אני לא רואה אותך.. אבל מנחשת..
את כבר כמה ימים שוברת את הראש מה להכין לחג?
איזה בשר? סלטים? מה להכין לבוקר?
ומה לקינוח?
אז לכבוד החג המשמח הזה..
שהשנה מכפיל את העוצמה שלו
החלטתי לשתף אותך במתכון קלאסי ומושלם
לדג סלמון
והעיקר כאן זה הצעת הגשה מיוחדת
שמתאימה בדיוק לעכשיו
סוכות יחד עם שבת!! איזו שמחה!
אז גם אם יהיו לך אורחים חוץ מהאושפזין היקרים שלנו
ואת עדיין לא יודעת את מי תצטרכי להרשים?!
גם אם השקעת השנה בחד-פעמי.. וגם אם לא..
זה לא משנה! כי ההגשה הזו מתאימה לכל חג וחגיגה..
מצרכים:
דג סלמון שלם או רצועות (לא חשבת על מתכון סלמון ללא סלמון, נכון?)
לאחר השריה בלימון ומלח חצי שעה, ושטיפה טובה..
תיבול -לפזר ישירות על הדג:
שמן רגיל (כי יש שאומרים שלא בריא לחמם שמן זית)
מלח, פלפל שחור, כוסברה קצוצה ושום כתוש
פרוסות לימון - עדיף קלופות עם מקלף זיג-זג. (או לנקות היטב מכנימות ולפרוס..)
ולתנור
חום 180 מעלות
לחצי שעה
תלוי בתנור!
אפשר להוציא?
אם הדג התחיל 'להזיע' אז כן....
מומלץ להכין סמוך ממש לחג שלא יצטרך קירור וחימום שנית
(או שתעשי כמו אלה שאוהבות להכין יום קודם,
כדי שהדג ישן קצת עם התיבול..ואת תשני טוב בלילה)
המלצה שלי:
אם את הולכת לשים את הדג על הפלאטה (מן הסתם..)
תשתמשי בדג עם עור מלמטה, מקסימום העור ישרף..
וכשתגישי הדג מתפרק בקלות מהעור.. (מנסיון רב
הצעת הגשה לסלמון שלם:
במרכז השולחן שמתי הגבהות = כוסות לשתיה קרה
מעליהן מראה ארוכה (או כמה קצרות צמודות) אפשר זכוכית רגילה..
סלמון אוהב חסה וירקות חיים...
(ודייג אוהב דגים?? אני אישית כן..)
אז פרסתי מצע חסה בתחתית
מעל את הדג סלמון
וקשטתי את הדג עם ירקות מגוונים ומעוצבים:
שתי וערב מקולורבי
צנוניות
עגבניות שרי
בצל ירוק
פרוסות לימון חי
לימון חצוי זיג-זג
ניתן להוסיף חידודי גזר
וירקות שונים שלמדת לעצב בשיעור ירקות..
התוצאה?
הנה לפנייך:
פרוסות דקות מצנונית חצויה - עומדות פרוס לאורך.
פרוסות דקות משום סיני
פלפל חריף - טבעות שוכבות
עלי חסה ושרי
פרוסות לימון קלוף זיג-זג
בקישוט עלי נענע
2. ירקות סינים
חצאים של: לימון סיני, שום סיני,
שרי וצנוצית (זה גם סיני?)
לימון חצוי זיג-זג שבמרכזו בצל ירוק
ועלי פטרוזליה
3. בצל טלטלים וקולורבי
שושנה מצנונית על טלטלי בצל ירוק
קולורבי - שתי וערב, שרי
רבעי לימון על מצע נבטים
אז איך את הולכת להגיש את הסלמון השנה??
אשמח לשיתופים
שיהיה חג שמח לכל העם היקר שלנו
לאה - "פאר הפרי"
לאתר שלי
גלריית תמונות להנאתך:
את כבר כמה ימים שוברת את הראש מה להכין לחג?
איזה בשר? סלטים? מה להכין לבוקר?
ומה לקינוח?
אז לכבוד החג המשמח הזה..
שהשנה מכפיל את העוצמה שלו
החלטתי לשתף אותך במתכון קלאסי ומושלם
לדג סלמון
והעיקר כאן זה הצעת הגשה מיוחדת
שמתאימה בדיוק לעכשיו
סוכות יחד עם שבת!! איזו שמחה!
אז גם אם יהיו לך אורחים חוץ מהאושפזין היקרים שלנו
ואת עדיין לא יודעת את מי תצטרכי להרשים?!
גם אם השקעת השנה בחד-פעמי.. וגם אם לא..
זה לא משנה! כי ההגשה הזו מתאימה לכל חג וחגיגה..
מצרכים:
דג סלמון שלם או רצועות (לא חשבת על מתכון סלמון ללא סלמון, נכון?)
לאחר השריה בלימון ומלח חצי שעה, ושטיפה טובה..
תיבול -לפזר ישירות על הדג:
שמן רגיל (כי יש שאומרים שלא בריא לחמם שמן זית)
מלח, פלפל שחור, כוסברה קצוצה ושום כתוש
פרוסות לימון - עדיף קלופות עם מקלף זיג-זג. (או לנקות היטב מכנימות ולפרוס..)
ולתנור
חום 180 מעלות
לחצי שעה
תלוי בתנור!
אפשר להוציא?
אם הדג התחיל 'להזיע' אז כן....
מומלץ להכין סמוך ממש לחג שלא יצטרך קירור וחימום שנית
(או שתעשי כמו אלה שאוהבות להכין יום קודם,
כדי שהדג ישן קצת עם התיבול..ואת תשני טוב בלילה)
המלצה שלי:
אם את הולכת לשים את הדג על הפלאטה (מן הסתם..)
תשתמשי בדג עם עור מלמטה, מקסימום העור ישרף..
וכשתגישי הדג מתפרק בקלות מהעור.. (מנסיון רב
הצעת הגשה לסלמון שלם:
במרכז השולחן שמתי הגבהות = כוסות לשתיה קרה
מעליהן מראה ארוכה (או כמה קצרות צמודות) אפשר זכוכית רגילה..
סלמון אוהב חסה וירקות חיים...
(ודייג אוהב דגים?? אני אישית כן..)
אז פרסתי מצע חסה בתחתית
מעל את הדג סלמון
וקשטתי את הדג עם ירקות מגוונים ומעוצבים:
שתי וערב מקולורבי
צנוניות
עגבניות שרי
בצל ירוק
פרוסות לימון חי
לימון חצוי זיג-זג
ניתן להוסיף חידודי גזר
וירקות שונים שלמדת לעצב בשיעור ירקות..
התוצאה?
הנה לפנייך:
הצעות הגשה למנות בוטיק אישיות:
1. לאוהבי החריףפרוסות דקות מצנונית חצויה - עומדות פרוס לאורך.
פרוסות דקות משום סיני
פלפל חריף - טבעות שוכבות
עלי חסה ושרי
פרוסות לימון קלוף זיג-זג
בקישוט עלי נענע
2. ירקות סינים
חצאים של: לימון סיני, שום סיני,
שרי וצנוצית (זה גם סיני?)
לימון חצוי זיג-זג שבמרכזו בצל ירוק
ועלי פטרוזליה
3. בצל טלטלים וקולורבי
שושנה מצנונית על טלטלי בצל ירוק
קולורבי - שתי וערב, שרי
רבעי לימון על מצע נבטים
אז איך את הולכת להגיש את הסלמון השנה??
אשמח לשיתופים
שיהיה חג שמח לכל העם היקר שלנו
לאה - "פאר הפרי"
לאתר שלי
גלריית תמונות להנאתך: