסות דקות.
20200520_200559.jpg
את המחבת משאירים על האש-לחצילים.


חצילים- שלב שני
מספיגים בנייר סופג את הנוזלים שיצאו מהחצילים. מסדרים אותם על המחבת החמה
שופכים מעליהם את שארית המרינדה של העוף ומטגנים משני הצדדים.

20200520_201050.jpg

קונפי עגבניות שום
זה לא סתם מטבל. יש בו תבלין שעושה את הכל, ברחמים, אל תוותרו עליו...
מניחים בתבנית עגבניות שרי שטופות ושיני שום בשפע
מוסיפים
מלח, פלפל, פפריקה ותבלין צ'ומה. לכו לחנות תבלינים ובקשו מהמוכר.
מכסים (לא חייבים כיסוי מלא)
בשמן קנולה (החמיצות של השמן זית לא מתאימה לפה)
מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהעגבניות רכות ומעט חרוכות.
20200504_182757.jpg


הקונפי הולך מושלם עם החלה בליל שבת.

ו...הופה, חגיגה! מרכיבים את המנה!!
פותחים את הלחמניות, מורחים בעדינות מהקונפי (מזלפים מעט שמן ואת העגבניות והשום מועכים בעדינות)
מסדרים פרוסות פסטרמה בשפע, מעליהם חצילים, פרוסות דקיקות של בצל, ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם
מזלפים רוטב ברביקיו וסוגרים.
כדי להצליח לאכול ולהישאר נקיים מומלץ לעטוף בניילון נצמד.
העסיסיות בסנדוויץ הזה בלתי אפשרית לתיאור. תאכלו, תנגבו את הסנטר ותחזרו לספר.



ההחלטה להעלות את המנה הזאת נפלה אחרי שהכנתי אותה.
אין לי לצערי תמונה של המנה בשלמותה... (אי אפשר לצלם. עד שהמצלמה נדלקת זה מתחסל.)
מאמינה בדמיון שלכם שיחבר פה את כל המרכיבים לסנדוייץ המושלם.
אם תרצו, מוזמנים אלי בשמחה ואפנק אותכם...
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה