בכל שנה אני שוברת את הראש בניסיון לדוג ממעמקי התהום תכנית שתהיה מוגשת בצורה מקורית. זו יכולה להיות תכנית נדושה, העיקר שיהיה בה טוויסט מקורי, חדש.
לפני מספר שנים, רציתי משהו שאף אחד עוד לא חשב עליו.
לילה שלם של מחשבות. שינה שלא היתה. רעיונות שעלו וירדו.
לפנות בוקר ידעתי מה אני מכינה.
הרעיון היה ליצור "סופגנייה חלולה". בתוכה יתחבא פתק עם משימה. משימות מצחיקות, מאתגרות וכדומה. כל משתתף נוטל סופגנייה מבלי לדעת איזו משימה היא מכילה. במקביל הוא "דולה" מקופסת הגרלה שם של משתתף אחר [גברים לגברים, נשים לנשים]. מנפצים את הסופגנייה ומגלים את המשימה.
בסופגניות של הילדים אפשר להחביא סוכריות, ג'לים, עדשים וכו'
הוראות הכנה:
רכיבים:
200 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו [להשיג כמטבעות בחנויות לממכר מוצרי אפיה, ישנה חשיבות לצבע שלו]
צבע מאכל כתום לשוקולד
4 כפות שמן
ממיסים בסיר קטן את השוקולדים והשמן, על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב. כשנמס, מוסיפים מעט צבע מאכל כתום עד לקבלת צבע שמתאים לסופגנייה. [יש צבע מאכל מיוחד לשוקולד והוא מעולה, משיגים בחנויות למוצרי אפיה]. אפשר לוותר על הצבע מאכל.
ממלאים שקעים בתבנית סיליקון חצאי עיגולים.
מעבירים למקפיא ל-2 דקות.
מוציאים והופכים על משטח לריקון השקעים.
מתקבלים שקעים שדפנותיהם שוקולד והפנים ריק.
מנקים את השוקולד הנותר סביב השקעים.
מעבירים להקפאה של לפחות 10 דקות.
מחלצים את הכיפות בעדינות. זהירות- בשלב זה שבירות
אם הן לא מושלמות, זה ממש לא נורא.
בוחרים מילוי רצוי- סוכריות, ג'לים, עדשים או פתקי משימות/חידות וכו' וממלאים כיפה אחת.
יוצקים מעט מהשוקולד הנותר לצלחת. השוקולד צריך להיות נוזלי אבל לא רותח [אחר הוא ימיס את הכיפות.
טובלים כיפה [ריקה] סביב קוטר הקצה בשוקולד ומצמידים לכיפה המלאה. מניחים לייבוש.
מפזרים אבקת סוכר ומדביקים במעט שוקולד חצי ג'לי אדום
עכשיו נותר רק לחכות לתגובותיהם של המשתתפים המופתעים
חנוכה שמח.