כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

יש כבר אלפי אנשים שכבר ענו על השאלה הזאת בחיוב. הכירו את מי שעומד מאחורי האפליקציה ששינתה את חייהם של אלפי משתמשים • בזמן שאחרים מחפשים ערבים להלוואות בגמ"חים, יש מי שמתכננים את המטבח החדש • גם אתם רוצים אלפי שקלים בכל חודש?




אם מישהו היה מציע לכם לשלם 45 שקלים בחודש ולקבל תמורתם 2,473 שקלים, הייתם מאמינים לו?

אנחנו, כלומר החרדים, חיים בעולם שכולו חישובים. מתי הנץ, השקיעה, צאת הכוכבים, הדלקת נרות וכיבוי אורות, זמן תפילה, זמן קיץ, בין הזמנים ובין הגמ"חים. ככה אנחנו. עושים חשבונות. ועכשיו, רגע אחרי שחג הפסח פינה את מקומו לקיץ המתקרב, אנחנו שוב עושים חשבון. כלומר, את חשבון הוצאות הפסח שנשלם ככל הנראה עד סוכות.

אנחנו יודעים שאפשר אחרת אבל לא יודעים איך אפשר אחרת. אנחנו חשופים לכמות עצומה של עצות והדרכות לחיים כלכליים נכונים יותר, טובים יותר, אבל... את חשבון הבנק שלנו זה לא מעניין. גם כשאין מינוס, אנחנו יודעים שהפלוס יכול היה להיות יותר גדול, אולי אפילו הרבה יותר גדול. אבל לא יודעים איך עושים את זה.

רוצים להשאיר אצלכם מידי חודש אלפי שקלים? לחצו כאן>>

רגע. רגע. תכירו את יובל סמט, האיש שאלפי אנשים אומרים לו תודה בכל חודש ולעיתים בכל בוקר. כי בזכותו יש להם מידי חודש עוד אלפי שקלים בחשבון הבנק (או מתחת למזרן. יש כפל מבצעים) שלהם. ליתר דיוק, 2,473 שקלים.

סמט הוא האיש שמאחורי 'רייזאפ', פיתוח ישראלי חדשני שעושה לשקלים שבחשבון הבנק את מה שווייז עושה לנהגים בכבישים. הוא שומר עליהם מפני הוצאות מיותרות ומשאיר יותר מהם בחיים. כלומר, אצלכם בכיסים.

WhatsApp Image 2024-04-30 at 09.41.19.jpeg

קרדיט תמונה: דרור עינב


אז איך זה עובד, תכל'ס.

"אפליקציית רייזאפ מבוססת על למידת מכונה. מזינים אליה את חשבונות הבנק, כרטיסי האשראי ונתונים בסיסיים והיא מתחילה ללמוד את המשתמש. את הצרכים שלו. את מודל ההוצאות שלו ובתוך זמן קצר יש לה כבר המלצות עבורו. המלצות ששוות לו הרבה כסף בכל חודש. ממוצע החיסכון של משתמשי רייזאפ עומד על קרוב ל־2,500 שקל בחודש".


כלומר, 30 אלף בשנה?!!!

"קצת פחות אך זה הממוצע. כמובן שככל שהמכונה משכללת את התקציב המשפחתי, אפשר לחסוך יותר כסף. ושלא יובן לא נכון, החיסכון הזה לא בא על חשבון הצרכים או היכולת לחיות טוב. משתמשי רייזאפ חיים טוב מאוד ועדיין חוסכים כסף, כי האפליקציה מגלה להם היכן החורים מהם נוזל להם הכסף".


תוכל לתת דוגמה אחת לנזילה כזאת?

"לדעתי כולם מכירים את הדוגמה הזאת: אנשים משלמים עמלות גבוהות. דמי ניהול גבוהים. מחיר יקר יותר על האינטרנט שלהם. משלמים כפל ביטוחים. משלמים על ביטוחים שהם לא צריכים. קונים הרבה אוכל שמתקלקל ונזרק. ואלו הן דוגמאות שכולנו מכירים מהחיים. אבל יש גם דברים שאנחנו לא מודעים אליהם ורייזאפ מסבה את תשומת לבנו אליהם.

"ישבנו בפגישה עם חברה שאנחנו עובדים איתה. חשב החברה היה סקפטי אך החליט בכל זאת לנסות. אחרי חודשיים, בפגישת המשך, התברר שהוא כבר החל לחסוך בכל חודש למעלה מאלף שקלים מבלי לעשות דבר. מה קרה? רייזאפ סיפרה לו שהוא מוציא על אוכל 'בחוץ' הרבה יותר מהממוצע של אנשים בגילו ובמצבו. הוא אפילו לא היה מודע לכך. זה היה נראה לו חלק מיום העבודה שלו. כשהחל להגיע מידי יום עם ירקות חתוכים וכריכים מהבית, גילה בסוף חודש, חיסכון של יותר מאלף שקלים".

רוצים לגלות מהיכן "נוזל" לכם הכסף? לחצו כאן>>

סמט בעצמו גדל בבית בו לא חסר דבר אך לא שררה בו עשירות בלשון המעטה. כשבגר והסתובב בעולם, גילה את חכמת ההמונים ואת היכולת לרתום אותה לשימושים מעשיים בתקציב המשפחתי שלו. הוא לא שמר זאת לעצמו אלא שיתף בכך עוד ועוד אנשים וככל שמעגל השותפים גדל, כך גדלה גם יכולתם להגדיל את ההכנסה הפנויה שלהם. "הבנתי שאני יכול להרוויח פעמיים. מצד אחד לעזור לאנשים לחיות טוב יותר. כי נותר להם בסוף חודש יותר כסף. מצד שני, אנחנו לא עושים את זה בהתנדבות. אנחנו גובים דמי שימוש באפליקציה. כך שיש לנו גם הכנסה וגם סיפוק. הלקוחות שמחים לשלם כי הסכום שהם מרוויחים גדול עשרות מונים ממה שהם מוציאים".

רייזאפ מתגאה במאות עדויות של משתמשים מרוצים שנדהמו לגלות שהם יכולים להגשים חלומות. יש להם כסף! כעת היא עושה את צעדיה הראשונים בציבור החרדי והיא רואה בכך אתגר. "בציבור החרדי יודעים להעריך את הכסף. בציבור החרדי הגישה הבסיסית לחיסכון מפותחת יותר ולכן זה בהחלט אתגר כשמשתמשים חרדים מגלים חודש אחרי חודש שהם הצליחו לחסוך פי חמישה ופי עשרה ממה שחסכו לפני התקנת האפליקציה".

בהערת אגב, חשוב לדעת שרייזאפ עושה שימוש בכלי אבטחה מהמתקדמים בעולם והמידע שהיא אוספת אינו נגיש לשום אדם או גורם, ונועד רק לטובת המשתמש שמספק אותו. בדומה לבנקים וחברות האשראי שמחזיקים במידע האישי שלנו אך לא מצליחים לתת לנו את התובנות שרייזאפ נועדה לתת.

רוצים לחתן ילדים מבלי להזדקק לגמ"חים? לחצו כאן>>