נראה שבכל יום מחדש אנחנו מחפשים את המתכון הזה – משהו מרענן, קצת אחר, ושעדיין יגרום לכולם לגמור את הצלחת.
אז היום, בין כל האלתורים במטבח, גיליתי שילוב מנצח שיוצא ואהוו: עוף מקורמל ברוטב פסטו , בצלים ותפוחי אדמה רכים.
אז היום, בין כל האלתורים במטבח, גיליתי שילוב מנצח שיוצא ואהוו: עוף מקורמל ברוטב פסטו , בצלים ותפוחי אדמה רכים.
עוף מקורמל ברוטב פסטו , בצלים ותפוחי אדמה.
מרכיבים:
- 2 בצלים (סגול ולבן), חתוכים לפרוסות
- 1 ק"ג עוף (חלקים לפי בחירה)
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- רבע כפית תבלין צ'ילי
- כפית פלפל שחור
- כף מלח
- כף סוכר חום
- 5 כפות מייפל
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות סילאן
- 4 שיני שום
- 1 כפית טימין
- 3 כפות פסטו(אני קונה קופסא מוכנה של פרג)
- כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
- טיגון הבצלים: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים הסגול והלבן עד שהם רכים ושקופים.
- הוספת העוף: מוסיפים את העוף למחבת וצורבים אותו מכל הצדדים עד שהוא מקבל גוון חום זהוב.
- הוספת תפוחי האדמה: מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה למחבת ומערבבים.
- תיבול: מוסיפים את הצ'ילי, מלח, פלפל שחור, מייפל, חומץ בלסמי, סילאן, שום וטימין.
- בישול: מוסיפים את הפסטו וכוס מים רותחים. מבשלים כ-5 דקות.
- אפייה בתנור: מעבירים את התערובת לתבנית אפייה לא מכוסה. מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים למשך שעה(תלוי בחום של התנור).