@I) AM)

ביקשה מתכונים עם פקאן סיני.
לא טעיתי, זו היית את, נכון?

אז החלטתי להכין עוגה עם פקאן סיני.
כי היו לי 2 שקיות במגירה.
ויש אורחים לשבת
וכבר גמרתי לבשל
אז למה לא ללכלך שוב את המטבח?
ואת המיקסר.
והשיש.
והריצפה.

אם אפשר.
לו יהי.
IMG_0483_800x600.jpg

יצאה מוצלחת מאוד.
הכנתי במיקסר.
לא שטפתי קערה בין הבצק לשכבת השוקולד.

תבנית תנור
כוסות חד פעמיים במדידה.

בסיס:
1 נטורינה
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר
3 כוסות קמח

מלית:
5 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כף א. אפיה
1.5 כוסות פקאן סיני גרוס דק

ציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן

שמים בקערת המיקסר את רכיבי הבצק. מעבדים לבצק אחיד ונח. הבצק לא צריך להיות יבש ופירורי אלא נח לעבודה. טיפה דביק זה בסדר
משטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה. אם הבצק קצת דביק מקמחים את הידיים ומהדקים אותו לתבנית.
אם הבצק פירורי- מוסיפים מעט [מעט!!!] מים תלוי בקמח.

באותה קערה שבה עובד הבצק שמים את רכיבי שכבת השוקולד ומערבבים בוו בחושות לתערובת אחידה וסמיכה למדי. משטחים מעל לבצק.
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שהשכבה העליונה יבשה.
נזהרים מאפית יתר כדי שלא לייבש את העוגה
מצננים את העוגה.

ממיסים שוקולד ושמן ויוצקים על העוגה שהתקררה מורחים בשכבה אחידה.

אפשר לפזר עוד פקאן סיני גרוס מעל לשוקולד.

פורסים רק לאחר שהציפוי התקשה לחלוטין.

IMG_0484_800x600.jpg


IMG_0485_800x600.jpg