אלו שמתעניינים במדעי החלל הכירו כבר את שמו של מאסק מהחברה השאפתנית שלו 'ספייס איקס', חברה פרטית לשיגורים לחלל, שמתיימרת להגיע ומאדים וליישב את הירח.
אנשים שמתעניינים במיזוגים ורכישות של חברות ענק, התוודעו לשמו של מאסק כאשר רכש את הרשת החברתית 'טוויטר', בה יש לו למעלה מ-60 מיליון עוקבים (רכישה שהלכה והסתבכה וסיפקה לא מעט כותרות ושערוריות).
ומי שכל אלו לא הגיעו לאוזניו, בוודאי שמע עליו כאיש שהגיע למקום הראשון ברשימת עשירי העולם על פי הדירוג של פורבס, עם הון שמוערך במעל 200 מיליארד דולר (ומאז כבר הספיק לצמוח ל-265 מיליארד...)
והיזם הגאון הזה, איש העסקים הממולח הזה, המנכ"ל האגדי הזה, הממציא הוירטואוז הזה, הוא... אדם עם אספרגר.
*
תסמונת אספרגר היא אחת מהתסמונות המצויות על הרצף האוטיסטי, היא מאופיינת בקשיים באינטראקציה חברתית ובתקשורת לא מילולית. אנשים עם תסמונת אספרגר באה לידי ביטוי בקושי בהבנת סיטואציות חברתיות ובהבנת הבעות פנים, קושי ביצירת מערכת יחסים אישית.
“אצלי זה התבטא בכך שלא קלטתי סממנים חברתיים בצורה אינטואיטיבית”, סיפר מאסק בריאיון, “הייתי תולעת ספרים ולא הצלחתי להבין מה שאחרים הבינו בקלות או שניחנו בו באופן טבעי. הייתי מבין דברים בצורה מאוד מילולית. הייתי מסתכל על המילים פשוטן כמשמען. לא הייתי מבין לא נכון, אבל לא הצלחתי להבין את הרובד הנוסף של הדברים שאמרו לי, כי הם התכוונו לעוד דברים מעבר למה שהם אמרו, ולקח לי זמן לפענח את זה. עברתי בריונות בעקבות זה. לא הייתה לי ילדות שמחה. האמת שזה היה לא פשוט".
בעבר היו שחשבו אולי כי מי שנולד עם אוטיזם, גורלו נגזר לחיי אומללות ובדידות. עם השנים המחקר התקדם, דרכי הטיפול חודדו, ואט אט הוטמעה במוסדות הייעודיים כמו גם בסביבה הקהילתית והמשפחתית - הגישה המקדמת של סולמוטיזם.
אז בפעם הבאה שאתם רואים מישהו עם אוטיזם, בבית הכנסת, בחנות או בספסל בגינה, תחשבו פעמיים על הדרך שבה אתם רואים אותו ומתייחסים אליו. אולי יבוא יום והוא יהיה האיש העשיר בעולם.
*
בסולמוטיזם מאמינים כי בעזרת טיפול מותאם ואינטנסיבי, אנשים עם אוטיזם יכולים להשתלב בחברה. גם אנשים המתמודדים עם קשיי תקשורת מסוגלים להיות חלק מהחברה ולתרום לכולנו.
איך תוכלו לשלב בסביבה שלכם אנשים על הרצף? הקדישו לזה מחשבה.
---
למאמר הבא: על הרצף של השביתות • גרטה טונברג
למאמר נוסף: לראות את הטוב; ראיון עם אמא לשלושה ילדים עם אוטיזם