נראה שבכל יום מחדש אנחנו מחפשים את המתכון הזה – משהו מרענן, קצת אחר, ושעדיין יגרום לכולם לגמור את הצלחת.
אז היום, בין כל האלתורים במטבח, גיליתי שילוב מנצח שיוצא ואהוו: עוף מקורמל ברוטב פסטו , בצלים ותפוחי אדמה רכים.

עוף מקורמל ברוטב פסטו , בצלים ותפוחי אדמה.​

מרכיבים:​

  • 2 בצלים (סגול ולבן), חתוכים לפרוסות
  • 1 ק"ג עוף (חלקים לפי בחירה)
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • רבע כפית תבלין צ'ילי
  • כפית פלפל שחור
  • כף מלח
  • כף סוכר חום
  • 5 כפות מייפל
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות סילאן
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית טימין
  • 3 כפות פסטו(אני קונה קופסא מוכנה של פרג)
  • כוס מים רותחים

הוראות הכנה:​

  1. טיגון הבצלים: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים הסגול והלבן עד שהם רכים ושקופים.
  2. הוספת העוף: מוסיפים את העוף למחבת וצורבים אותו מכל הצדדים עד שהוא מקבל גוון חום זהוב.
  3. הוספת תפוחי האדמה: מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה למחבת ומערבבים.
  4. תיבול: מוסיפים את הצ'ילי, מלח, פלפל שחור, מייפל, חומץ בלסמי, סילאן, שום וטימין.
  5. בישול: מוסיפים את הפסטו וכוס מים רותחים. מבשלים כ-5 דקות.
  6. אפייה בתנור: מעבירים את התערובת לתבנית אפייה לא מכוסה. מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים למשך שעה(תלוי בחום של התנור).
בתיאבון!


IMG_4401.JPG
IMG_4408.JPG
IMG_4418.JPG