עם קצת שימת לב בתכנון התאורה ובמיקום, תשדרגו את המטבח שלכם, למטבח שתהיה חוויה להיכנס אליו בכל פעם מחדש!
לפני שנתחיל לדבר על תאורה מלאכותית , עלינו להבין שתאורה טובה ככל שתהיה לא מהווה תחליף לאור הטבעי .
לכן כבר בתכנון הראשוני ודאו שישנם חלונות גדולים במטבח, כדי שהאור הטבעי יכנס בקלות.
תאורה נכונה היא חיונית למטבח. כדי שיהיה נעים גם לעבוד וגם לשהות בו. תאורה נכונה יכולה לגרום אשליה שהמטבח שלכם יותר גדול ממה שהוא, היא יכול להסתיר אזורים פחות יפים ולהדגיש אלמנטים מיוחדים... הכל, על ידי משחק של אור וצל.
הנה כמה נקודות חשובות שצריך לשים לב אליהם:
חשוב לצמצם את החום: במטבח יש הרבה מכשירים חשמליים חמים גם כך. לכן, מומלץ לבחור בנורות שלא פולטות חום, כמו תאורת LED. (אגב, זה לא סותר לסגנון העיצובי, אם אתם מעדיפים סגנון צבעים חם, זה עדיין אפשרי גם עם לד. תאורת לד לא באה רק בגוון קר כמו שהרבה חושבים, ניתן למצוא תאורת לד גם בגוון חם).
בנוסף, עלינו להקפיד על תאורה מרכזית חזקה במיוחד. כיום, יש מגוון רחב מאד של גופי תאורה, בצבעים שונים ועוצמות משתנות.
התאורה המרכזית צריכה להיות תאורה בעלת שטח רחב, והיא צריכה להיות ממוקמת במרכז , כך שתאיר על כל המטבח באופן שווה.
שימו לב למקם את הגוף המרכזי במקום גבוה שלא יווצרו צללים בחלל.
אל תשכחו שגוף התאורה הוא פריט עיצובי לכל דבר וצריך להתאים לסגנון המטבח.
חשוב להקפיד על תאורות פונקציונליות: המטבח מורכב מכמה משטחי עבודה שונים (אזור ההכנה, אזור הבישול, אזור הניקיון.) חשוב להקפיד שתהיה תאורה פונקציונלית, מעל כל אזור .
יש היום שלל פתרונות: פסי לד תחת הארונות. (חשוב לשים לב שהתאורה לא תהיה בזוית כזאת שכאשר תרכנו על השיש ייווצר צל).
אחד האהובים עלי הם "פסי צבירה" – גוף עם כמה נורות, שניתן לכוון כל אחד לכיוון שונה.
ספוטים שקועים סמוך לארונות העליונים גם יאירו על משטח העבודה וגם יציירו בארונות שלכם אלומה יפה מאד.
ואחרון – האי.
אם האי שלכם משמש כעוד משטח עבודה, ודאו שהוא מואר היטב (עדיף בתאורה קרה ש"תמריץ" את העבודה ).
אם האי משמש כפינת אוכל, ניתן להשתמש עם גופי תאורה תלויים ומעוצבים שישדרגו מאד את הפינה.
לפני שנתחיל לדבר על תאורה מלאכותית , עלינו להבין שתאורה טובה ככל שתהיה לא מהווה תחליף לאור הטבעי .
לכן כבר בתכנון הראשוני ודאו שישנם חלונות גדולים במטבח, כדי שהאור הטבעי יכנס בקלות.
תאורה נכונה היא חיונית למטבח. כדי שיהיה נעים גם לעבוד וגם לשהות בו. תאורה נכונה יכולה לגרום אשליה שהמטבח שלכם יותר גדול ממה שהוא, היא יכול להסתיר אזורים פחות יפים ולהדגיש אלמנטים מיוחדים... הכל, על ידי משחק של אור וצל.
הנה כמה נקודות חשובות שצריך לשים לב אליהם:
חשוב לצמצם את החום: במטבח יש הרבה מכשירים חשמליים חמים גם כך. לכן, מומלץ לבחור בנורות שלא פולטות חום, כמו תאורת LED. (אגב, זה לא סותר לסגנון העיצובי, אם אתם מעדיפים סגנון צבעים חם, זה עדיין אפשרי גם עם לד. תאורת לד לא באה רק בגוון קר כמו שהרבה חושבים, ניתן למצוא תאורת לד גם בגוון חם).
בנוסף, עלינו להקפיד על תאורה מרכזית חזקה במיוחד. כיום, יש מגוון רחב מאד של גופי תאורה, בצבעים שונים ועוצמות משתנות.
התאורה המרכזית צריכה להיות תאורה בעלת שטח רחב, והיא צריכה להיות ממוקמת במרכז , כך שתאיר על כל המטבח באופן שווה.
שימו לב למקם את הגוף המרכזי במקום גבוה שלא יווצרו צללים בחלל.
אל תשכחו שגוף התאורה הוא פריט עיצובי לכל דבר וצריך להתאים לסגנון המטבח.
חשוב להקפיד על תאורות פונקציונליות: המטבח מורכב מכמה משטחי עבודה שונים (אזור ההכנה, אזור הבישול, אזור הניקיון.) חשוב להקפיד שתהיה תאורה פונקציונלית, מעל כל אזור .
יש היום שלל פתרונות: פסי לד תחת הארונות. (חשוב לשים לב שהתאורה לא תהיה בזוית כזאת שכאשר תרכנו על השיש ייווצר צל).
אחד האהובים עלי הם "פסי צבירה" – גוף עם כמה נורות, שניתן לכוון כל אחד לכיוון שונה.
ספוטים שקועים סמוך לארונות העליונים גם יאירו על משטח העבודה וגם יציירו בארונות שלכם אלומה יפה מאד.
ואחרון – האי.
אם האי שלכם משמש כעוד משטח עבודה, ודאו שהוא מואר היטב (עדיף בתאורה קרה ש"תמריץ" את העבודה ).
אם האי משמש כפינת אוכל, ניתן להשתמש עם גופי תאורה תלויים ומעוצבים שישדרגו מאד את הפינה.