עוגה שווה באמת.

מתכון חדש מהיום.

IMG_4747_800x600.jpg






גילוי נאות:
תכננתי לשים אבקת אפיה בבלילה של העוגה.
שכחתי וכבר יצקתי לתבנית את השכבה התחתונה.
אז רק בשכבה העליונה יש אבקת אפיה שהוספתי אחר כך.
אם תכינו את העוגה, שימו אבקת אפיה בכל הבלילה, כמו שתראו בהוראות.
תתקבל עוגה גבוהה יותר ושכבה תחתונה אורירית יותר ממה שרואים בתמונה.

תבנית חד פעמית ענקית. כוסות חד פעמיים פשוטים

לעוגה:
6 ביצים L או 7 M
1 ו 3/4 כוסות סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
1 ו 1/4 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1.5 כפות שטוחות קפה נמס
1 ו 1/4 כוסות חלב סויה, חלב שקדים, מים או מיץ תפוזים [אישית פחות אוהבת כאן מיץ תפוזים כי הטעם משתלט על טעם הקפה]
4.5 כוסות קמח

למלית:
3/4 כוס סוכר חום
1 כף קינמון
1 כף קקאו

לפירורים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כף קינמון
כ-1/2 כוס שמן


מקציפים בוו של עוגות בחושות ביצים וסוכרים [כולל סוכר וניל] עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בקילוח דק.
מערבבים אבקת אפיה, קמח, וקפה נמס יחד
מוסיפים לסירוגין עם הנוזלים.

יוצקים מחצית מהבלילה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

מערבבים את רכיבי המלית ומפזרים מעל לשכבת הבלילה שבתבנית באופן שכל פני העוגה תתכסה במלית.

יוצקים בזהירות את יתרת הבלילה מעל למילוי. רצוי להיעזר במצקת ולשפוך לאט את הבלילה כדי שלא תתערבב עם המילוי.

מכינם פירורים:
מערבבים את רכיבי הפירורים בקערה. מפזרים מעל לבלילה באופן שווה

אופים ב 180 מעלות כ-50 דקות.

פורסים את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת אחרת המילוי יהיה נוזלי.


קישור לאשכול עם תגובות נלהבות