בכל מתכון סביר, לא משנה מאיזה ירקות הורכב ואת אילו אחרים בא להציל.
תמיד תהיה המלצה לירקות טריים מומלץ מהגינה, את הירקות יקצצו, יאדו, יצלו ויצלחתו סמוך מאד לארוחה. וככל שהנ"ל נעשה בהכנה אישית הרי הוא משובח.

עד לא מזמן הכרתי את קופסאות השימורים בעיקר מזירת החמוצים. מלפפונים, זיתים ושיפקעס לאלו בסביבה שמסוגלים.

עתה חופש, קצב הארוחות הואץ, מהרגע שאין צהרונים - גם הקטנים בבית וצריכים ארוחה מזינה ועכשיו.
כך שיום אחד מצאתי את עצמי עומדת מול המדפים הארוכים ומחליטה לנסות, אחרי הכל המעלה הגדולה של שימורים היא זמינות מהירה.
כך שהמלצה לעבור כליל לתזונת שימורים לא קבלתם ממני, אחרי הכל אין תחליף לטרי.
אבל אם זה יקל עליכם לעבור את החופש הגדול והנורא הזה אז קבלו המלצות.

יחד עם זאת אני ממליצה להשתמש בעיקר בתבלינים זמינים, אם סתם כך אני נוטה לקצוץ שום טרי, כאן השתמשו באבקת שום, אחרי הכל הנושא הוא האצת תהליכים...

עגבניות מרוסקות/חתוכות/קצוצות:
בשונה מרסק עגבניות יש להם פשוט טעם עגבנייתי.
עם מלח, (אשכנזים/פולנים גם כף סוכר חום), שום, שמן זית, פטרוזיליה, זה רוטב מצויין לדגי מושט, אפיה קצרה ויש מנה עיקרית איכותית.
זה גם מעולה לסלט ערבי, אם העגבניות שלכם יפות מידי וזה הולך לכם עם המנגל.
זה משתלב מצוין במאכלים בהם רוצים עגבניות ולא רסק עגבניות.

סלק:
עם קצת תיבול של שמן זית מיץ לימון מעט מלח וכוסברה/פטרוזיליה, ויש לכם תוספת נהדרת ובריאה לארוחה.
ב0 עבודה.

ארבעס:
אחד הגילויים שלי, לא צריך להשרות, לברור, לבשל, לסנן, לתבל חומוס כדי להנות מגרגירי ארבעס. רגישים ומפונקים. מצד שני זו קטנייה איכותית, אהודה על ילדים ומבוגרים ומי כמוה טובה להשלמת חלבון ליד מהירי הכנה נוספים? ליד קוסקוס מהיר הכנה, יחד עם ירק. ליד אורז עם ירקות, ליד פשטידת ירקות ופסטה, פשוט ומוצלח. לדעתי יש בזה חברות מוצלחות יותר ופחות אז לפני שאתם קונים סטוק, תנסו.

שעועית:
כמו הארבעס, גם זו קטנייה מוצלחת, היא באה עם רוטב אדום אז היא קצת יותר מוגבלת בשילובים, אבל יחד עם אורז לבן, ואולי קופסת שימורי אפונה וגזר (אדו קצת בצל (טרי:)) ותבלו לפי טעמכם, הילדים לא צריכים להכיר את הקופסאות חוץ ממי שמוריק את האשפה) ותיהנו מארוחה מהירה ומאוזנת.

יש עוד הרבה אפשרויות משומרות כמו השעועית הירוקה והצהובה, תירס - שעליו אני לא ממליצה, פטריות ככל שמרסקים אותם, אתם כבר תמצאו מה מתאים לכם.
כדאי לחשוב על זה.
גם אם זה לא טרי טרי, או מנצל שאריות.
זה גם כן אוכל.

בתאבון.