יש לי שתי תשובות:
א. כי עוד מעט שבת.....
ב. כי דגים מרוקאים תמיד באים טוב......
ג. כי אני הכנתי..... וזו פעם ראשונה....
אם תסתכלו בפרופיל תבינו למה.... זה לא כי אני לא מרוקאית....
16427557176105984467735484827479.jpg

טוב עכשיו תכלס- איך מכינים את הדבר הטוב הזה בכלום עבודה????
מתכון לארבעה מנות .
וזה כתוב לא כמו כל מתכון, השתדלתי לדייק אבל לא מדויק, צריך לעשות ככה לפי העין...
אז ככה:
שמים בסיר סוטאז':
תפוח אדמה אחד חתוך לפרוסות, גמבה אדומה חתוכה לרצועות,
חבילת כוסברה קצוצה,
ראש שום מחולק לשיניים-חצי שלמות וחצי קצוצות,
פלפל חריף חתוך לקוביות(אפשרי גם חצי לעדינים שבינינו),
שופכים לסיר 'שבלול' שמן(סיבוב),
ממלאים את הסיר במים עד שהם קצת 'מבצבצים' מהירות,
מבשלים על אש גבוהה עד להתרככות חלקית,
מתבלים:
כף וחצי פפריקה,
רבע כף מלח,
חצי כפית כמון,
טיפה כורכום,
רבע כפית פלפל, ולהמשיך לבשל על אש בינונית עוד עשר דקות בערך,
לשטוף ארבעה מושטים שהושרו בלימון, ולהניח בסיר עם העור כלפי מטה, ולהמשיך לבשל עוד עשר דקות,
בינתיים לערבב בכוס רבע כוס שמן, כף פפריקה חצי כפית מלח, ואז למרוח רק על הדגים ולבשל עוד במשך עשר דקות- ומדי פעם 'להרטיב' את הדגים עם הרוטב,
אם נגמר המים- אפשר להוסיף קצת- להזהר שלא יהפוך למרק....

אז שיהיה המון בהצלחה, בתיאבון,
ושבת שלום.