משתפת אתכם במתכון שמסמל בשבילי את החורף הקר, ששנים חלמתי להכין, והנה זה בא:
מרק בצל קטיפתי + לחמניות =מרק בלחם
אז דבר ראשון, תמונה.....
ועכשיו- מתכון שדורש קצת השקעה, אבל שווה ת'מאמץ....
לקעריות לחם:
מצרכים:
1 קילו קמח
שתיים וחצי כוסות מים
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
שתי כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לעבד את כל המצרכים במיקסר עם וו לישה, במשך כחמש דקות על מהירות נמוכה, לקבלת בצק קצת קשה, ולא מספיק מעובד.(לא לדאוג הוא יתרכך אחרי ההתפחות....)
לכסות ולהתפיח חצי שעה, להוריד נפח, ולהתפיח שוב חצי שעה, שוב להוריד ולהתפיח שוב חצי שעה.
לקמח משטח עבודה ולחלק לשמונה חלקים, לכדרר כל חלק לכדור חלק, ולהתפיח על מגש חצי שעה.
בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות עם תבנית מים בתחתית ליצירת אדים- זה מה שנותן ללחם את הקרום הקשה.
לחרוץ 'איקס' בכל לחמניה, להבריש במים,ולהכניס לתנור לאפיה של כעשרים דקות עד להשחמה וקבלת קרום קשה, ולצנן.
להרכבה:
בעזרת סכין לחם, לחתוך את הכיפה בזהירות, לרוקן את הפנים הרך, למלאות במרק, להניח בצלחת, ובתאבון......
הקעריות מתאימות לכל מרק, וכאן אצרף מתכון של מרק בצל.
מצרכים:
4 בצלים בינוניים
2 כפות אבקת מרק בצל
כפית סוכר
כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
25 גרם חמאה
¼ כוס יין
כף קמח
שן שום כתושה
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר בינוני על אש גבוהה לשים את החמאה ולערבב עד להמסה, ולהוסיף את הבצל ולערבב.
להוסיף את הסוכר, המלח, ולערבב עד שהבצל מתרכך מעט, בערך עשר דקות.
להוסיף את השום, הקמח ואבקת מרק ולערבב, להוסיף את היין והמים, ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שמבעבע והבצל שקוף להקפיד להגיס מדי פעם עד שבצל רך ממש ומרק נעשה סמיך מעט.
לתוספת קרמיןת אפשר להוסיף מיכל שמנת לבישול.
בהצלחה ובתיאבון!
חורף בריא!
מרק בצל קטיפתי + לחמניות =מרק בלחם
אז דבר ראשון, תמונה.....
ועכשיו- מתכון שדורש קצת השקעה, אבל שווה ת'מאמץ....
לקעריות לחם:
מצרכים:
1 קילו קמח
שתיים וחצי כוסות מים
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
שתי כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לעבד את כל המצרכים במיקסר עם וו לישה, במשך כחמש דקות על מהירות נמוכה, לקבלת בצק קצת קשה, ולא מספיק מעובד.(לא לדאוג הוא יתרכך אחרי ההתפחות....)
לכסות ולהתפיח חצי שעה, להוריד נפח, ולהתפיח שוב חצי שעה, שוב להוריד ולהתפיח שוב חצי שעה.
לקמח משטח עבודה ולחלק לשמונה חלקים, לכדרר כל חלק לכדור חלק, ולהתפיח על מגש חצי שעה.
בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות עם תבנית מים בתחתית ליצירת אדים- זה מה שנותן ללחם את הקרום הקשה.
לחרוץ 'איקס' בכל לחמניה, להבריש במים,ולהכניס לתנור לאפיה של כעשרים דקות עד להשחמה וקבלת קרום קשה, ולצנן.
להרכבה:
בעזרת סכין לחם, לחתוך את הכיפה בזהירות, לרוקן את הפנים הרך, למלאות במרק, להניח בצלחת, ובתאבון......
הקעריות מתאימות לכל מרק, וכאן אצרף מתכון של מרק בצל.
מצרכים:
4 בצלים בינוניים
2 כפות אבקת מרק בצל
כפית סוכר
כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
25 גרם חמאה
¼ כוס יין
כף קמח
שן שום כתושה
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר בינוני על אש גבוהה לשים את החמאה ולערבב עד להמסה, ולהוסיף את הבצל ולערבב.
להוסיף את הסוכר, המלח, ולערבב עד שהבצל מתרכך מעט, בערך עשר דקות.
להוסיף את השום, הקמח ואבקת מרק ולערבב, להוסיף את היין והמים, ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שמבעבע והבצל שקוף להקפיד להגיס מדי פעם עד שבצל רך ממש ומרק נעשה סמיך מעט.
לתוספת קרמיןת אפשר להוסיף מיכל שמנת לבישול.
בהצלחה ובתיאבון!
חורף בריא!