אז נכון, חנוכה כבר ממש בדרך החוצה..
ובכל זאת בחרתי להעלות מתכון מפנק בניחוח החג.
אז מי שיפסיק להכין מחר, ירוויח. מי שלא....עוד שנה יש שוב חנוכה...

--------
שעת ערב מאוחרת. אני עובדת על המחשב ומחפשת קובץ מסויים במחשב.
אני קישה בטעות על קובץ לא נכון.
קייפקפאפס.
לר"ה.
IMG_2885.jpg




ואז החל המוח לעבוד.
קייקפאפס. טרנד שלא נס ליחו.

רציתי להכין מוטציה של קייקפאפס שתתאים לחנוכה.
רגע קצר וידעתי מה אני מכינה.

קבלו את סופגניות הפאפס.
IMG_2289.JPG


מיני סופגניות במלית ריבת חלב וציפוי שוקולד חלבי.
מה אפשר לבקש יותר מזה?

גם מטוגן.
גם חלבי
גם פאפס.

קצת עבודה. אבל שווה את המאמץ.
תכינו עם הילדים. תנו להם לקשט. חגיגה מושלמת

מתחילים בהכנת הסופגניות:
3.5 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כוס מים [או יותר לפי הצורך]
1/2 כוס חלב
1 כף גדושה שמרים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, מים, חלב, שמרים, סוכר.
מתחילים לערבל לבצק. כשהנוזלים מתחילים להיספג בקמח מוסיפים את השמן. לשים 8 דקות.

מתפיחים להכפלת הנפח.

הכנת הסופגניות:
חותכים ניר אפיה לריבועים בגודל של בערך 6*6 ס"מ
תולשים פיסות בצק קטנות בערך בגודל של עגבנית שרי גדולה.
מכנסים את שולי הבצק ללמטה וכך יוצרים כדורים.
מניחים כל ניר האפיה.
כך מכינים את כל הסופגניות.
מתקבלת כמות גדולה.
אפשר להכין גדול יותר בגודל של שזיף הכי קטן

מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.

טיגון:
מחממים שמן בסיר. הטמפרטורה צריכה להיות כזו ששיפוד שננעץ בשמן יוצר סביבו בעבוע קל.

שמים את הסופגניות בשמן. שמים כל פעם רק כמה. מכניסים באופן שניר האפיה כלפני מעלה.
מטגנים כ-3 דקות מכל צד. לפני שהופכים מסירים את ניר האפיה.
אם השמן בדרגת חום נכונה יווצרו בועות קטנות ועדינות סביב הסופגניות. אם יש בועות גדולות, השמן חם מדי.
כך מכינים את כל הסופגניות

מוציאים את הסופגניות ומניחים על ניר סופג.

מילוי:
ריבת חלב
שיפודים

אחרי שהסופגניות מתקררות מזריקים פנימה ריבת חלב.
ונועצים שיפוד

כך ממלאים את כל הסופגניות
אם ריבת החלב קשה מרככים אותה במיקרוגל או בשקית בתוך מים רותחים.
מעבירים להקפאה כדי שהסופגניות תהיינה קרות. לא צריך הקפאה מלאה רק שיהיו קרות.

עכשיו מגיע הכיף הגדול-

ציפוי:

300 גרם שוקולד חלבי
150 גרם שוקולד לבן חלבי
סוכריות צבעוניות לקישוט עוגה
ברס
קוקוס
וכיד הדמיון הטובה.

ממיסים את השוקולדים עם מעט שמן [1 כף שמן ל 100 גרם שוקולד]. כל סוג בסיר/קערה נפרדת.

אוחזים במקל וטובלים את הסופגניה בשוקולד. מנערים בעדינות מעודפי שוקולד ומקשטים.
IMG_2290.JPG


תכינו
תהנו
תשתפו

האמת- רציתי לצלם יותר אבל הם נעלמו לפני שהספקתי...