שבת.
מהרגע שהיא יוצאת, אני כבר מחכה לה.
לא.לא אני.
אנחנו
כולנו
כל העם היהודי.
מאז ומתמיד היתה השבת לב ליבו של כל השבוע. במשך כל הדורות התכוננו לשבת כבר מהרגע שיצאה.
אם זה כביסות של בגדי שבת שכובסו מייד לאחריה כדי שיהיו לשבת הבאה.
או נקיון של הפלטה שתהיה מוכנה לשבת הבאה.
צחצוח הפמוטות וגביעי הקידוש שיהיו בוהקים לשבת הבאה.
קניות בתחילת השבוע
הכנת מנות שאפשר להכין מראש וכו'.
סיפורים רבים מוכרים עוד מימי התנאים וענקי העולם היהודי.
על שמאי הזקן נאמר במסכת ביצה שבכל יום היה דואג על כבוד השבת, וכל מאכל משובח שהיה מוצא היה משאיר אותו לכבוד שבת וכך היה זוכר את השבת במשך כל ימות השבוע ומתכונן לו.
ועוד מובא בגמרא במסכת שבת קיט.
"ושבשאר ארצות במה הן זוכין א"ל בשביל שמכבדין את השבת דאמר רבי חייא בר אבא פעם אחת נתארחתי אצל בעל הבית בלודקיא והביאו לפניו שלחן של זהב משוי ששה עשר בני אדם ושש עשרה שלשלאות של כסף קבועות בו וקערות וכוסות וקיתוניות וצלוחיות קבועות בו ועליו כל מיני מאכל וכל מיני מגדים ובשמים וכשמניחים אותו אומרים (תהלים כד, א) לה' הארץ ומלואה וגו' וכשמסלקין אותו אומרים (תהלים קטו, טז) השמים שמים לה' והארץ נתן לבני אדם אמרתי לו בני במה זכית לכך אמר לי קצב הייתי ומכל בהמה שהיתה נאה אמרתי זו תהא לשבת אמרתי לו [אשריך שזכית] וברוך המקום שזיכך לכך"
כך, מאז ומתמיד כיבדו את השבת במהלך השבוע כולו וציפו לבואה.
אחד הדברים שניתן להכין מראש לשבת, כבר מיום רביעי ולפעמים אף קודם הוא - הסלטים.
נכון, ישנם סלטים שדורשים הכנה טריה. אבל את הרטבים שלהם אפשר להכין מראש ולשמור בקירור. או להכין עד לשלב ההרכבה מראש.
הסלטים מפארים את שולחן השבת, מוסיפים ו צבעוניות חגיגית. בישראל בפרט תפסו הסלטים מקום של כבוד בסעודות שבת וקשה למצוא בית שאין על שולחנו ארבע-חמש סלטים בכל סעודה.
אצלינו בבית צוחקים. אין לסלטים שמות קונבנציונאליים כמו סלט כרוב, סלט חסה או סלט פלפלים.
במקום אלו יש- הסלט של X, הסלט של Y, הסלט של Z [שמכינים רק בשבתות ש Z חוזר מהישיבה אחרת הוא לא יאכל כלל, רק הוא אוהב חריף חריף ששורף את הלשון ומזכיר את הסלט בגרון משבת לשבת], וכן על זו הדרך. לכל ילד יש את הסלט שהוא אוהב. ואין שבת בלעדיו. כמעט. לא מן הנמנע שתשמעו את Y מבקשת "אפשר להעביר לי את הסלט של X?"
את הפרוייקט הזה- פרוייקט "סלט לכבוד שבת" הבאתי בפני חברות, נשים יקרות שמכבדות את השבת במטעמים וסלטים וביקשתי מהן שתבאנה את הסלטים המשובחים ביותר שלהם בכדי שנוכל להוציא חוברת שיש בה חומר רב, מבחר גדול של טעמים, סלטים מעדות שונות, מתוקים, חמוצים, חריפים, מתובלים, מבושלים וכאלו שלא וכו' כדי שכל אחת וכל למצוא כאן במה לכבד את השבת.
החוברת מכילה כמות גדולה של מתכוני סלטים. חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות.
לחלקם הגדול מצורפים תמונות, כי אין, אין כמו מראה עיינים.
כאן המקום להודות לחברות היקרות מפרוג שבמשך מספר חודשים העלו מתכוני סלטים, טרחו, הכינו, צילמו ושיתפו, כדי שההנאה מהחוברת תהיה מושלמת.
תודה מיוחדת לאחת החברות שערכה את החוברת ומעדיפה להישאר בעילום שם ולחברה נוספת יקרה שהשלימה את העריכה.
תודה מיוחדת לפרוג על הקצאת במת הפסקת אוכל שמאפשרת לנו פינה חמה של מטבח עם מתכונים נפלאים, המון ידע והעשרה. תודה לשירה חברתי האלופה, יד ימיני שם. שלי- שלך!
תודה לכולם.
החוברת הזו היא לא שלי.
החוברת הזו היא של כולנו.
בשביל כולנו
ולוואי ונתאחד כולם לכבוד השבת בלב שמח ובזכות השבתות שנכבד יחיש הקב"ה מהרה לגואלנו ולשלוח לנו משיח צדקנו במהרה
שבת שלום!
תהנו אפשר להעביר הלאה.
קישור לחוברת